maanantai 6. elokuuta 2012

Sisusta kuin sisustusbloggaaja?

Lily-sivustolla oli hetki sitten juttu, jossa annettiin 5+1 vinkkiä sisustaa kuin sisustusbloggaaja. Oikein hyviä vinkkejä kyllä, kannataa käydä tsekkaamassa. Itse ajattelin jatkaa hieman aihetta enemmän kieli poskessa -meiningillä. Sen verran paljon on tullut sisustusblogeja vuosien varrella seurattua, että olen huomannut tiettyjen juttujen nousseen blogisuosioon. Näillä viidellä plus yhdellä vinkillä saat omaankin sisustukseesi täydellisen sisustusblogifiiliksen! ;)

1. Blogimatto

Tämä IKEAn matto, Blogimaton lisänimen saanut Stockholm-malliston mustavalkoinen klassikko, on helppo aloitushankinta. Hieman haastavamman siitä tosin tekee se, että maton valmistus on taidettu lopettaa, mutta käytettyjä varmaan löytyy aina verkon syövereistä.

kuva: Alvhem

2. Tekstitaulut

Ei sisustusblogia ilman Keep Calm -tekstitauluja? Näissähän voi ilmeisesti lukea ihan mitä vain ja tällaisen voi myös laittaa minne vain. Kaikki väritkin käyvät! Siis helppoa.


kuva: Weheartit

3. Pikkukuvien teippaaminen seinään

Unohda kehystys ja reikien tekeminen seinään! Trendikkäimmät asetelmat seiniin syntyvät nykyään ihan vain teippaamalla ja seinällehän sopii vaikka kirjekuori tai lemppariputiikkisi kassakuitti...  Sisustusteippejä kannattaa muutenkin käyttää kaikkeen mahdolliseen, mm. hyllyjen reunuksien koristeluun. (Voisi kyllä olla aika hauskaa tekemistä lasten kanssa? Tuollainen teippi kuulemma irtoaa hyvin pinnoilta jälkiä jättämättä.)

Kuva: Peikonpoika -verkkokauppa

4. String -hyllyt

Näitä Pocket-hyllyjä ja muita String-hyllysysteemejä näkee paljon blogeissa. Ihan kivoja ja kohtuuhintaisiakin kyllä, ja saatavilla monissa eri väreissä. Kirjojen sijaan sisustusblogitunnelmaa luo paremmin kokoelma kaikenlaisia pikkutavaroita ja nuo edellä mainitut sisustustarrarullatkin voi pinota string-hyllylle.

kuva: Finnish Design Shop

5. HAY Tray -tarjotinpöydät

Sohvapöydäksi kannattaa valita HAYn tarjotinpöytä, mieluiten useampia.

kuva: Finnish Design Shop

+ 1. Koriste-esineet ja valaisimet lehtipinojen päällä

Ja viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä, mitä tahansa pikkuesineitä omistatkin, ne kannattaa sijoittaa mukahuolimattomasti (sisustus)lehtipinojen päälle. Valaisimet, maljakot, kynttilänjalat... kaikki käy!

kuva: Sisustusblogi.fi


Mietittekö koskaan, miten tietyistä jutuista tulee trendejä ja miten blogimaailma luo niitä? 

P.S. Shokkipaljastus: itsekin himoitsen String-hyllyä...

13 kommenttia:

  1. Heh, ihan hauska juttu. Mutta Hay:lla ja String-hyllyllä ei kyllä ole mitään tekemistä keskenään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, kiitos korjauksesta, oli kahden väliotsikon jutut menneet vähän sekaisin mulla! ;)

      Poista
  2. Tämä on niin totta! Ja kun on sisustusblogien ja - lehtien suurkuluttaja, niin pikkuhiljaa katse tottuu ja huomaa itsekin himoitsevansa just näitä. HAY:n pöytä meiltä jo löytyykin, Stockholm rand-mattoa ja String -hyllyä himoitsen. Keep calm-taulu saa jäädä kauppaan, vaikka ihan hauska onkin. Teippileikit innostaa myös, mutta ei ole vielä tullut kokeiltua. Ja noita "rentoja" lehtipinoja on myös yöpöydällä, tosin enemmän sen vuoksi että lehdet siihen kasaantuvat, eikä siksi että se on huipputrendikästä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on, silmä tottuu ja toki muotikin varmaan vaikuttaa. Ja ihailen kyllä kovasti monien sisustusbloggareiden tyylitajua!

      Poista
  3. Eamesin tuolit puuttuu! Muuten hauska juttu- ja niin tosi :)

    VastaaPoista
  4. Olen ollut kyllä ihan out näistä sisustusmaailman trendeistä, hyvä kun päivitit ;)! Ikean matosta olen tykännyt aina, mutta ei ole sopinut omaan sisustukseen. Kertokaahan, onko ryijy/nukkamatot jo ihan mennyt juttu? Kiva kirjoitus! PS. Vähän vaikeuksia toisinaan kommentoida mobiiliselaimella, jää jotenkin jumiin, jos yhtään menee tekstissä takaisinpäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a, enpä tiedä nukkamattojen trendikkyydestä, mutta kaikkein mukavia ne ainakin ovat. Mä en enää muuta ottaiskaan, etenkin kun istuskelen nykyään lattialla suurimman osan ajasta.

      Tosta mobiilikommentoinnista oon kuullut joskus ennenkin, ettei ole kauhean helppoa ainakaan täällä bloggerissa. :/

      Poista
    2. hmm... osaa kirjoittaa :D mukavia = mukavimpia

      Poista
  5. Mä oon jo tummanruskeiden 70-luvun patojen ja astioiden uhri, ehkä Time of the Aquarius-blogin kauniit kuvat ovat jääneet alitajuntaan, vaikka Minna haaliikin mökkisisustusta tällä hetkellä. Ja raanuja löytyy seiniltä ja kasvit on mustissa Arabian vanhoissa ruukuissa. Olen vähän folklore-henkisten blogisisustusten vaikutteille altis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa kivalta! Ja kyllä mä ainakin saan blogeista roppakaupalla inspiraatiota ja vaikutteitakin sisustukseen. Joskus tulee ostettua joku sisustuslehti ja luettua se läpi ihan blaah-fiiliksellä - ja eikun taas blogeja selailemaan.

      Poista

Ilahdun kommentistasi!