keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Arkijuttuja

Astetta levänneempi äiti täällä moikka! Nukuin viime yönä kymmenen tunnin unet, ai että teki hyvää. Me ollaan nyt pidetty patjaa tuolla pikkuhuoneen lattialla ja käyty siellä välillä vuorotellen koisimassa, jos meno on äitynyt turhan levottomaksi makuuhuoneen puolella. T nukkuu kyllä paljon paremmin kuin ennen, mutta ei se yöelämä vieläkään mitään maailman rauhallisinta ole ja ollaan todettu, että turha siellä on meidän molempien härvätä pikkujätkän kanssa joka yö. Keräillään samalla voimia mahdolliseen unikouluun... Ajatuskin vähän ahdistaa, mutta kaipa se ihan kokeilemisen arvoista voisi olla. Onko teillä kokemuksia niistä?


Päivät valuvat ohi ihan hurjaa vauhtia. Käydään ulkoilemassa, leikitään, otetaan päiväunia ja ennen kaikkea syödään. T:llä tuntuu olevan mieletön ruokahalu, kaikki kelpaa. Kaurapuuro on huippua, riisipuuro maistuvaa, bataatti mahtavaa ja hedelmäsoseet ne vasta herkkua ovatkin. Jäbä odottaa suu auki kuin pieni linnunpoikanen jo siinä vaiheessa kun hänet laittaa syöttötuoliinsa istumaan. Ja kyllähän sen noista poskistakin huomaa. ;)T viihtyy nykyään tosi hyvin rattaissa ympärilleen katsellen, joten olen käyttänyt tilannetta hyväkseni ja pörrännyt jonkin verran kaupungillakin. Jos ei muuta, niin lastenvaatteitahan voi aina katsella... Olen todennut Lindexin "Ota kolme, maksa kaksi" -bodyt parhaiksi tähän asti. Niissä on hyvä malli ja iiihania raitakuoseja (ylläri sinänsä...) sekä tietysti kivan kohtuulliset hinnat. Alla olevassa kuvassa T:llä on juuri sellainen päällään. Vielä ei muuten kaveri pääse eteenpäin, vaikka kovasti ryömiä yrittääkin.


Äitiysloman hyviin puoliin kuuluu kyllä ehdottomasti se, että näin talvisaikaankin pääsee joka päivä käymään ulkona päivänvalossa ja voi nauttia satunnaisesti kohdalle osuvasta auringonpaisteestakin. Muuten, enää kymmenen pimenevää päivää, sitten valon määrä alkaa taas lisääntyä! Sanoiko jo, että päivät valuvat ohi ihan hurrrrjaa vauhtia?


Kivaa talvipäivää sinne ruudun toiselle puolelle!

8 kommenttia:

 1. Ihan Mahtava tuo ensimmäinen kuva, miten söpö punaposki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, juu, tuo lelulaatikossa istuminen on ollut yksi viime aikojen kivoimmista jutuista.

   Poista
 2. Ihana tuo viimeinen kuva (niin kuin toki kaikki muutkin)!. Niin se aika juoksee, äitiysloma ja pikkuvauva-aika on loppujen lopuksi niiiiin lyhyt, vaikka sitä joskus toisin kuvittelikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä just mietin, että ensi vuonnahan mä jo palaan takaisin töihin, ainakin näillä näkymin. Huiii! Onneksi on mahdollisuus jäädä vähäksi aikaa hoitovapaalle, eikä tarvitse ihan vielä helmikuussa laittaa pikkuista hoitoon. Tosiaan kyllä tässä alkaa pikku hiljaa tuntua, että tämä suomalainen pitkä äitiysloma on lopulta aika lyhyt. ;)

   Poista
 3. Ihania kuvia! Minä teen 6-tuntista työpäivää ja se on kyllä aivan huippu juttu, suosittelen!
  betty

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuulostaakin aivan ihanalta! Varmasti tosi hyvä perheen kannalta, ja oman jaksamisenkin. Hienoa, että on työpaikkoja joissa tuo onnistuu. Omassa työssäni vähän epäilen sen onnistumista, mutta kannattaa sitä ainakin kysyä varmasti!

   Poista
 4. Kivoja kuvia. :) Mä olin kans esikoisen jälkeen osittaisella hoitovapaalla eli tein 90 h/3 vkossa. Mun työssä tuo ei onneksi ole sidottu tuntimäärään, ei tarvitse tehdä esim. 6-tuntista päivää, vaan voin tehdä ns. pitkiä päiviä (aamu+iltavuoro) ja saan sitten enemmän vapaata jo muutenkin lyhyemmän työajan päälle. Tosi kiva juttu tuo, jatkan varmaan sitä, kun taas meen töihin. Kannattaa kyllä kysyä työnantajalta, ei kai työnantaja voi osittaista hoitovapaata kieltääkään...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulpu! Ei tietystikään työnantaja voi kieltää osittaista hoitovapaata ja ilman muuta sitä kannattaa kysyä, josko olisi omissa tehtävissä mahdollista. Varmasti hyvä vaihtoehto, etenkin juuri tuolla tavalla joustavasti toteutettuna kuin sinulla, että pystyy tavallaan tekemään töitä "säästöön" ja sitten olemaan vapaalla vähän useamman päivän putkeen. Itse asiassa nyt kun ajattelen, niin osittainen hoitovapaa voisi olla just se mun juttu, koska välillä kaipaan tosi paljon töihinkin ja sitä kaikkea työhön liittyvää juttua, mutta en kuitenkaan olisi vielä valmis laittamaan T:tä kokopäivähoitoon. Ja taloudellisestikin se olisi parempi vaihtoehto kuin kokonaan hoitovapaalla oleminen.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!