sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Uutta olohuoneessa (meillä on verhot!)

Me ollaan vietetty kunnon kotiviikonloppua, pikku-T on nimittäin ollut kovassa kuumeessa. Ihan hyvin viikonloppu on silti sujunut. Olen itsekin nukkunut paljon ja on myös tullut herkuteltua ihan liikaa - liian lyhyt matka jääkaapille? Kotona olemisessa on ollut hyvätkin puolensa, saatiin nimittäin kiinnitettyä verhotangot paikoilleen ja pari muutakin pientä rästissä ollutta hommaa kuntoon.

 
Tämä verhohomma ei tosiaan syntynyt hetken mielijohteesta. Mietin tosi pitkään, haluanko edes verhoja meille. Kun muutimme tähän kotiin, tuntui verhottomuus kivan raikkaalta ja hyvältä vaihtoehdolta... itse asiassa se tuntui hyvältä melkein kaksi vuotta. Nyt tämän vuoden puolella totesin, että jep, verhottomuutta on katseltu ihan tarpeeksi kauan - ja mies oli samaa mieltä.

Mutta millaiset verhot? Aloin kartoittaa eri vaihtoehtoja ja parit verhot meillä kävivätkin sovituksessa. Liian valkoista, liian läpikuultavaa... liian jotain. Totesin, että sävyn pitää taittaa hieman kermanvaaleaan, jotta se ei tee seinää likaisen näköiseksi. Lopulta nappivalinnaksi osoittautuivat Elloksen Sara Linen -verhot.  Vaikka alun perin mietin purjerenkaita, niin kyllä nämä piilolenkkiverhot veivät kirkkaasti voiton tyylikkyydessä. Materiaali näyttää ja tuntuu pellavalta, mutta on polyesteriä, eikä rypisty. En edes silittänyt verhoja, ne on näissä kuvissa nostettu suoraan pakkauksesta tangoille. Sävy "kermanvalkoinen" näyttää ihan puhtaanvalkoiselta ikkunanpuitteita vasten.


Seuraavan pohdinnan aiheuttivat verhotangot. Halusin yhtenäisen tangon seinän päästä päähän, mikä osoittautuikin hiukan haastavaksi tehtäväksi, seinä kun on 570 cm pitkä. Toisena kriteerinä oli siro ja moderni ulkonäkö, kolmantena huomaamattomat kannakkeet, joista ei jäisi ruuveja näkyviin. Sopivat tangot löytyivät Kodin Terrasta, nämä ovat Pislan Tivoli - mallia. Ostin kaksi pitkää teleskooppitankoa ja yhdistin ne yhdeksi megapitkäksi. Eikö ole ihanan sirot kannakkeet? Olisin ehkä mieluummin valinnut mattavalkoiset tangot, mutta niitä ei ollut saatavilla ja itse asiassa nämä kiiltävät ovat kyllä tosi kauniit.

Tankojen korkeus valikoitui nyt reilusti ikkunoiden yläpuolelle, reilut kymmenen senttiä katon rajasta. Ehkä tanko olisi näyttänyt hyvältä vieläkin korkeammalla, mutta tämäkin on oikein hyvä. Ainakin omasta mielestäni tämä tangon korkeus saa huoneen näyttämään hieman aiempaa korkeammalta.


Eikä tässä vielä kaikki. Ihana, ihana valkoinen paperinarumatto saapui! Pitkäaikaisemmat seuraajat varmasti tietävätkin, että olen puuvillamattofani, erityisesti pidän puuvilla-paperinarumatoista. Olkkariin en ole vielä sellaista hankkinut, sillä mistään ei ole löytynyt näin suurta kokoa. Mutta nyt, kiitos somen ihmeellisen maailman, sellaisen löysin.


Tämä matto on kotimaisen Mattokutomo Vanhamäen valmistama ja tosiaan 2x3 metrin kokoinen. Laadusta en löydä mitään moitittavaa, todella kaunis matto. Onhan tämä valkoinen väri toki vähän arka, mutta onneksi matto on molemmin puolin samanlainen eli käännettävä. 

Tilasin maton suoraan kutomolta ja se toimitettiin kotiovelle asti. Ihan varmasti tulen vielä jatkossakin tilaamaan heiltä! Yllä olevassa kuvassa onkin yhteystiedot, jos kiinnostuit.


Ajatonta suomalaista muotoilua. <3

Ja hei arvatkaas, mikä on verhoissa hauskaa? Se, että nyt niitä vaihtamalla voi muuttaa ilmettä aika helposti! Miehen vanhemmat olivat eilen käymässä meillä ja anoppi kehui verhoja kovasti: kaunis, ajaton valinta, ei tarvitse heti olla vaihtamassa. Mies nauroi ja pyöritteli silmiään, kuulemma yllättyy, jos nämä eivät vielä tämän vuoden puolella vaihdu johonkin uuteen väriin tai kuosiin. ;) Siis mitenniin?? Minähän en koskaan vaihda mitään saati muuta mieltäni!


Mitä pidät olkkarin uusista valkoisista tulokkaista?

16 kommenttia:

  1. Verhoille iso peukku, näyttää tosi hyvältä! Muakin on pikkuhiljaa alkanut puuduttaa verhottomuus, mutta meillä ikkunoiden ympärykset on niin ahtaat, ettei verhoille ole oikein tilaa, ilman että tila menisi ihan tukkoon. Eli taidetaan jatkaa edelleen ilman verhoja, tosin eilen juuri päätin, että keittiön kappa pitää vaihtaa. Onhan tuo sama tullut oltua tuossa jo parisen vuotta.

    Myös matto on ihanan raikas. Ja ihanaa, että on suomalainen. Näin keväällä valon lisääntyessä vaaleat pinnat houkuttelee yhä enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Tuo on kyllä vähän hankalampi juttu, jos ikkunoiden ympärykset on tosi ahtaat. Siinä tapauksessa jättäisin verhot laittamatta tai sitten hankkisin jotkut tosi kevyet, jotka saisi rypytettyä ihan tiheään. Kappa ei ilmeisesti ole olkkariinne vaihtoehto?

      Oli kyllä erittäin mukavaa ostaa kotimainen matto suoraan valmistajalta!

      Poista
  2. Todella raikkaalta ja kauniilta näyttää, verhot on ihanan keveän näköiset. <3

    VastaaPoista
  3. Onnistunut uudistus. Ihastuin tuohon mattoon.

    VastaaPoista
  4. Mulla on sama rakkaussuhde noihin puuvilla-paperinarumattoihin. Ostin ensimmäisen jo reilusti yli 10 vuotta sitten. Ulkomuodon lisäksi fanitan allergisellekin sopivia materiaaleja. En keksi näistä mitään pahaa sanottavaa!
    Ja teidän uudet verhot on myös kivat. Ilmavat ja ajattomat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin oli paperinarumatto jo ihan ensimmäisessä omassa kodissa melkein 15 vuotta sitten. Se on tosi hyvässä kunnossa, mutta väri viininpunainen (muodikas silloin) ei oikein iske. Sen jälkeen on tullut ostettua nukkamattoja, polypropyleenimattoja jne, mutta puuvilla-paperinarumatot ovat niitä, jotka vain seilaavat tyytyväisinä huoneesta toiseen. Kestävät käyttöä, eikä ulkonäköön kyllästy. Meillä myös allergisia nuo perheen pojat, vältämme villamattoja.

      Poista
  5. Oi miten kaunis verhoratkaisu: sekä tangot (hitsi miten hyvältä tuo "piilokiinnitys" näyttää!) että raikkaat ja tyylikkäät verhot! Myös matto on todella kaunis ja iso plussa että löytyi kotimaisena. Kivalta näyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli kyllä kiva kun löysin tangot noin huomaamattomilla kannakkeilla. Kotimainen matto oli itsellenikin iso plussa, verhotangotkin ovat kotimaiselta valmistajalta, mutta verhot kylläkään eivät...

      Poista
  6. Verhot kyllä saivat olohuoneen näyttämään entistäkin kutsuvammalle ja kodikkaammalle. Pitääpä itsekin tutustua lähemmin noihin Elloksen verhoihin. Ja matto on ihana! Meilläkin ollut näitä paperinarumattoja, mutta nyt hankittiin olohuoneeseen Annon harmaa-valkoinen villamatto ja sekin on kyllä mukavaa vaihtelua. Ihanan lämmin ja vähän villamaisen karhea jalan alla. Ja koirat tykkää köllötellä sen päällä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla, että tykkäät. Annon villamatoista olen kuullut tosi paljon hyvää, ihania nekin! :)

      Poista
  7. Kaunis kokonaisuus! Juuri mun makuun kaikki! Meillä remontti meneillään ja pähkäillään mitä väriä tehosteseinäksi. Verhotangot tulee myös entisten verholautojen sijaan :D Tilasin juuri elloksella valkoiset verhot, mutta ne on pellavaa ja joukossa vähän puuvillaa. Teidän paperinarumattoon ihastuin heti! Mä ostin jo viime syksynä alesta vm-carpetin musta valkoisen paperinarumaton odottamaan remontin valmistumista :)
    P.S.Kaunis myös teidän lattia valaisin. Mistä se on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Verholautojen poistaminen varmasti raikastaa tosi paljon ja pellava-puuvillaverhot kuulostaa ihanilta. Samoin VM-carpetin mustavalkoinen matto! Tsemppiä teille remonttiin, lopputulos varmasti palkitsee.

      Meidän lattiavalaisin on by Frandsen Hideout.

      Poista
  8. Tykkään, tosi kaunista! Verhot kyllä toi sellaista pehmeyttä ja kodikkuutta lisää mun mielestä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihana kuulla. Juuri tuo pehmeys miellyttää kyllä itseäkin.

      Poista

Ilahdun kommentistasi!