maanantai 14. toukokuuta 2012

Hifistelyä


Mitä mitä, uudet kaiuttimet olohuoneessa! Muutaman vuoden ajan on ollut puhetta, että vanhat, jättisuuret kaiuttimet voisi vaihtaa hieman pienempiin ja sisustuksellisesti kivemman näköisiin. Mieheni on ahkera musiikin kuuntelija ja äänenlaadusta tosi tarkka. Hänen vanhat kaiuttimensa ovat olleet joku mieletön löytö, siis jotkut tosi laadukkaat Suomessa valmistetut, joten niistä ei olla noin vain luovuttukaan. Mutta yli kymmenessä vuodessa on tietysti tapahtunut suuri muutos, hyvää tekniikkaa saa paljon pienemmässä ja kompaktimmassa paketissa ja nyt ilmeisesti löytyi sitten jotain sellaista, joka sytytti. Ja minähän olen hankintaan varsin tyytyväinen. Kuulostaa hyvältä, näyttää hyvältä - ja tv-tasolle tuli nyt paljon enemmän tilaa! Ulkonäöllisesti saa vaihtelua ylläolevaan tyyliin, molemmat vaihtoehdot näyttää aika makeilta, jos minulta kysytään. Harmaalla etupaneelilla tyylikäs ja sisustukseen sulautuva, ilman sitä pirteä ja "tehokkaan" näköinen kokonaisuus. Kumpi teidän mielestänne näyttää paremmalta?

Kaiuttimet ovat siis Bowers & Wilkins CM1:t ja hankittu Hifistudiosta Tampereelta. Kaiuttimen mitat edestä päin ovat 28 x 16 cm (meidän vanhat olivat 50 x 32 eli kohtuullinen ero). Teknisistä ominaisuuksista en osaa kertoa yhtään enempää, mutta matalien äänten laadukasta toistoa tuo herrashenkilö kovasti korosti etsinnöissään ja näissä se on ilmeisesti ilman subwooferiakin häntä miellyttävällä tasolla.

Meillä on arvatenkin kuunneltu erittäin ahkerasti musiikkia tässä lähipäivinä, mitäs sitä seuraavaksi laittaisi pyörimään... Yksin kotosalla ollessa saan kuunnella mielin määrin kevyempää tyttömusaa, joten valintani voisi olla vaikka Pori Jazziinkin heinäkuussa esiintymään saapuva ihana Emeli Sandé.


4 kommenttia:

 1. Tykkään ylemmän kuvan kaiuttimista enemmän. Niissä on ideaa!Kummat olette päättäneet? Tykkään myös Emeli Sanden musiikista.Pori Jazzeille tulee monta hyvää naisartistia. Hieno homma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä on siis yhdet ja samat kaiuttimet, ideana että niihin saa vaihtelua. Eli voi jättää tuon keltaisen osan näkyviin tai sitten laittaa harmaan etupaneelin paikalleen (joka kiinnittyy magneeteilla). Eli meillä on molemmat. ;) Mutta tykkään itsekin enemmän tuolla ekan kuvan tyylillä.

   Poista
 2. Meillä on myös kaiuttimien testailu meneillään, tällä kertaa keittiön nurkassa olevalle työpöydälle, ja testissä on kahden kokoiset Focal-skobet. Mieheni tekee musiikkia ja itsekin arvostan kunnon soundia, joten hyvä äänenlaatu on tosi tärkeää. Ikävä vaan, että tosiaan se koko kulkee käsi kädessä äänen kanssa... ja hintakin vielä! Olohuoneen kaiuttimista en edes aloita, ne on nimittäin todella suuret! Mutta teillä on nätit ja kokonaisuuteen sopivat kaiuttimet, ei muuta kuin luukuttamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea etsintöihin ja testailuihin! Isosta kaiuttimesta lähtee kyllä usein hieno ääni, se on pakko myöntää. :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi!