sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Kevätsiivoukset mielessä

Kevättalvi ei ole siivousfriikille mitään helppoa aikaa. Ei todellakaan. Lisääntyvä valo paljastaa kaikki talven aikana salakavalasti kertymään päässeet liat ja siivouslistasta tulee loputon. Varsinkin lattialistasta (ehe-ehe, sorry puujalkavitsi). Miksi muuten koti on täynnä kaiken maailman listoja, joiden päälle kertyy kaiken maailman pölyä? Haaveilen talosta, jossa ei olisi lattialistoja, ovenkarmeja, kaakelisaumoja ja valokatkaisijat olisi upotettu seinän sisään. Tiesittekö muuten, että on olemassa ihmisiä, jotka eivät pysty havaitsemaan valokatkaisijan rasian päällä olevaa likaa? Tiedän, uskomatonta, mutta vannon, että se on totta. Tällaisia henkilöitä nimittäin on lähipiirissäni.


Noh, itsehän siis kykenen havaitsemaan likaa missä tahansa (oman kotini sisäpuolella). Väitetään, että siivoaminen on ajanhukkaa ja sotkuiset ihmiset ovat oikeasti vain oleelliseen keskittyviä, fiksuja ja luovia, mutta minkäs teet. En minä tätä siivousfriikkeyttä ole itse valinnut. Se on valinnut minut. 


Niin että jos ulkona on tosi upea, talvinen auringonpaiste, niin joudun oikeasti tietoisesti ajattelemaan, että kyllä mun nyt KUULUU lähteä ulkoilemaan ja nauttimaan kauniista säästä, eikä jäädä jynssäämään paikkoja tänne sisälle, vaikka niin ihanasti sitä kirkasta valoa vasten kaikki lika (ja tuleva puhtaus) loistaisikin. 

Omat kevätsiivoukset olen aloittanut kaikkien sänkyyn liittyvien pestävien asioiden pesemisestä. Satuin nimittäin näkemään pätkän Unikulman mainosvideosta, jossa esiteltiin, miten peitoissa, tyynyissä ja petauspatjoissa voi alkaa elellä kaikenlaisia homeita ja muuta kasvustoa. Nyt sitten kaikki irrotettavissa oleva on pesty kuumassa lämpötilassa. Seuraavana vuorossa ovat torkkupeitot, koristetyynyt ja päiväpeitot. Mahdollisesti pari mattoakin lähtee pesulareissulle.

Rakastan sitä, että asiat ovat konepestäviä. Esimerkiksi keittiömme Pappelina-matto on ihan paras! Sen voi pestä kotikoneessa helposti milloin tahansa ja taas on puhtauttaan hohtava matto lattialla. Tuotteiden laadun usein huomaa juuri siinä, miten ne käyttäytyvät pesuissa. Pappelinaa voin kyllä suositella täydestä sydämestäni! Myös maljakot, kynttiläkipot sun muut on hyvä olla kunnolla konepestäviä, siksi tykkään tosi paljon Iittalan tuotteista. Esimerkiksi Kivi-tuikut kestävät konepesua loistavasti.


Rakastan myös Universal Stonea. Sillä lähtee kaikki sellainen, mikä ei millään muulla tunnu lähtevän. Kummalliset viirut seinissä, tussinjäljet pöydässä, pinttynyt lika valkoisista tennareista... Plussaa myrkyttömyydestä ja ympäristöystävällisyydestä sekä riittoisuudesta. Oma "kiveni" on ollut ahkerassa käytössä jo vuosia ja vielä on runsaasti tavaraa jäljellä.

Uskon ja toivon, että lapsestani tulee antisiivoaja, sellainen fiksu ja luova ja aikaansa oleellisiin asioihin käyttävä ihminen, joiden lähipiiri ei pyörittele silmiään jatkuvalle jynssäysvimmalle.

10 kommenttia:

  1. Heippa, täällä ilmoittautuu toinen keväällä siivousahdistuksen/-vimman saava! Auringonpaiste paljasti tänään likaiset ikkunat, sormenjälkiset seinät, aivan uskomattoman likaiset keittiön alakaapit (jotka muuten samanlaiset kuin teillä!! ts. ei edes lika ihan älyttömän helposti näy ;) ) jne. En tiedä sinusta... mutta mulla tää menee keväisin niin pitkälle että imuroin ilmaa :D Kevätaurinko paljastaa huoneilmassa leijailevat minihiukkaset, joihin ehkä en normaalisti kiinnittäisi huomiota... tai ainakaan kukaan "normaali" ei kiinnittäisi ;) Hehee. Tsemppiä siivouksiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja piti lisätä, että mulla menee 2-3 universal stonea vuodessa... vaikka siinä paketissa lukee, että kestää aktiivikäytössä noin vuoden!! :D :D :D

      Poista
    2. Sun tila kuulostaa kyllä vielä vakavammalta kuin minun... :D Otan osaa. Ei vaan, ihan tuttua on ja tuo ilmassa näkyvä pöly todellakin ON raivostuttavaa. Tsemppiä sinnekin!

      Poista
    3. Hahaaa! Täälläkin imuroidaan ilmaa! Kamalaa nähdä valoa vasten kuinka paljon siinä pölyä leijailee 😄 Ja ne ikkunat ja sormenjäljet... niin ja mainittakoon että meiltä löytyy erittäin paljon mustaa kiiltävää pintaa ja keväisin pyyhin pölyt niistä... ööö, päivittäin 😂

      Poista
    4. Hahaaa! Täälläkin imuroidaan ilmaa! Kamalaa nähdä valoa vasten kuinka paljon siinä pölyä leijailee 😄 Ja ne ikkunat ja sormenjäljet... niin ja mainittakoon että meiltä löytyy erittäin paljon mustaa kiiltävää pintaa ja keväisin pyyhin pölyt niistä... ööö, päivittäin 😂

      Poista
    5. Ou nou, musta kiiltävä pinta on varmasti aika paha... vaikka upealta näyttääkin!

      Poista
  2. Hah. juuri tänään olen niiden listojen ja valokatkaisijan päällisiä putsaillut. Niin ja ilmalämpöpumpun imuroinut ja samalla laitoin sen putsaamaan ilmaa, joten tiedän kevään tulleen..
    Ikkunoiden pesukin pitäisi saada suoritettua, kiitos auringon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitten taisi tulla postaus hyvään saumaan. ;) Varmaan monella on nämä siivoukset nyt mielessä. Ikkunat on juu yksi iso projekti, joka odottelee sitten keväämmällä.

      Poista
  3. Ihana postaus!! :D Ilmankos teillä on aina niin siistiä! (aina, perustuen kertakäyntiin ja blogiin :)
    Sä varmaan pyörryt, kun mä sanon, että nyt kun muuttoon on enää 2kk mä otan vähän suurpiirteisesti siivouksen täällä kotona. Takaraivossa ajatus, että eihän me tässä edes asuta enää kauaa ja uusi asukas teettää keittiö- ja kylppärirempan :) Siivoon sit kato sitä uutta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En todellakaan pyörry! Moni ei uskoisi tätä, mutta mä otin todella, todella rennosti siivoukset ennen muuttoa. En vaan jaksanut yhtään panostaa ja kun se muuttosiivous pitää kuitenkin tehdä vasta kun kaikki tavarat on poissa, niin ihan sama. Oli muuten ihanan rentoa aikaa! ;) Haluaisin oikeasti oppia sitä samaa rentoutta ihan tähän ei-muuttoa-edeltävään aikaankin.

      Poista

Ilahdun kommentistasi!