maanantai 11. huhtikuuta 2016

Inspiroiva sisustusprojekti

Heippa pitkästä aikaa! Viime viikko vierähti niin vauhdilla, etten ehtinyt blogiin kuin kurkkimaan pikaisesti teidän kavereiden postauksia ja kommentteja. Tiedossa ei ole yhtään rauhallisempi viikko nytkään - työreissua Ouluun, Turun reissua sisustuspäivän merkeissä ja vielä lomallejäänti. Ensi viikolla olisi tarkoitus viettää aikaa hieman lämpimämmissä olosuhteissa. ;)

Vaikka rautoja on tulessa enemmän kuin laki sallii, niin tämä kevät ja aurinko kyllä saavat aikaan sen, että virtaa riittää! Nooh, ne ikkunat nyt on edelleen pesemättä, mutta asiat tärkeysjärjestykseen, eikös? 

Sain töissä ihan mielettömän kivan projektin! Pääsen leikkimään ihan oikeaa sisustusuunnittelijaa ja suunnittelemaan koekeittiön ruokailutilan, jonne olisi tarkoitus mahduttaa noin 30 hengen ruokailu- ja kokoustilat sekä kuvausstudiomahdollisuus. Olen projektista ihan hieman innostunut (lievästi sanottuna) ja koska töissä on muutenkin kiire, niin tämän projektin toteutus on lipsahtanut melko pitkälti vapaa-ajalle. Mutta kuten sanottu, liekeissä olen (raudat tulessa hahaa) ja virtaa riittää.


Tilassa on melko paljon rajoituksia. Ensinnäkään luonnonvaloa ei tule ollenkaan, joten valaistuksella on suuri merkitys. Onneksi kattoon tulee paljon suunnattavia spotteja yleisvaloa varten. Katto on kuitenkin melko korkea ja ruma, joten erilaisia riippuvalaisimia tarvitaan jo pelkästään huijaamaan tilaa matalammaksi ja kodikkaammaksi. Tällä hetkellä tila on pelkkää työmaata, mutta kunhan sitä saadaan hieman valmiimmaksi esimerkiksi lattioiden asennuksen ja seinien pystytyksen myötä, niin hahmotan varmasti vielä paremmin, mitä kaikkea se kaipaa.

Tilaa sisustetaan pienellä budjetilla ja pikaisella aikataululla, joten lattiamateriaali, keittiötasot ja -laatat ovat sellaisia, jotka löytyivät jo valmiina, ylijääminä muista projekteista. Sävymaailma niissä on kuitenkin onneksi tosi kiva, eri harmaan sävyjä ja valkoista. Lisäksi tummanharmaat "kahvilapöydät" tulevat varastosta ja löytyipä sieltä myös aivan upea, vanha ja jykevä tammipöytä. Tuosta tammipöydästä tulee koko tilan kruunu ja katseenvangitsija, haluan sen paraatipaikalle. Pöydän alle on hakusessa näyttävä matto ja sen ylle tilasin suuret riippuvalaisimet.

Sisustuksen tehosteväriksi valikoitui keltainen ja fiilis tulee olemaan aika leikkisä, hauska ja kokeellinen.


Ihan lopulliset hankinnat tehdään tällä viikolla, mutta vielä muutama valinta on hieman auki. Myös toimitusaika vaikuttaa päätöksiin, sillä tavarat pitää saada kohteeseen varsin nopeasti. Uskon kuitenkin, että lopputulos tulee olemaan jotain näiden kuvien kaltaista. Tänään kävin kurkkaamassa remontin etenemistä ja valkoinen, tiililadonnalla laatoitettu keittiön takaseinä oli ainakin aivan mieletön.Esittelen sitten valmiin lopputuloksen kun niin pitkälle päästää. 
Iiks, kutkuttavaa!


Kuvat lainattu: Ikea, Sessak, Isku, Alvhem, Muuto, Ferm Living, Clas Ohlson.

7 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisen kuuloinen projekti sulla! Ja mukavaa, rentouttavaa lomaa :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, on kyllä ollut tosi mukavaa. Tätä voisi tehdä useamminkin. ;)

   Poista
 3. Ihana projekti, toiv pian nähdään lopputulos😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuun puolella pääsen näyttämään valmista lopputulosta :)

   Poista
 4. DreamHost is ultimately the best hosting provider for any hosting plans you need.

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!