torstai 17. tammikuuta 2013

Alelöytöjä & pari pikkunaisen vaatevinkkiä

Meikkis on aika pieni nainen. Mittaa löytyy huimat 155 senttiä ja käytän useimmiten vaatekokoa 32. Olen huomannut, että mun kannattaa mahdollisuuksien mukaan korostaa asuissani vyötärölinjaa, se tuo ryhtiä kokonaisuuteen ja naisellisuuttakin. Vaatekaapista löytyy aika monta väljähköä mekkoa tai neuletakkia, joiden seuraksi olen enemmän ja vähemmän aktiivisesti yrittänyt löytää vyötäröllä pidettäviä vöitä (lupasinhan vaatelupauksissakin monipuolistaa asusteiden käyttöä, kröhöm), mielellään aika ohuita sellaisia, sopivan mittaisia ei vain ole tullut vastaan. Eilen kävi tuuri Seppälässä, jonne poikkesin muskarireissun yhteydessä. Isoilla aleprosenteilla mukaan lähti kaksi vyötä, yhteishinnaksi jäi kolmisen euroa, nicht schlecht. Yleensä suosin asusteissa aitoa nahkaa, mutta nämä ovat - kuten hintakin antaa jo odottaa - keinonahkaa, tosin ihan hyvännäköistä sellaista. Seppälässä näytti olevan aika laaja kokovalikoima vöistä, joten siellä saatan käydä toistekin näillä asioilla.


Beige/vaalean konjakin värinen vyö on kauniin sävyinen, sopii melkein mihin vain ja nimenomaan arkikäyttöön. Musta ohut vyö taas on enemmänkin juhlavampien mekkojen seuraksi kaavailtu, tai ainakin itse miellän kiiltävän pinnan paremmin iltakäyttöön sopivaksi. Tämän voisin pukea vaikka lauantaina kun me lähdetään miehen kanssa treffeille. Ihan hieman muuten odotan... Ollaan menossa sellaiseen ravintolaan syömään, jossa ei ihan joka viikko tule käytyä. Vyötä saattaa siis joutua vähän löysäämään illan mittaan. ;)


Tässä vyöhöpinöiden yhteydessä voisin jakaa pari pienikokoisen naisen vaatevinkkiä, jos vaikka siellä lukijoissa on joku toinen vähän pätkempi. Nimittäin ainakin itselläni on välillä ollut hankalaa löytää hyviä sukkahousuja. Liian pitkät "lahkeet" sukkiksissa pilaavat kyllä fiiliksen kun niitä saa olla koko ajan nostelemassa ja keräilemässä mytyille reisiin. Olen nyt ostanut useammat DIMin sukkahousut ja ollut niihin varsin tyytyväinen, myös laadun puolesta. Niin ja olen huomannut, että kannattaa myös säästää nuo sukkispaketit, koska niissä on helppo säilyttää arkoja sukkiksia ja huomattavasti mukavampi myös lähdön hetkellä tietää, mitkä ne oikeat yksilöt taas olikaan...


Toinen vinkkini liittyy farkkuihin. Olen ollut jo pitkään tyytyväinen H&M:n farkkuihin, joista löytyvät itselleni parhaat mallit ja laatukin on ollut varsin hyvä. Monia kalliimpiakin farkkumerkkejä on tullut kokeiltua, mutta Henkka ja Maukka ovat onnistuneet tehtävässään parhaiten. No, näissä on ollut kyllä aina se huono puoli, että lahkeidenlyhennyspuuhiin on päässyt jokaisen uuden parin kohdalla. Viime syksynä huomasin ensimmäisen kerran, että H&M:n verkkokaupassa oli myös 30 tuuman lahjepituutta saatavilla ja tilasin tuolloin suoralahkeiset farkut, jotka osoittautuivat tosi hyvän kokoisiksi. Ihanaa kun ei tarvinnut lyhentää! Nyt ajattelin, että kevääksi voisin tilata sieltä toiset, vaaleammat yksilöt. Vyötärömittoissakin on varsin hyvin valinnanvaraa.

Kivasti on mielestäni lisääntynyt valikoima pienten kokojen osalta tässä vuosien varrella. Muistan miten vielä kymmenen vuotta sitten ihailin Jenkkilässä laajaa kokovalikoimaa ja petite-mallistoja, nyt niitä saa jo Suomestakin (tai ainakin netistä tilaamalla) ja 32-koko alkaa olla aika yleinen monilla vaatemerkeillä. Ja mikä mukavinta, varmaan samalla tavalla isojenkin kokojen valikoima on parantunut. Mehän ei kaikki olla ihan samasta puusta veistettyjä. :)

Mukavaa pakkastorstaita teille!

4 kommenttia:

 1. Kivannäköisiä vöitä! Olen itse lähiaikoina ostanut konjakinvärisen vyön ja se sopii melkein kaikkeen, varsinkin farkkuihin, mutta myös esim. mustaan hyvin. Se oli kyllä aika kallis,mutta Seppälästä minäkin bongasin edullisen jutun. Nimittäin valkomustan graafisen tunikamekon, jossa on selässä pitkä vetoketju. Seppälä yllättää positiivisesti, kun sinne tulee mentyä. Porissa keskustan myymälät ovat alakerroissa eikä se oikein houkuta.
  Sukkahousut ovat minullekin hankalat löytää, sillä ne aina puristavat. Kuka osaisi neuvoa rutistamattomat, vaatteiden alta näkymättömät sukkikset? Mulla ois nätit sääret, mutta masumakkarat sukkiksissa ovat kamalat! Ei ainakaan neulemekkoja voi ajatellakaan se takia.
  Mukavia treffejä sinulle ja miehelle! Joko tiedät, mitä laitat päälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tylsä juttu tuo sukkishomma, varmaan tosi monella on sama ongelma. Noissa DIMeissä on aika joustava se vyötärönauha, mutta ei ehkä tarpeeksi leveä sun makuun? En vielä tiedä mitä laitan huomenna päälle, aika kylmää & talvista ilmaa on luvattu.. Hyvältä kuulostaa muuten tuo mekko, mustavalkoinen & graafinen = :)

   Poista
 2. Mä tilasin kans syksyllä H&M:ltä farkut, jotka oli pituudeltaan 30 ja ne oli just sopivat. Hieman liian pitkät tosin 152 senttiselle, mutta niinpä niitä voi halutessaan myös käyttää käännettyinä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, kun ei tarvitse lyhentää niin kääntäminen on paljon mukavampaa!

   Poista

Ilahdun kommentistasi!