lauantai 10. syyskuuta 2016

Vaaleaa okraa

Ihastuin toden teolla keltaiseen jo keväällä kun sain kunnian toimia koekeittiön sisustussuunnittelijana. Niin ihana kuin kirkas, raikas keltainen onkin, niin harmikseni meille kotiin se ei tuntunut sopivan. Onneksi saapui syksy murrettuine väreineen ja nythän tällaista aivan ihanaa, vaaleaa okraa on joka puolella. Mielestäni se sopii meille melko täydellisesti, vai mitä te sanotte?


Vaalean keltaiseen sävyyn sopii erityisen hyvin tämä pehmeä, samettimainen materiaali. Ostin nämä keltaiset tyynynpäälliset Ikeasta ja itse asiassa muutkin tyynyt olkkarissa ovat tällä hetkellä sieltä. Kaikissa on ihanan pehmoinen pinta, näin syksyllä tekee taas mieli vaihtaa puuvilla lempeämpiin materiaaleihin.


Ja yhtä varmasti kuin kevätauringon paistaessa tulee tarve siivota kynttilänjalat kaappeihin, ne haluaa myös ottaa esille syksyisenä, sumuisena päivänä. Mielestäni on mahtavaa asua maassa, jossa vuodenajat vaihtuvat, siitä saa niin paljon lisää inspiraatiota myös sisustamiseen ja pukeutumiseen.


Valkoisia portaita ihailen edelleen päivittäin, ne ovat ainakin tähän saakka pysyneet vastamaalatun veroisina. Etukäteen olin varautunut siihen, että lika ja pöly näkyy näissä tosi hyvin, mutta itse asiassa totuus on yllättänyt iloisesti - mikrokuituliinalla pyyhkäisy kerran viikossa riittää, kuten olen toiminut aiemminkin puun sävyisten askelmien kanssa.


Näiden tyynyjen lisäksi vaaleaa okransävyä tekisi mieli tuoda vielä jonain pienenä juttuna lisääkin olkkariin. Kynttilälyhty, kukkaruukku, torkkupeitto...?


Olin viime viikolla työreissussa Lontoossa ja toin sieltä pikku-T:lle tuliaisena ihanan Marks & Spencer Kidsin "hienostelutalvitakin", jossa tämä sama kaunis keltainen sävy toistuu. Parkatakkeja oli Lontoossa ihan hirveästi tarjolla niin lapsille kuin aikuisille!


En edes muistanut, että olin viime talvena ostanut Prismasta tuon keltasävyisen pipon! Vielä kun löytäisi jotkut ruskeat, vähän siistimmät nahkakengät, niin tässähän on farkkujen kanssa ihana, siistimpi asu talveen valmiina.


Kaikki muut sisustusintoilijat ovat varmastikin nyt Habitaressa. Houkutti itseäkin lähteä, mutta tällä kertaa kuuntelin omaa kroppaani ja päätin jäädä kotiin. Paljon unta ja liikuntaa sekä perheaikaa on tämän kotiviikonlopun reseptinä, juuri nyt tarvitsin sitä. Huomenna myös päästään juhlimaan suvun nuorinta tulokasta ristiäisten merkeissä. <3 


Onneksi sisustusblogien kautta pääsee kivasti kurkistamaan Habitaren tunnelmiin, hienoja kuvia ja rohkeita sävyjä onkin näkynyt paljon. Myös tätä niin ihastuttavaa vaaleaa okraa. Ehkä se rohkeus värien käyttöön nyt lisääntyy tässäkin kodissa - katsotaan...

10 kommenttia:

  1. Kaunista ja murrettu keltainen sopii kivasti teille ja syksyyn yleensäkin. Meillä täällä pohjoisessa alkaa olla maailma ihan syksyn sävyinen :)

    Sohva on niin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos, kyllä värikästä alkaa olla täälläkin, mutta ruska on pohjoisessa tietysti ihan omaa luokkaansa. <3 Sohva on kyllä ihku!

      Poista
  2. Meillekin on kotiutunut okraa (tai ainakin sinnepäin väriä) maton ja säilytyskorin muodossa. Never say never. Pehmentää meidän tummanruskeita (yök) lattioita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin kurkkaamassa blogissasi ja minusta teidän lattia on kiva! :)

      Poista
  3. Kokeile antiikkikultaista kukkaruukkua/lyhtyä/taulunkehystä. Istuu hyvin tuon okrankeltaisen kanssa, ja antaa enemmän syvyyttä ja tekstuuria sisustukseen olemalla eri materiaalia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan loistava idea, kiitos! Meillä onkin vähän tuollaista antiikkikultahenkistä sävyä pianossa pienenä ripauksena ja vähän messinkiä, mutta pieni ripaus lisääkin sopisi loistavasti.

      Poista
  4. Tykkään itse tosi paljon murretuista sävyistä. Tosi kauniilta näyttää ja hyvin sopii sävyt teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä ne murretut vaan taitaa enemmän olla mun juttu myös. :)

      Poista
  5. "Mielestäni on mahtavaa asua maassa, jossa vuodenajat vaihtuvat, siitä saa niin paljon lisää inspiraatiota myös sisustamiseen ja pukeutumiseen." Hienosti sanottu!! Tuohan on ihan totta, en vaan koskaan ole pysähtynyt sitä noin ajattelemaan, kun yleensä vaan kiroaa sitä, kun tarvitsee sadat eri kengät itselle ja lapselle, kun vuodenajat jne.

    Noi teidän valkoiset portaat on kyllä NIIN ihanat. Me just mietitään, että pitäisikö uudessa maalata portaat valkoiseksi. Ne on siis nyt samanlaiset kuin teilläkin oli ennen.. Hmm.. hmm.... Sitten vaan pitäisi maalata myös kaide ja ylhäältä pari "tolppaa". Voi pojat, pääsisipä jo laittamaan uutta kotia oman näköiseksi :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis TIETYSTI ärsyttää muakin kun täytyy olla suunnilleen sadat eri kengät ja takit ja kaikki mahdolliset. Mutta olen sen verran vaihtelunhaluinen, että kyllästyisin ilman vuodenaikojen vaihtelua - saan siitä aina energiaa ja uutta inspistä. :) Tai sitten tämä on vaan joku defenssi, koska Suomessa vuodenaikoihin on vaan pakkopakko tottua. Au pairina Kaliforniassa ollessani kieltämättä oli aika kiva herätä joka aamu siihen aurinkoon ja lämpöön...

      Nämä valkoiset portaat on niin ihanat, livenä jotenkin vielä suurempi muutos kuin kuvissa. Meilläkin maalattiin myös kaiteet. Homma oli kuitenkin tosi helppo ammattilaisen toteuttaa myös kun jo asuttiin tässä, joten tekin voitte ensin muuttaa ja maalauttaa portaat sitten myöhemmin, jos siltä tuntuu. Tietysti jos vaan budjetti antaa myöten, niin helpointahan se on ennen muuttoa.

      Poista

Ilahdun kommentistasi!