perjantai 8. helmikuuta 2013

Päivitetty pikkuhuone

Nyt olisi viimein vuorossa se luvattu pikkuhuoneen pikku muutoksen esittely. Suunnittelin muutosta täällä blogissa jo lokakuussa, jolloin ajatuksena oli tuoda tilaan raikkautta ja lastenhuonemaisuutta. 

Lähdin liikkeelle ompelemalla Ikean Hildis-kankaasta huoneeseen uudet verhot ja siirtyminen sivuverhosta kappamalliin oli mielestäni hyvä, pitkulaista huonetta avartava ratkaisu. Palloteemaa jatkettiin kun kattoon kiinnitettiin ennen ruokaryhmän yllä ollut "lankakerävalaisin", joka sopikin uudelle paikalleen kuin nenä päähän. &Traditionin Milk-valaisin istuu myös tähän huoneeseen leikkisän muotonsa ja himmennettävyytensä ansiosta hyvin. Sen vieressä Voicen senkin päällä on tilaa kivoille valokuville - perhekuvia en kuitenkaan halunnut kuvata tänne blogiin. Pinnasänky on Ikean Gulliver, josta saa toisen laidan irti myöhemmin. Minähän haaveilin Brion Sleep-sängystä, mutta suolaisen hintansa takia se jäi nyt hankkimatta.


Olohuoneesta on suora näkymä eteisen kautta pikkuhuoneeseen (toisin kuin meidän toiseen makkariin, joka jää sopivasti piiloon vähän joka suunnasta katsottuna). Siksi halusin, että yleisilme pikkuhuoneen suuntaan säilyisi rauhallisena ja muuhun sisustukseen sopivana. Mietin vielä, että pitäisikö tuonne pinnasängyn päätyseinälle kiinnittää vaikka jokin taulu, näyttääkö liian paljaalta näin?


Halusin huoneeseen pyöreän harmaan nukkamaton ja teinkin hyvän löydön, sillä tämä matto oli puoleen hintaan lähi-Prismassa. Toin sen heti meille turvaan, kävellen rattaiden ja muiden ostosten kanssa tietysti. ;) Olin kyllä ajatellut hieman vaaleampaa sävyä, mutta oikeastaan tämä tumma on tosi kiva. Matto on ihanan pehmoinen esimerkiksi lukuhetkiä ajatellen, siinä on kiva istuskella lapsen kanssa.


Pinnasängyn ja senkin vastakkaiselta seinältä löytyy rakas laivapöytä ja sen kaverina Ikean perus Expedit-hylly, jolle olen ajatellut jatkopestiä lastenhuoneen säilytyskalusteena myös seuraavassa kodissa. Marimekon seinäkalenterin vaihtuvat kuvat tuovat ripauksen väriä seinälle.


Hyllyyn tein tilaa kirjoille ja leluille. Tuo alla näkyvä musta säilytyslaatikko on tällä hetkellä tyhjillään, pojan kaikki lelut mahtuvat olohuoneessa olevaan koriin. Veikkaan kuitenkin, että näin ei tule olemaan kovin pitkään...


Oven ja senkin välissä, hieman katseilta piilossa, on paikka naulakolle, jonka ovat yleensä valloittaneet minun laukkuröykkiöni ja poitsun vaatteet. Tämä kuva ei siis kerro koko arkitotuutta. Palloteema muuten jatkuu sattumalta tuossakin.


Nallukka valvoo huoneen tapahtumia paraatipaikaltaan ikkunanpielestä... T:n yöt tällä uudella järjestelyllä ovat sujuneet pääosin melko hyvin. Hän nukkuu alkuyön selvästi rauhallisemmin kun saa olla omassa huoneessaan. Aina jossain vaiheessa yön aikana jostain syystä iskee kuitenkin joku "haluan äidin tai isän kainaloon" -fiilis, eikä uni omassa sängyssä enää maita ollenkaan. Niinpä T herää aina aamuisin meidän välistä.


Helmikuu on selvästi sisustuspainotteinen täällä blogissani, nimittäin mulla on vino pino toteuttamista odottavia postauksia. Ajattelin kirjoitella lähiaikoina ainakin sisustuksen trendeistä, siitä mistä itse saan tällä hetkellä inspiraatiota ja tietysti niistä verhoista, elikkäs stay tuned! Nyt ensin kuitenkin viikonlopun viettoon, taas reissua pukkaa...

Tässä vielä pari ennen-kuvaa pikkuhuoneesta, ensimmäinen parin vuoden takaa ja toinen viime kesältä:Mitäs mieltä olette muutoksesta?

8 kommenttia:

 1. Oikein kivalta näyttää! Ihanaa, kun jaksat uudelleensisustaa, mulla tuntuu häviävän inspiraatio aina jossain kohtaa muuton jälkeen, vaikka tarvetta pikkumuutoksille ja -piristyksille olisi. Kivan värisiä seinäpintoja myös teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuon huoneen tapetit ovat muuten samaa kuin olkkarissa "pianoseinällä". Tämä perheenlisäys on kyllä saanut vähän väkisinkin vauhtia sisustusmuutoksiin, varmaan muuten tuokin huone olisi alkuperäisessä kuosissaan eli vierashuoneena. Äippälomalla tulee oltua myös niin paljon aiempaa enemmän kotona, että sisustaminen on luontevampaa kuin vaikka muodista innostuminen. ;)

   Poista
 2. Raikas ja kaunis huone, tosi hyvä muutos! Ja hei, meillä tyttö on 3,5 v ja edelleen tulee lähes joka yö se "tahdon isän ja äidin väliin"-fiilis ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos näyttää sinunkin silmääsi toimivalta. Äitini mukaan minä olen kömpinyt vanhempien väliin kouluikäiseksi saakka...

   Poista
 3. Näyttää tosi kivalta! Mä en ainakaan osaa kaivata mitään taulua siihen, ehkä sitten jos pikkumiehelle tulee jossain vaiheessa joku supersuosikkijuttu josta halutaan kuva, mutta ei minusta ainakaan nyt kaipaa mitään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin vähän ajattelin, että jos tulee joku ihan must-juttu vastaan, jonka ehdottomasti siihen haluaa, niin katsotaan sitten. Nyt saa olla noin toistaiseksi.

   Poista
 4. Teillä on kaunis koti! Raikas ja valoisa kaikkialta. :)

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!