keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Musta tuntuu

Millainen suhde teillä on mustaan väriin sisustuksessa? Minulla se on varsin intohimoinen. En voisi kuvitella meidän kotia ilman mustia asioita. Mustaa onkin meillä ihan jokaisen huoneen sisustuksessa lukuun ottamatta kylpyhuoneita. 

Minulle musta on samalla rauhoittava ja ryhtiä tuova. Mustan elementin ei tarvitse olla graafinen, se voi olla myös pehmeä ja utuinen.


Musta mielletään sisustuksessa rohkeaksi valinnaksi. Ehkä se johtuu siitä, että musta väri usein korostaa esineen muotoa, se ikään kuin vaatii suunnittelulta vielä hiukan enemmän kuin valkoinen tai muut värit. Esimerkiksi Arne Jacobsenin muurahaistuoli on minusta kaikkein upein juuri mustana - toivottavasti saan joskus vielä sellaisen omistaa.

Minulle musta ei edusta kuitenkaan mitään erityistä rohkeutta vaan oikeastaan tosi turvallista valintaa. Mustassa ei ole miljoonia eri sävyjä kuten valkoisessa tai harmaassa, joten sävyn valinta on helppoa. Mustaan ei kyllästy, eikä se ole silti koskaan tylsä tai perus.


Tosiasia on myös se, että mustaa pintaa vasten näkyy ihan jokainen tahmatassun jälki, pöyhiukkanen ja hius. Musta myös syö valoa - siksi en enää haaveile yhtään kokomustasta keittiöstä (mustavalkoinen keittiö olisi sen sijaan oikein jees). Miettisin myöskin todella tarkkaan ennen kuin maalaisin isomman seinäpinnan mustaksi. Musta kylpyhuonekaan ei olisi yhtään mun juttu - siellä pitää olla valoa.

Ette varmaan ylläty kun kerron, että vaatekaapissani on mustan värin yliedustus. Mustia housuja, jakkuja, mekkoja, neuleita, hameita, paitoja, laukkuja ja kenkiä löytyy monessa muodossa ja mallissa. Niin ja tietysti takkeja, myös urheilupuolelta. Välillä yritän välttää tietoisesti mustan käyttämistä ja ostamista, mutta eihän sitä vaihetta kauan kestä. Yleensä keväisin siirryn enemmän siniseen, mutta tämä kevät tuntuu olevan poikkeus, sillä viihdyn mustissani oikein mainiosti. Saa nähdä kuinka kauan tämä vaihe kestää, mutta juuri nyt tiedän miltä musta tuntuu. Hyvältä.

4 kommenttia:

 1. Mä en välitä mustasta sisustuksessa enkä vaatteissakaan. Ainoa musta asia meillä on tv ja kajarit/suppari, en tykkää. ;). Musta on minusta niin synkkä, siksi en osaa sitä käyttää vaatteissaan. Sen sijaan tummansininen on mun turvaväri, tykkään tosi paljon tummansinisestä vaatteissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se menee, musta jakaa mielipiteitä. ;) Tummansininen on kyllä aivan ihana väri, etenkin pukeutumisessa haluaisin käyttää sitä enemmänkin. Kivaa kevättä!

   Poista
 2. Mulla on vaatekaapissa mustaa, vähän tummempaa mustaa, harmaaseen taittavaa mustaa ja sitten yksi punertava, joka on oikeasti vain haalistunut. Okei, vähän valehtelin, on mulla vaaleanpunaiset tennarit :D

  Sisustuksessa meillä on aika vähän mustaa, mutta käytän sitä nimenomaan skarppaamaan muita sävyjä, esimerkiksi harmaata ja tiikkiä. Elämä ilman mustaa on kuin valokuva ilman kontrastia: valju.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi kuulostaa tutulta tuo sun vaatekaapin kuvaus. Ja kyllä, elämä ilman mustaa on kuin valokuva ilman kontrastia. :) Hyvin sanottu!

   Poista

Ilahdun kommentistasi!