maanantai 27. helmikuuta 2017

Äidin ja pojan välisestä ystävyydestä


Tunsin sinut niin hyvin jo ennen kuin synnyit. Tiesin, että liikkeesi ovat nopeita ja napakoita ja tiesin, että viihdyt tilanteissa, joissa tapahtuu. Kun sinut saatiin synnytyksen jälkeen elvytettyä, katsoit minua kiukkuisesti. Tulinen katse silmissäsi. Kaikkea tässä joutuukin kestämään, että saa elää!

Otamme aika usein yhteen. Olemme temperamentiltamme niin samanlaisia. Meitä kumpaakaan ei saa neuvoa. Tulistumme nopeasti, mutta lepymme vielä nopeammin. Osaat pyytää syliin ja osaat pyytää anteeksi. Pidä niistä taidoista kiinni, ihailen niitä suunnattomasti.

Olen ihan hirveän ylpeä sinusta. Siitä, miten hyviä ystäviä sinulla on. Siitä, miten viisaasti osaat sanoittaa tunteita ja aistia muiden tunnetiloja. Siitä, että olet ylpeä itsestäsi, etkä vähättele mitään. Siitä, että olet kulinaristi. Siitä, ettei sinulla ole kiire mihinkään. Kyllä R:n ehtii oppia viitenä ja kuutena voi mennä Särkänniemessä niihin kunnon laitteisiin. 

Olet tosi luottavainen. Et pelkää, paitsi joskus hämähäkkejä. Ei sinun tarvitse. Ei ikinä, sillä minä suojelen sinua kaikelta, mitä ikinä keksitkin pelätä. Ei ole sellaista pimeää, jota minun hento käteni ei torjuisi.

Kun olemme kahdestaan, meillä on ihan omat jutut. Puhumme oikeastaan tavallista vähemmän, ei tarvitse kun tiedämme ilmankin sanoja, mitä toinen tarkoittaa. Käymme ravintolassa, kahvilla, ulkoilemassa. Tiedät, että tarvitsen liikuntaa ja suostut istumaan rauhassa rattaissa vielä 4-vuotiaanakin, jotta äiti saa treeninsä. Sehän on kyllä aika kivaa vauvaleikkiä ja haluat kuulla juttuja vauva-ajasta.

Rakas hassu pikku äiti, sanot kun mietin ääneen, kuinka hirveän ihmeellisen nopeasti kasvat. Hupsu äiti, mä tulen sun syliin isonakin ja vaikka mä kasvan, niin oon aina yhtä rakas sulle.

8 kommenttia:

 1. Wau! Upea kirjoitus! Ja olipa hassua, kun kaksi ekaa kappaletta oli kuin suoraan omasta kynästäni ja seuraavissakin vielä mielettömän paljon yhtäläisyyttä! Upea lapsi sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla ja onpa hauskaa, että sattui niin paljon yhtäläisyyksiä. Ihanaa kevättä! <3

   Poista
 2. Ihana teksti! Ja tuo kuva <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Kuvasta tuli kyllä ihana, vaikka se napattiin tosi pikaisesti lennosta lauantaiaamuna.

   Poista
 3. Ei tarvii noin kauniisti kirjoittaa, täällä pyyhin silmäkulmia... <3 Voi ihana elämä ja äitiys sentään. Tämä on ehkä kaunein postaus, mihin olen törmännyt - kuvaltaan ja tekstiltään.

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!