keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Siivousvinkki

Kevätsiivoukset alkavat olla jo mielessä. Minulla on jo ihan pinttynytkin tapa käydä kauden vaihtuessa vaatekaappi läpi. Siirrän toiseen kaappiin kausivaatteita, joita ei tule käytettyä aktiivisesti ja sitten taas syksyllä tuon ne takaisin. Tietysti vielä ei ole ihan oikea aika siirtää kaikkia neuleita pois, joten teen tätä hommaa asteittain. Tuntuu kuin aina saisi ihan uuden vaatevaraston! Tiedän kyllä, että olen vähän hullu, mutta tykkään vaatekaapin järjestelystä ihan yli kaiken. Samalla aina mietin, mitä uusia hankintoja pitäisi tehdä.

Yksi kevään merkki on tietysti ikkunoiden pesu. Siitä en erityisemmin nauti ja itse asiassa viime keväänä homman hoitikin mieheni (kiitos <3), joskus olen jopa ostanut kyseisen palvelun ammattilaiselta (kun olin viimeisilläni raskaana). Täytyypä katsoa, mikä on työnjako tänä vuonna kunhan niin pitkälle päästään. Meillähän ei, sisustuksen kannalta harmi kyllä, ole mitään superisoja ja korkeita ikkunoita, joten pesun pitäisi sujua melko helposti. Sekin helpottaa, ettei ole pattereita ollenkaan. Onnistuin aina ruiskimaan pesuvettä sinne pattereiden väliin.


Siivouspäivinä kuljen aina ympäriinsä suihkepullon kanssa. Tämä Methodin aine on ihan huippua. Pullo on mukava käteen ja suihke tasainen. Tuoksu on aivan ihana ja plussaa myös siitä, että tämä on täysin myrkytön ja ekologinen pesuaine. En tykkää käyttää kovia myrkkyjä kotona. Ne pinttyneet liat vaikkapa kylppärissä, jotka eivät tällä lähde, lähtevät kyllä sitten Universal Stonella, joka myöskin on 100 % biohajoava luonnontuote. Suosittelen sitäkin!

Olen aika innokas peilipintojen kiillottaja (terkut kotikotiin, you so know what I mean) ja hajuherkkä mieheni valittaa, miten pahalta peilinpesusuihkeet haisevat. Se on kyllä totta. Huomasin kuitenkin, että tämä Method käy myös lasipinnoille ja testasin kylppärissä, jossa meillä peilejä sekä lasiseinää riittää. Ja kyllä, ihan täydellinen! Tuli puhdasta, raidatonta, raikasta ja hyväntuoksuista. 

Eli taidanpa tietää, millä aineella meillä pestään ikkunatkin tänä vuonna.

Nyt haluaisin kuulla teidän vinkkejä kevätsiivoukseen! 
Onko muita friikahtaneita vaatekaapin siivoajia linjoilla?

20 kommenttia:

  1. Mä olen vuosia käyttänyt Metodin lasinpuhdistusainetta, ja se on ihan ylivoimainen verrattuna muihin kokeilemiini lasinpesuaineisiin. Mutta ei sekään pelastanut minua ikkunanpesuhelvetissä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos vinkistä, testaan! Harmi vaan kun nämä aineet ei pese niitä ikkunoita itsellään...

      Poista
  2. Hihii, meillä menee postaukset ja ajatukset ihan yksiin! Mulla on ollut jo pari viikkoa tarkoitus postata eko-puhdistusaineista :D Ja mikä ihana söpö pullo tässä!

    VastaaPoista
  3. Ompa kiva pullo, mistä tuota saa?

    Maiccu
    http://mansikoitajavaahtokarkkeja.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. Ompa kiva pullo, mistä tuota saa?

    Maiccu
    http://mansikoitajavaahtokarkkeja.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  5. Olisiko tämän blogin lukijoilla mahdollisesti vinkkiä hajusteettomasta yleispuhdistusaineesta? Lähes kaikkea muuta löytyy hajusteettomana paitsi yleispuhdistusainetta ja vessanpesuainetta. Käytän itse mikrokuituliinojen lisäksi lähinnä pelkästään astianpesuainetta ja ruokasoodaa tahroihin. Universal stonea voisin toki myös kokeilla - olinkin aivan unohtanut ko. vaihtoehdon. Kiitos vinkeistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kysymys! Siskoni on herkkä hajusteille ja hän sanoi, että on etsinyt samoja. Kuulemma heillä töissä siivoojat käyttävät hajusteettomia, lupasi kysyä mitä aineita ne ovat.

      Poista
    2. Heippa!

      Tosiaan ajankohtainen kysymys myös minulle.

      Allergialiiton sivuilta löytyi aika hyviä vinkkejä. Kiilto -tuotesarjalla näyttää olevan mm. wc-puhdistusainekin! Pitääpä selvittää, mistä näitä saa. Ihan perus ruokakauppojen hyllyillä en niitä ole myöskään löytänyt.

      http://www.allergia.fi/allergiatunnus/tuotteet/puhdistusaineet/

      t. Maiju

      P.S. Kuulen itse mielellään lisää myös ekopuhdistusaineista ja mistä niitä kannattaa ostaa.

      Poista
    3. Kiitos, loistavaa! Vielä jos hajusteettomia ekopesuaineita löytyy, niin hienoa. Tosin aloin miettiä, että eikö niissä aina ole jotain kasviperäistä tms ja sen myötä myös väkisinkin tuoksua?

      Poista
  6. Methodit ovat kyllä kiinnostaneet minua jo pitkään, nykyään ekologisten puhdistusaineiden valikoima on niin laaja, että oikeasti on varaa valita!

    VastaaPoista
  7. Ihan huipputuote on Tupperwaren ikkunaliina. Sillä sopii puhdistaa myös kaikki peili ja lasiset kaiteet yms.Ja mikä parasta, se ei vaadi pesuainetta lainkaan. Itse mikrokuituhan poistaa likaa. Riittää, kun rätistä kostuttaa yhden kulman ja kuivalla käy läpi, niin ei jää myöskään rantuja, mitä helposti jää laatasta. Harmi vain, Tupperwaren siivoussettejä ei myydä enää. (Loppui n.kuukausi sitten). Näin meillä käydään läpi lasten jättämät sormenjäljet viikkosiivouksen yhteydessä vaivattomasti :)
    Meillä ollut Methodin vaahtoava käsisaippua. Mahtava tuote! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä, Methodin käsisaippuaa testaankin heti! Tosi harmi, jos tuota Tupperwaren siivousliinaa ei enää saa ostettua, koska kuulostaa todella hyvältä.

      Poista
  8. Prismassa on joitakin Methodeja ja jos joskus ajelee jollakin paikkakunnalla, josta löytyy Kärkkäinen, kannattaa piipahtaa. Valikoima on selvästi parempi, ja Kärkkäiseltä löytyy yli kummenen erilaista putelia. (Verkkokauppa toimittaa myös.) Pyykinpesuainettakin on Methodilla sekä hajusteellisena että hajusteettomana. Kaverini käyttää sitä hajusteetonta versiota ja on ollut todella tyytyväinen, pesee kuulemma kunnolla toisin kuin esim. LV.

    Itselläkin siirtymävaihe myrkyistä myrkyttömiin pesuaineisiin on menossa. Ennen en ymmärtänyt mitään pesuaineiden myrkyistä, mutta nykyään olen pakostikin tietoisempi niistä, kun saan hengenahdistusta joistakin aineista. Ja ne voimakkaat tuoksut käyvät myös nenään ja päähän - alkaa huipata. Universal Stonea olen käyttänyt jo 10 vuotta ja se on huippuhyvä.

    WC-pöntön tuoksuton/miedosti hajustettu puhdistusaine on täälläkin hakusessa, muutoin melkein kaiken jo onneksi saakin tuoksuttomana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, loistavia vinkkejä! Mä olen käyttänyt jo pitkään hajusteettomia pyykinpesuaineita ja tykkään Neutral-sarjasta tosi paljon. Nyt juuri ostin vaihteeksi LV:tä, harmi kuulla, ettei pese kovin hyvin... no katsotaan.

      Tuo on kyllä hurja, millaisia reaktioita eri kemikaalit ja pesuaineet voivat aiheuttaa!

      Poista
  9. Universal Stone on tosiaan ihan loistava tuote, yks omista lemppareista. Sillä on kyllä pesty haastavimmatkin tahrat. Ja itseasiassa ko. tuotteeseen tutustuin joskus tämän blogin kautta, joten kiitti vaan vinkistä. :)

    Mulla on myös ollut tuota Methodin yleispuhdistusainetta ja tykkään siitäkin. Oliskohan sekin vinkki aikoinaan tullut tätä kautta. :D Prismassa ainakin myydään jonkun verran Methodeja ja täällä Porissa K-Raudan Hyvän tuulen puodissa on ainakin ennen ollut laaja valikoima Methodeja.

    Mä käytän pyykinpesuaineena ja tiskiaineena sekä konetiskitabletteina Ecoverin tuotteita. Löytyy myös Prisman hyllyiltä ainakin. Itse en käytä huuhteluainetta ollenkaan. Tuo pyykinpesuaine on melko miedon tuoksuinen, mutta tietty jos on allerginen hajusteille, niin voi sekin olla liikaa. Ecoverillä on kyllä myös hajusteeton sarja, Ecover Zero.

    Mulla on tapana käyttää samaa tuotetta moneen eri asiaan, eli esim. yleispuhdistussuihkeella mun mielestä kyllä putsaantuu myös peilit jne. Kyllähän tuolta kauppojen hyllyiltä löytyy jos jonkinlaista putelia eri tarkoituksiin ja pinnoille, mutta itse en jaksa moista repertuaaria ostaa.
    Niin ja yks mun suosikki on mikrokuituliina! Pelkästään silläkin jo lähtee monet tahrat hyvin, eikä jää "märän rätin" jälkiä. :)

    Niin, ja siis mä oon melko laiska siivoamaan, en lainkaan sellainen siivousintoilija kuten Zubi... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Universal Stone on kyllä ihan paras! Hinkkasin sillä just ihmeelliset tummentumat pois ikkunanpielistä, vaikka mies oli sitä mieltä, että ei niitä millään muulla saa pois kuin maalaamalla. ;)

      Ecover on mulle ihan uusi tuttavuus. Ja huuhteluaineita en myöskään käytä ollenkaan. Itse asiassa mä hoksasin vasta vähän aikaa sitten, että oikeasti yleispuhdistusaineella voi pestä peilipintojakin, hölmönä olen aina käyttänyt erillistä ainetta niihin.

      Joo ja mikrokuituliinat on ihan ehdottomia. Miten me pärjättiin ennen niitä? :D

      (mun siivousinto on myös laskenut jatkuvasti)

      Poista
  10. Maija, Tupperin liinoja saa taas. Se oli tosi lyhyt katkos. Varmaan tajusivat että porukka haluaa hankkia niitä.

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!