perjantai 30. maaliskuuta 2012

Hang your bags!

Olen kaivannut naulakkoa päivittäin käytössä oleville laukuilleni, jotta ne olisi helppo napata menoon mukaan. Tampereella on avattu kiva uusi sisustusliike Dekologia Design, jolla on myös verkkokauppa. Siellä on vaikka mitä hauskaa ja paljon ideoita myös lastenhuoneeseen. Tykkään juuri Dekologian henkisestä modernin reippaasta lastenhuoneen sisustuksesta, liian romanttinen tyyli ei iske. Itse asiassa tämä naulakko sijaitsee meidän tulevassa "lastenhuoneessa" ja ajattelin, että siihen on kiva ripustaa jatkossa myös lapsukaisen vaatteita käyttöä odottamaan. Tämän naulakon hinta oli 18 euroa ja mukana tuli myös seinäkiinnikkeet.


Minulla on vielä talvikausi meneillään laukkujen suhteen ja se tarkoittaa tummia sävyjä sekä pehmeää nahkapintaa.

Vasemmalla omaan käyttööni melko suuri laukku, Marimekon musta nahkainen Minimatkuri. Käytän tätä aika usein jumppareissuilla etenkin jos menen suoraan töistä tai muista menoista, mukaan mahtuu ihan kivasti treenikamat. Myös A4-kokoiset mapit ja paperit mahtuvat hyvin, joten työpalavereihinkin toimiva valinta.

Toisena vasemmalta on yksi suosikeistani, Marc O'Polon "messenger bag". Olen tosin lyhennyttänyt suutarilla tuota hihnaa ja pidän sitä useimmiten ihan lyhyenä, kainalossa kannettavana olkalaukkuna. Tarvittaessa saa kuitenkin myös yliolan-malliksi. Ihanan pehmoista nahkaa ja tässä laukussa on yksi harvinainen plussa - vaalea vuorikangas! Helpottaa huomattavasti tavaroiden löytämistä laukun uumenista.

Ruskea Arcadia -merkkinen nahkalaukku on niin ihanan värinen, tykkään siitä kovin. Laukku on mittasuhteiltaan tosi hyvin tällaiselle lyhyelle ja muutenkin pienelle ihmiselle sopiva, kuitenkin melkoinen tilaihme eli mukaan mahtuu kaikki tarvittava vesipulloa ja sateenvarjoa myöten. 

Ja viimeisenä rivissä roikkuu viikonlopun juhlista silmäniloksi jäänyt Menburin clutch, jolla on minulle kauniin ulkonäön lisäksi muutakin merkitystä eli se on häälaukkuni viime keväältä. Tosi mukavaa päästä käyttämään sitä myös tuon ihanan päivän jälkeen.


Laukuista puheen ollen, minulla on aamulla aikainen lähtö pikku reissuun, joten pitäisi varmaan kaivaa kaapin pohjalta hieman reilumman kokoinen kassi ja alkaa pakkailla... Hauskaa viikonloppua!

torstai 29. maaliskuuta 2012

Pyykkipäivä

Pesin tänään ensimmäisen koneellisen liikuttavan pieniä vaatteita. Pidän muutenkin jollain kierolla tavalla pyykkäämisestä ja vaatteiden järjestelemisestä (tosin en silittämisestä), mutta mikä ilo se onkaan näiden söpöläisten kanssa!




Kuvissa näkyvistä vaatteista suurin osa on äitiyspakkauksesta, mutta mukana on myös muutama oma hankinta. Olen päättänyt, että tuo valkoinen H&M:n fleece-haalari tulee sairaalaan mukaan, eiköhän pienen ensimmäinen kotimatka tule olemaan siinä tarpeeksi lämmin ja pehmoinen. Tuleva isä on nimennyt sen jääkarhupuvuksi, siitä löytyy pienet korvatkin.

Me odotamme käyttäjää jo tosi paljon.

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Sisustuskuvahaaste: viikko 2

Toisen sisustuskuvahaasteviikon aika on koittanut! Tällä viikolla keskitytäänkin hieman enemmän kodin yksityiskohtiin.

Valaisin
Ensimmäisenä aiheena on valaisin ja tästä kuvasta niitä löytyy heti kolme. Tykkään tosi paljon valaisimista ja ihastun niihin usein. Kodissa on mielestäni erityisen tärkeää etenkin talvella, että valaistus on tasapainoinen, tunnelmaa luova ja riittävä, se vaikuttaa jaksamiseen tosi paljon kaamosaikaan. Kesällä valaisimet saavat sitten muuten vaan näyttää hyviltä sisustuksessa.  

Pentikin pallolampunjalka on klassikko, joka ei varmaan esittelyjä kaipaa. Tämä valaisin näyttää aina hyvältä, koska lasipallot toistavat sekä luonnonvaloa että keinovaloa kivasti. Taustalla näkyy lattiavalaisin, joka on tilattu Ellokselta. Sen pallomaisessa jalassa on hieman samaa fiilistä kuin tuossa Pentikin lampussa olematta kuitenkaan liian samanlainen. Pianon yllä puolestaan on himmentimellä varustettu IKEAn seinävalaisin, sillä saa tarpeen mukaan joko kynttilämaisen tunnelmavalaistuksen tai kirkkaampaa yleisvaloa tilaan.

Keittiötarvikkeita

Keittiön seinustalta, kokkaajan käden ulottuvilta löytyy pari pientä koukkua, joissa roikkuu aina jotain tarpeellista, tällä hetkellä tukholmalaisesta pikkuliikkeestä löytämäni mittasarja ja pikkuraastimet sekä Hemtexin patalaput. Seinäkello on hankittu porilaisesta Sisustustalo Mokasta, joka on yksi suosikkiliikkeistäni.


Yöpöytä
Tämä Pentikin jakkara leikkii yöpöytää vielä hetken, kunnes saa väistyä pienen tyypin sängyn tieltä. Valaisin on Clas Ohlsonilta ja valokuvassa esiinnymme minä ja molemmat siskoni pieninä. Ollaan saatu näköjään valloitettua vanhempien sänky tehokkaasti.

Yllätyksellinen asia sisustuksessa

Tässä kohtaa iski melkein ahdistus. Meidän sisustuksessa ei ole mitään yllätyksellistä! Ihan kamalaa, tähän on tultava muutos. Okei, olisin toki voinut kuvata jonkun remontin jäljiltä repsottamaan jääneen lattialistan (joka siis varmaan laitetaan kuntoon ihan minä päivänä hyvänsä, hmm...), mutta päädyin kuitenkin kuvaamaan erään matkamuiston / tuliaisen. Jep, ei mitenkään yllättävää, mutta sisustushaasteen onkin varmaan myös tarkoitus herättää itsessäkin ajatuksia ja kehittämisideoita!

Kukkia & somisteita
Loppuun vielä muisto naistenpäivän kukkakimpustani, tulppaanit ovat ihan lemppareita! Kivi-tuikkulyhtyjä on kertynyt aika monta, niitä on kiva poltella pimeinä iltoina ja katsella muuten vaan valoisina. Simppeliin klassikkomuotoon ei kyllästy helposti.


Palaillaan haasteen pariin taas ensi viikolla!

maanantai 26. maaliskuuta 2012

Juhlaan


Viikonloppuna oli aihetta juhlaan!
Pikkumustan virkaa sai toimittaa mukava trikoomekko,
jonka asustin hieman salonkikelpoisemmaksi hohtavilla nuden sävyillä. 

mekko H&M
bolero Your Face
kaulakoru Snö of Sweden
korkokengät ja clutch Menbur

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Koristuksia

Kommenttiboxissa toivottiin lähempää kuvaa tuosta Kalevala Korun käädystäni. Olen ihan innoissani jokaisesta kommentista, joten halusin toteuttaa toiveen heti. Pore on saatu äidiltä joululahjaksi muistaakseni pari vuotta sitten ja ehdoton suosikkini, melkein joka päivä käytössä - voisin mielelläni omistaa samasta sarjasta myös kirkaskivisen version. Kuvailin samalla muutkin aktiivisessa arkikäytössä olevat koruni ja kelloni (poislukien sormukset).


Espritin kelloja minulla on kaikkiaan neljä (eli yksi pattereiden vaihtoa odottava puuttuu tästä kuvasta) ja tykkään niistä kovin. Ovat keveitä ranteessa ja helppoja yhdistellä kaikenlaisiin asuihin. Pidän tavallisesti päivittäin kelloa ja työni on sellaista, että kellon pitää kestää vauhdikasta menoa, myös kolhuja. Nämä ovat hinta-laatusuhteeltaan tosi hyviä, sellaista käyttötavaraa.

Nomination-koru on myöskin ranteessa todella usein, jos ei nyt ihan päivittäin niin melkein. Helppo myöskin työkäytössä, ei säikähdä vähästä eikä tartu mihinkään kiinni. Minulta puuttuu tuosta enää neljä palaa, itse asiassa voisinkin pitkästä aikaa hankkia jonkun uuden nätin helmen siihen. Useimmat palat ovat lahjaksi saatuja ja siksikin tämä koru on rakas.

Vasemmalla alhaalla näkyy kaunis Bola-riipus, jonka sain pikkusiskoltani joululahjaksi. Kyseessä on siis raskausajan koru, jonka miellyttävän matalan vaimean helinän pitäisi kuulua kohtuun ja rauhoittaa vauvaa. Olen pitänyt sitä pitkässä ketjussa kaulassani ja samaa korua voi käyttää myöhemmin vaikka kehdon keinunnassa helisemässä.

Seuraavana tosiaan tuo Kalevalan Pore, joka on tosi kiva siksikin, ettei riipus voi liikkua mihinkään eikä lukko kääntyä eteen. Sen vierestä löytyy Snö of Swedenin kirkaskivinen perusketju, tosi monikäyttöinen ja mielestäni tyylikäs. Oikealla puolella on Vågan pidempi ketju, jonka päässä roikkuu vaihdettava riipus. Noita vaihtoriipuksia löytyy minulta muutamia, mutta tämä kyseinen on suosikkini.



Kaksi kelloista näyttää vielä olevan talviajassa. Täällä satoi yöllä paljon lunta, joten kevätfiilistä ei juuri nyt ole, mutta ei kai auta kuin siirtää kellot kesäaikaan ja toivoa, että ensi viikko tuo taas tullessaan lämpimämpiä päiviä.

perjantai 23. maaliskuuta 2012

Raitaa

Väljässä mekossa isompaakaan masua ei kiristä!


Tässä asussa on minusta paljon kivoja juttuja.
Valkoista, raitoja, laadukkaat nahkasaappaat, 
lahjaksi saatu kaulakoru ja klassinen kello. 
Jälkimmäiset kolme todellisia lemppareita, melkein joka päivä käytössä.


mekko Cristelle & Co
kaulakoru Pore / Kalevala Koru
kello Esprit
saappaat D for Dasia

torstai 22. maaliskuuta 2012

Toimiva koti vähillä neliöillä


Tässäpä kotimme pohjapiirros! Tarkalleen ottaen tuo ei kyllä ole juuri meidän asuntomme, parvekettakaan ei ole vaan tilalla on (onneksi) pieni terassipiha. Mutta huonejärjestys ja niiden mittasuhteet ovat samat. Neliöitä tässä ei tosiaankaan ole liikaa, alle kuuteenkymmeneen mahtuu silti kaikki tarpeellinen.

Viime aikoina sisustustrendejä ovat mielestäni hallinneet suuret mittasuhteet, kuten kookkaat huonekalut, upottavat koko perheen kulmasohvat, suuret taulutelevisiot. En väitä, ettenkö mielelläni ottaisi meillekin sellaista kymmenen hengen löhösohvaa saati jotain ihanaa suurta talonpoikaistyylistä astiakaappia, jää nähtäväksi saanko joskus jossain tulevassa kodissa nämäkin haaveet toteutettua. Mutta tällä hetkellä käytössä ovat nämä 59 neliömetriä, jotka on hyödynnettävä mahdollisimman järkevästi.

Mitä siis kannattaa mielestäni ottaa huomioon sisustettaessa pieniä asuntoja?

1. Huonekalujen mittasuhteet ovat erittäin tärkeät. Meillä on suhteellisen pienet ja sirot huonekalut, jotka saavat tilan vaikuttamaan suuremmalta. Myöskin se, ettei huonekaluja ole liikaa eli vapaata seinäpintaakin löytyy edes jostakin kohdasta, avartaa kokonaisuutta. Hieman vanhemmat huonekalut ovat myös monesti sopivia pieniin tiloihin, koska ennen perheet asuivat ahtaammin. Olemme saaneet mummolastani pari tuollaista vanhaa aarretta (niistä lisää myöhemmin). Kylpyhuoneessa tarvitaan aina paljon säilytys- ja ripustustilaa, mutta monet kosteiden tilojen kalusteet ovat syvyyssuunnassa ongelmallisen suuria. Tässä asiassa meitä on auttanut mikäs muu kuin Ikea, josta löytyi kapeaan kylpyhuoneeseen sopivaa ja käytössä todella toimivaksi osoittautunutta Lillången-sarjan kaapistoa.


2. Tavaramäärän pitäminen kohtuullisena. Säilytystilaa on harvoin liikaa, jos neliöitäkin on vähänlaisesti. Vaatehuone olisi aivan ihana, mutta sen puutteessa kaikki tavara on saatava mahtumaan pariin pieneen komeroon. Tässä asiassa auttaa hyvä itsekuri: sisustusostoksiakin tulee mietittyä aika tarkkaan, koska periaatteessa kaikki on koko ajan esillä ja pyrinkin laittamaan jonkin verran vanhempaa tavaraa kiertoon, jos jotain uutta on ihan pakko saada.

3. Seinien hyödyntäminen. Tässä asiassa olisi itsellä parantamisen varaa, mutta mieheni on vähän pistänyt vastaan, ei haluaisi kiinnittää jokaiseen seinään jotakin. Periaatteessa kuitenkin sitä säilytystilaakin voisi saada ihan huimasti lisää, jos ottaisi oikein kunnolla seinät ja katonrajat käyttöön.


4. Huonejärjestys. Tästähän se kaikki oikeastaan lähtee. Meillä on neliöihin nähden avarahko koti, koska neliöt on käytetty todella tarkasti hyödyksi, esimerkiksi avokeittiö säästää tilaa erilliseen keittiöön nähden. Myös ikkunoiden sijoittelulla on merkitystä - korkeahkot ikkunat saavat tilan näyttämään suuremmalta. Toisaalta pienissä neliöissä ei saa olla liikaa ikkunoita, jotta huonekaluillekin jää tilaa. Tällaisia asioita aion ottaa huomioon, jos joskus olemme suunnittelemassa uudisrakennusta.

5. Värimaailma. Jos meillä olisi enemmän tilaa, voisin mielelläni sisustaa jokaisen huoneen ihan erilaisella väriteemalla. Pienessä asunnossa halusimme kuitenkin yhtenäistää tiloja jatkamalla samaa sävykokonaisuutta huoneesta toiseen. Tämähän on täysin makuasia, mutta ainakin itse olen ollut tähän mennessä tyytyväinen. Meillä on esimerkiksi samat verhot makuuhuoneessa ja olohuoneessa.


Toivoisin, että vielä useampi huonekaluvalmistaja ja sisustusyritys ottaisi huomioon pienten tilojen haasteet sisustuksessa. Kuitenkin juuri neliöt maksavat asumisessa ja moni haluaa käyttää rahaa elämässään johonkin muuhunkin kuin pelkkiin vuokriin tai lainanlyhennyksiin.

Esimerkiksi me emme kovista etsinnöistä huolimatta löytäneet massiivipuusta valmistettua muotoilultaan modernia parisänkyä, jossa olisi leveä pääty niin, että se toimisi samalla myös yöpöytänä ja laskutasona - kapeassa huoneessa kun ei ole tilaa kunnon yöpöydille. Myös vanhempani ovat etsineet tällaista sänkyä, joten vinkatkaa ihmeessä jos tiedätte valmistajan, jolta moisen voisi löytää.

Tässä vielä tämän sinikeltaisen jätin mainospätkä, jonka halusin jakaa, koska se on oikeasti aika mainio. Monesti haaveilemme, että kunpa vain olisi lisää tilaa, niin toteuttaisin tämän ja tämän haaveen. Entäs jos se nykyinen tila on ihan tarpeeksi, mutta sitä täytyy vain katsoa hieman uusin silmin?


Mukavaa loppuviikkoa!

maanantai 19. maaliskuuta 2012

Sisustuskuvahaaste: viikko 1

Haasteen ensimmäinen osa tulee tässä! Otin vapauden yhdistellä hieman kohteita samoihin kuviin, eli tämä postaus ei sisällä seitsemää eri kuvaa, vaikka kaikki aiheet ovatkin edustettuina.

Lipasto & jotain mustavalkoista

Lipasto: Tämän Muuramen klassikkolipaston hankin ensimmäisen vakituisen työpaikkani myötä. Ei ehkä mikään mielikuvituksellisin ratkaisu, mutta tykkään tästä tosi paljon! Näihin yksinkertaisiin muotoihin ei kyllästy käytössä. Lipasto koostuu kolmesta moduulista, jotka voi myöhemmin tarpeen mukaan vaikka sijoittaa vierekkäin ja näin ollen muuttaa käyttötarkoitusta tai hankkia lisää "osia" ja kasvattaa lipaston kokoa. Tällä hetkellä tämä kokonaisuus toimii eteisessä kätkien sisäänsä mm. huivit, hanskat ja pipot.

Jotain mustavalkoista: Mustavalkoisia kuvauskohteita ei ole mitenkään vaikeaa löytää meiltä. Valitsin kuitenkin juuri tämän kuvan, koska mieheni halusi eteiseen tuon tumman tapetin ja molempien mielestä kokonaisuus onnistui varsin hyvin.

Rakkain esine & lempiväri

Rakkain esine: Tähän oli ihan pakko valita piano, joka on hankittu minulle jo 80-luvun puolella kun halusin aloittaa soittoharrastuksen (kiitos kovasti äidille!). Eikös muuten olekin kuin uusi? Pianotunneilla tuli käytyä melko pitkään, nykyään soittelen silloin tällöin omaksi ilokseni ja varmaankin naapurien kauhuksi. Piano on jokseenkin hankala sisustuselementti etenkin pienissä asunnoissa, kuten meillä, mutta toisaalta se on upea - tykkään sen ajattomista muodoista ja onhan tuo kiiltävä valkoinen pinta vain niin kaunis! Toivottavasti minun ei koskaan tarvitse luopua tästä.

Samassa kuvassa esittelen lempivärini valkoisen. Liika vaaleus voi olla tylsää ja puuduttavaa, mutta mietittyäni vaihtoehtoja valintani oli kuitenkin varsin selvä. Valkoiseen on helppo yhdistää niin maanläheisiä kuin kirkkaitakin värejä ja eri puun sävyjä. Se avartaa tiloja ja on aina ajan hermolla.

Viimeisin sisustushankinta

Viimeisin sisustushankinta on jo kertaalleen täällä esitelty Linumin oranssi samettipintainen tyyny. Yleensäkään en tee kovin usein sisustushankintoja. Nyt lähiaikoina niitä tosin on jonkin verran luvassa / suunitelmissa, mutta tämä on tosiaan tällä hetkellä tuorein tulokas. Tuleviin hankintoihin palaillaan sitten varmasti myöhemmin tässä blogissa, matkalla meille on mm. superkaunis valkoinen kehto vauvalle! En malttaisi odottaa, vaikka eihän sillä mitään kiirettä ole kun käyttäjäkin viihtyy tuolla piilossa vielä oikein hyvin.

Astia

Astia: Tämä siskolta lahjaksi saatu Marimekon Siirtolapuutarha-kulho pilkullisine kansineen on ihan mahtava. Tosi kätevän kokoinen vuoka erilaisille salaateille ja tuo kansi toimii myös erittäin kauniina leipälautasena.

Kylpyhuone

Kylpyhuonetta on sitten ihan tuhottoman vaikeaa kuvata! Parempien kuvien puutteessa edustakoot tämä otos pientä palasta siitä. Valkoisilla seinillä mennään sielläkin puolella, lattiapinnat ovat puolestaan vaaleanharmaata kaakelia.

No niin, näin olisi haasteen ensimmäinen osa selätetty! Ensi viikolla sitten lisää.

lauantai 17. maaliskuuta 2012

Lacy

Pitsi on selvästi in tänä keväänä (vai onko se joka kevät?) ja minullehan sopii, sillä se on yksi ehdottomista kestosuosikeistani pukeutumisessa. Parhaimmillaan pitsi on mielestäni luonnonmateriaaleissa, mattana ja neutraaleissa sävyissä. Omasta vaatekaapista löytyy pitsiä niin arki- kuin juhlakäyttöönkin sopivana. Mummin virkkaamia pitsiliinoja tykkään puolestaan käyttää sisustuksessa pieninä tehosteina.

Tämä H&M LOGG -neuleliivi on pellava-puuvillasekoitetta ja hankittu parisen vuotta sitten. Alunperin tuo nyörimäinen vyö oli ihan vyötäröllä, mutta nyt pujotin sen hieman ylemmäs empire-linjaan ja näin syntyi mielestäni aika kiva vaate odotusaikaan.

neuleliivi H&M LOGG, housut H&M Mama, trikoopaita Nanso

nilkkurit Dinsko, kello Esprit


Tiedättekö suomalaisen yrityksen nimeltä Virkkuukoukussa? Heillä on ihania virkattuja mattoja, joita olen bongannut blogeista ja sisustuslehdistä. Itse en ole kuitenkaan koskaan innostunut niistä sen enempää, ehkä koska juuri sopivaa paikkaa matolle ei ole ollut mielessä. Mutta nytpä bongasin jotain todella houkuttelevaa. Virkatun maton voi sijoittaa myös seinälle tauluksi - ehkä sen voisi jopa kehystyttää ja ikään kuin paspikseksi laittaa jotain värikästä? Ihan loistoidea, tämä on laitettava vakavaan harkintaan. Meillähän on muutenkin ollut olohuoneen taulun vaihto mielessä...

Kuva lainattu yrityksen blogista virkkuukoukussa.vuodatus.net
 Mitäs mieltä pitsistä - hot or not?

You better hold on...

Näitä mahtavia naislaulajia tupsahtelee nyt koko ajan jostain! Viime vuoden puolella ihastuin suomalais-algerialaiseen Mannaan ja nyt iranilais-ruotsalainen Laleh koukuttaa. Molemmat laulavat sekä englanniksi että pohjoismaisilla kielillä, kivaa vaihtelua levyillä.


Kuuntelen musiikkia usein lauantaiaamuisin. Herään hitaasti, juon kahvia ja syön appelsiineja. Juuri nyt melkeinpä parasta mitä tiedän.



torstai 15. maaliskuuta 2012

Tulossa: Neljän viikon sisustuskuvahaaste

IMAGE black and white -blogista bongattu Neljän viikon sisustuskuvahaaste vaikutti sellaiselta, johon aloittelevan bloggaajan olisi helppo lähteä mukaan. Saisi ikään kuin harjoitella tätä sisustuskuvaamista samalla.



Haasteessa on ajateltu neljäksi viikoksi jokaiselle päivälle yksi postausaihe, mutta itse ajattelin koota koko viikon kaikki kuvat aina yhdeksi koosteekseen. Valokuvien ottaminen on vielä vaiheessa, joten ensimmäistä kuvapläjäystä saatte odottaa ainakin sunnuntaille. Mutta jotain tällaista kivaa siis luvassa. :)

 Hyvää alkavaa viikonloppua kaikille!



tiistai 13. maaliskuuta 2012

Poppy vs Cika


Olen todella lyhyt, mutta useimmiten jalkaan tulee valittua matalakantaiset kengät. Kuitenkin pienikin nosto jalan alle saisi kokonaisuuden usein näyttämään tasapainoisemmalta. Vagabondin Poppy-malli on aika hyvä kompromissi: viiden sentin tukeva kiila huijaa lättäpohjiin tottunutta käyttäjää eikä hinta 69,- ole mielestäni liian kova. En osannut päättää, haluanko ihanilla pitseillä somistetut valkoiset (nyt on muuten paljon pitsiä tarjolla pukeutumisessa ja mullehan se sopii, sitä löytyy jo ennestään vaatekaapista aika hyvä määrä) vai übertyylikkäät simppelit konjakinväriset yksilöt. Tilasin verkkokaupasta molemmat, saahan sinne palauttaa ilmaiseksi. Tai sitten ihan vahingossa unohtaa palautuksen....



Vagabondin verkkokauppa on muuten ollut toimiva. Toimitus tulee alle viikossa suoraan kotiovelle. Ja myös omaa 35-kokoani saa verkkokaupasta useista malleista, kaupoista sitä on aika mahdotonta löytää.

Niin ja sitten vielä ripaus sitä lättäpohjarakkautta, ei siitä mihinkään pääse. Beiget Stylesnob cika-ballerinat olisivat vain niin hyvä lisä kesäiseen kenkävalikoimaani. Kävin jo sovittelemassakin, täällä Tampereella näitä myy ainakin Kekäle. Mutta vielä pitää miettiä. 



Olen sitä paitsi itse aikamoinen sika kun mietin omia kenkäostoksiani, vaikka pieni ihmisenalku sisälläni potkii parhaillaankin vimmatusti - hyvänä äitinä minun pitäisi tietenkin unohtaa tällaiset pinnalliset itsekeskeiset ajatukset. ;) En sitten tiedä kuinka te muut odottavat äidit, mutta oma kiinnostukseni pukeutumiseen ja muuhun estetiikkaan ei ole tässä raskauden aikana vähentynyt mihinkään. En lainkaan usko, että lapsen synnyttyäkään lopettaisin kauniiden kenkien ostamista tai kampaajalla käymistä. Mutta miksiköhän tunnen siitä jo nyt pientä syyllisyyttä?

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Was wir alleine nicht schaffen

Naistenpäivän kimppuni

Olen mielettömän kiitollinen kaikista rakkaista lähelläni. 
Miehestäni, joka on aivan varmasti se oikea minulle. 
Tulevasta vauvasta, pienestä suuresta ihmeestä.
Perheestäni ja ystävistäni. 
Vaikka maantieteellisesti välimatkaa monen kanssa onkin, tiedän että olette aina tukenani.
Vaikka olen ehkä aina ollutkin tavallaan aika itsenäinen tyyppi, niin raskauden myötä on tullut pohdittua paljon vanhemmuutta ja ehkä entistä enemmän ajateltua, kuinka paljon sitä toisia tarvitseekaan.



Tätä kasvatellaan vielä pari kuukautta.

Halusin linkittää tähän yhden lempikappaleistani. Olin Itävallassa opiskelijavaihdossa vuonna 2006, jolloin Xavier Naidoon Telegramm für X -albumi oli juuri julkaistu. Tämä on mielestäni levyn hienoin kappale ja sen sanat muistuttavat minua jostain syystä erityisesti siskoistani.

 

während sich andere plagen und nichts passiert
sind wir zur rechten Zeit am rechten Ort
und alles ist arrangiert 
ich bin dankbar dafür
weil ich jeden Tag mit meinen Brüdern und Schwestern
das echte Leben spür
was wir alleine nicht schaffen
das schaffen wir dann zusammen

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Lempiravintola

Suosikkiravintolani on Maruseki, japanilaista ruokaa tarjoava tunnelmallinen paikka Tampereella. Palvelu on erinomaista, miljöö hieno ja sushit erittäin raikkaita, tuoreita ja herkullisia. Itse olen nyt hetken vältellyt raakaa kalaa, vaikka se onkin yksi suurimmista herkuista. Vaihtoehtoja löytyy kuitenkin onneksi myös kasvispuolelta ja nyt on tullut testattua niidenkin erinomaisuus.


Suosittelen lämpimästi!

perjantai 9. maaliskuuta 2012

Möhömahan kesäasuhaaveet

Olen aina ollut hieman innokas sesonkien vaihtuessa. Olen ottanut tavaksi siivota vaatekomeron keväisin ja syksyisin kauden mukaiseksi - niin saa muuten myös vaihtelua kun löytää puolivuosittain omat vaatteensa uudelleen! Niin ja ehkä varsin pieni komerotilakin saattaa hieman vaikuttaa motivaatiooni tehdä tämä putsaus. Toki käytän ympäri vuoden tiettyjä juttuja kuten perusfarkkuja, joitakin neuleita ja toppeja, mutta melkeinpä kaikki muu vaihtuukin.

Tänä keväänä en sentään ole vielä tehnyt siivousoperaatiota, onhan ulkona pakkastakin, mutta koska kävin näin alkuun läpi koneellani olevia viime kesän asuja, niin ajattelin valita niistä muutaman esittelyyn. Samalla mietin, mitä täydennystä tarvittaisiin - ja haaveilen mahtuvani möhömahan jälkeen kaikkiin näihin ensi kesänä.

 
raitapaita H&M, hame Benetton, laukku GLOBAL, ballerinat Vagabond
hame Orsay, toppi ESPRIT Collection, vyö Seppälä, ballerinat Vagabond, clutch merkitön, rannekoru itse väsätty
mekko Esprit, vyö Pieces, nahkalaukku merkitön (lahja siskolta), koru Bijou Brigitte, ballerinat Stylesnob
tunika Esprit, bermudat Sisley, kengät Clarks, kello Esprit
pusero Mexx, vajaamittaiset housut Benetton, kiilakorkoavokkaat Vagabond




Näistä sesonkiasuhaaveista tuli mieleeni hauska muisto ajalta, jolloin asuin vielä vanhempieni luona Porissa, eikä tietoa ollut sen enempää nettishoppailusta kuin muutenkaan mistään kivoista kansainvälisten vaateketjujen mallistoista. H&M Rowells -kuvasto oli kuitenkin olemassa ja sieltä tehtiin postiennakolla (äidin suureksi riemuksi) aina iso kimppatilaus siskojen kanssa. Muistan, miten monesti luimme syyskuvastoa kovimmilla helteillä Yyterin rannoilla maaten ja minä jaksoin silloinkin selata tarkasti läpi neule- ja takkivalikoiman materiaalitietoineen, suunnitellen tulevan talven pukeutumista.

Onko siellä ruudun toisella puolen muita yhtä höpsöjä suunnittelijoita?


P.S. Ihan mieletön ohjelma tuo The Voice of Finland! Huh, huh mitä laulajia. Meillä soi tällä hetkellä stereoissa loistava 70-luvun Queen ko. shown innoittamana.


torstai 8. maaliskuuta 2012

Kotiutuessa

Muistatteko kun aamulla sai raahautua pilkkopimeässä töihin (tai minne sitten olikin menossa) ja iltapäivällä yhtä synkässä valaistuksessa kotiin? En minäkään. Tämä valo yksinkertaisesti pyyhkii mielestä moiset muistikuvat.

Tänään töistä kotiutuessa näytti näin valoisalta. Eikä nyt kiinnitetä turhaan huomiota siihen pikkuseikkaan, että myös pöly ja leivänmuruset näyttäytyivät uudessa valossa.


Nämä kuvat eivät kylläkään ole mitään siihen verrattuna, miltä näyttää kirpeänä pakkasaamuna nouseva maaliskuun aurinko seitsemän maissa maalaismaiseman yllä. Saisinkohan huomenna itsestäni irti lähteä kotoa edes viisi minuuttia aikaisemmin, ottaa kameran mukaan ja pysähtyä pellon laitaan kuvaamaan?

Mietin nämä kuvat jo koneelle lisättyäni, että tuohon ruokapöydän päälle sopisi tavallaan juuri nyt myös joku kukkakimppu, kun mies tuli kotiin ison tulppaanikimpun ja Arnold'sin sydämenmuotoisten donitsien kanssa. Sai kyllä todellakin yllätettyä!

Oikein hyvää naistenpäivää!



keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Herkkua!


Tässä tämän hetken ykkösherkkuni. Appelsiinit ovat parhaimmillaan ja viilin kanssa yhdistelmästä tulee tosi raikas. Unohtamatta sokeriripausta. Nam!

tiistai 6. maaliskuuta 2012

Vielä yksi väriläiskä



Flunssainen zubi toivottaa mukavaa, kirpeää maaliskuun pakkasaamua tämän värikkään kuvan myötä, jossa näkyy väläys mieheni tyylistä. Kuva on otettu tammikuussa 2012 Singaporessa. Löytyi aika hauska sävy sävyyn -kuvauspaikka, vai mitä?

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

(Laatu)hankintoja kevätkaudelle

Olen tehnyt pari kivaa keväthankintaa. Sellaisia, joista on toivottavasti hyötyä tosi pitkäksi ajaksi!


Haglöfsin housuja olen jo käyttänytkin, nämä ostin todelliseen tarpeeseen. Näistä löytyi short-lahkeenpituus ja voi vitsit, ihan täydellistä omistaa just sopivan mittaiset ulkoiluhousut! Kaikki lyhyet ihmiset tietävät, millaista tuskaa sopivien urheiluhousujen löytäminen voikaan olla, tällaisia kun ei niin vain lyhennellä. Ostin ihan omaa normaalikokoani ja ovat tietysti nyt aika kireät, mutta vyötäröllä on hyvä säätö ja sen saa käännettyä masun alle ihan mukavasti. Näitä tulee varmaan käytettyä aika paljon myös sitten kun vauva on maailmassa, ulkoilua on luultavasti tiedossa entistä useammin.












Tämä Peak Performancen parkatakki kotiutui aika pitkän harkinnan jälkeen. Uskoisin, että se pääsee käyttöön (ja asukuviin) melko pian, aurinko lämmittää jo siihen malliin ulkona! Tässä on kivasti säätövaraa raskautta ajatellen - tuon vyötärörypytyksen avulla pystyy säätelemään takin kireyttä vatsan kohdalta. Parhaimmillaan tämä tietysti on vasta sitten kun mahapallosta on päästy eroon. ;)


Peakin vaatteista olen tykännyt tähän asti kovasti, tuntuvat kestävän hyvin ja sopivan vähän kaikenlaiseen menoon - ei sillä että omistaisin niitä kovin paljon, mutta muutamia kyllä. Tämäkin takki näyttää omasta mielestäni hyvältä niin sporttisessa tyylissä kuin hameenkin kanssa. Voisi ehkä kaivata jotain vaaleaa/värikästä huivia seurakseen.

















Aika näyttää, osuivatko hankinnat niin nappiin kuin nyt uskon ja toivon, mitäs veikkaatte?