tiistai 9. helmikuuta 2016

Kotimme seinäsävyt

Seinien maalaaminen oli meille itsestäänselvyys kun muutettiin tähän kotiin. Edellisessä asunnossamme oli kaikki seinät tapettia ja huomasin, miten ikävästi tapetoitu seinä elää ja saumat korostuvat esimerkiksi kosteuden ja lämmön mukaan (toki ehkä tapetoijassakin oli vika, olimme itse remontin tehneet ja molemmat olivat ensikertalaisia siinä hommassa). Maalatuissa seinissä on sekin hyvä puoli, että sävyn vaihtaminen on suht helppoa kun ei tarvitse ensin repiä vanhoja tapetteja pois.

Sävyjen valinta tapahtui nopealla tahdilla eräänä iltana asuntokauppoja hieroessa kun saimme tietää, että rakennusliike maalaa seinät puolestamme - jos vain pystymme päättämään sävyt heti, ennen lattialistojen asennusta. Avuksi otettiin Tikkurilan TunneVäri kylmät maanläheiset -värikartta, josta löytyy mielestäni todella monta kaunista sävyä. Ja sieltä ne meidän sävyt sitten löytyivät...


Laasti X487

Sävy Laasti valittiin talon päätyseinälle ja se korostaakin mukavasti sekä ikkunaa että pianoa. Olen itse asiassa joskus miettinyt tuon ikkunaseinän maalaamista samalla sävyllä, koska silloin valkoiset ikkunanpuitteet tulisivat aika kauniisti esiin.  Meillä oli vanhassa kodissa pianoseinä varsin beige ja mielestäni tämä viileämpi, harmaa sävy on kivalla tavalla raikas. Toki lattia oli sitten taas vanhassa kodissa tosi vaaleanviileä ja tässä tummempi sekä lämpöisempi, sekin piti ottaa huomioon.


Mielestäni Laasti tuo tukee hyvin tammilattian ja meidän huonekalujen sävyjä ja vaikka sävy on viileä, niin se ei taita liikaa siniseen. Kaikin puolin loistavasti onnistunut valinta. Alla pari kuvaa eli päivänvalossa sävy näyttää hieman erilaiselta kuin keinovalossa, jossa se on beigempi. Molemmissa mielestäni kaunis.


Sama sävy valittiin myös pojan huoneeseen, se sopii nätisti harmaan String Pocket -hyllyn seuraksi. Itse tykkään, että hylly on suht samaa sävyä kuin seinä, koska silloin esineet pääsevät päärooliin.


TakorautaY500

Halusimme olkkariin tumman seinän, mutta itse yritin ehdottaa jotain sellaista keskitummaa. Mieheni oli kuitenkin asiassa ehdoton, tarpeeksi tummaa sen olla pitää. Niinpä olkkariin valittiin tumma, hieman sinertävä Takorauta. Minulla on koko ajan ollut hieman ristiriitainen suhde tähän sävyyn, toisina päivinä rakastan ja toisina vihaan.

Mies on edelleen innoissaan, eikä anna minun maalata seinää. Ja totuushan se on, että ihan jokaikinen meillä vieraileva ihminen (pikkulapsia lukuunottamatta) pysähtyy tuon seinän nähdessään, ihailee ja kehuu. Se kerää katseet ja kiinnittää huomion. Pienenä yksityiskohtana voisin mainita sen, että meidän kodin ulko-ovi on väriltään erittäin lähellä tätä Takorautaa. Olen tykännyt muutenkin hakea sisätiloihin sävyjä ulkoa, koska koti on kuitenkin aina molempien muodostama kokonaisuus.


Inspiraatiokuvana tälle seinälle toimi muuten tämä Alvhemin kuva, aika lähelle samaa taidettiin päätyä:


Yläkerrassa halusin jatkaa samoja sävyjä ja vierashuoneen seinälle valikoitui tämä sama Takorauta. Hyvin sopii kyllä sinnekin. Näyttää muuten varsin siniseltä tässä valossa.


Kontiainen L487

Myyrän sävy oli vähän sellainen yllättävä valinta, myöskin mieheni valinta. Katseltiin kaikenlaisia harmaita, mutta sitten jotenkin tässä hieman rusehtavassa sävyssä oli vain kaikki enemmän kohdallaan. Kontiainen päätyi makkarin päätyseinän väriksi ja olen kyllä tykännyt siitä todella paljon.


Sävy taittaa viileässä päivänvalossa aavistuksen violettiin, mutta ihme kyllä, se ei ole häirinnyt minua ollenkaan. Jotenkin tosi turvallisen tunnelmallinen ja hyvä väri kaikin puolin.


Mitäs pidätte näistä seinäsävyistä? Löytyykö suosikkia? Valitsisitteko meille jotain toisin? Itseäni ehkä hieman houkuttaisi joku pehmeä beige pienen tauon jälkeen...

8 kommenttia:

 1. Minusta sävyt vaikuttavat onnistuneilta, ainakin näin kuvien perusteella. Ymmärrän tumman seinän aiheuttamat ristiriitaiset tunteet, sillä kyllähän se varmaan imee valoa aika lailla, vaikka on myös hienon dramaattinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riikka. Jep, tumma syö valoa, onneksi mulla sattuu olemaan tämä valaisinfriikkeys myös... ;)

   Poista
 2. Kauniita sävyjä! Ja silmä lepää maalausten rajauksissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Maalari teki kyllä erittäin huolellista ja hyvää työtä.

   Poista
 3. kaikki sävyt on tosi onnistuneet! Mulla meni pari kertaa pieleen (kahdessa eri kämpässä) kunnes löysin täydellisen vaaleanharmaan joka ei sinerrä eikä ole liian beige ja se taitaa olla juuri tuo x487 (tai X486) En pysty tarkistaa kun olen toimistolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oikean sävyn löytäminen voi olla kyllä aika haastavaa, etenkin harmaassa, joka taittaa helposti siniseen. (Tosin sekin on kaunista, mutta toki eri asia, jos sinisyyttä ei halua.) Meillä meni onneksi tuo vaaleanharmaa kerralla putkeen.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!