keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Haaste: Kodin toivelista 2013

Sain Modernisti Kodikas -blogin Kertulta kivan haasteen listata kodin sisustukseen hankintoja ja toiveita vuodelle 2013 ja tietysti listafriikkinä ja ikuisena sisustushaaveilijana halusin ottaa haasteen vastaan! 

Jouduin tosin ensin vähän miettimään, että mistä näkökulmasta toiveita lähden kartoittamaan. Nimittäin meillä on alkanut isomman kodin kuume nostaa kovasti päätään ja voi olla, että yritämme vaihtaa neliöitä jo tämän vuoden puolella. Siinä tapauksessa toivelistani olisi isompiin asioihin keskittyvä ja aikas pitkä - sisältäen ainakin sohvan, uuden ruokapöydän, kirjahyllyn ja sen sellaista. Toisaalta tämänkin asunnon löytymisessä meni aika tosi pitkään, joten en viitsi vielä nostattaa toiveita liian korkealle. Tässäkin mahdutaan kuitenkin vielä hyvin asumaan ja tämäkin koti palvelee tarpeitamme ihan mukavasti. Olemme joka tapauksessa tulleet siihen tulokseen, että tähän asuntoon ei ehkä hankita enää mitään isompia juttuja vaan sisustetaan mieluummin sitten sitä seuraavaa, toivottavasti pitkäikäisempää kotia. Tavallaan tämä koti on minun silmääni jo "täynnä" eli tilaa ei varsinaisesti ole millekään uudelle, ellei sitten laita jotain vanhaa pois. Rakensin kuitenkin tämän toivelistan nyt siitä lähtökohdasta, että asumme edelleen tässä nykyisessä kodissa tämän vuoden - toki muutosideoita ja haaveita löytyy silti!

Ok, lätinät sikseen ja asiaan. :)


1. Bestå päällyslevyt

Meillä on TV-tasona suosittua Ikean Bestå-sarjaa. Siihen päädyttiin tähän kotiin muutettaessa, koska mitat osuivat niin nappiin tuohon tilaan. Tuolloin valittiin mattavalkoinen kalustepinta, joka miellyttää silmää edelleenkin. Sittemmin Bestå-sarjaan on kuitenkin tullut täydennyksenä valkoinen lasinen päällyslevy, jolla tasoon saisi päivitettyä raikkaampaa ilmettä ja vieläpä edullisesti - meidän tv-tasoon tarvitaan kaksi levyä, joille hintaa tulee yhteensä 40 euroa.

kuva: Ikea

2. Untuvapeitot

Olen aivan koukussa untuvapeittoihin ja -tyynyyn, minua ei saa tavallisiin enää siirtymään mikään! Se ihana keveys, lämpö, hengittävyys... jopa peiton kahinasta pidän. Meillä on monen monta vuotta sitten lahjaksi saadut Hemtexin untuvapeitot, joihin olemme olleet erittäin tyytyväisiä, mutta nyt voisi olla aika siirtää ne vierastäkeiksi ja hankkia itselle uudet. Alla oleva kuva on Hemtexin valikoimasta, mutta mietin myös mitäpä muutakaan kuin Ikeaa. Meillä on Ikean patjat ja tyynyt ja ollaan niistä kyllä tykätty.

kuva: Hemtex3. Muovimatto ruokaryhmän alle

Meillä on luonnonvaalea nukkamatto ruokaryhmän alla eli vähän hasardissa paikassa. T ei vielä osoita yrityksistä huolimatta suurtakaan kiinnostusta sormiruokailua kohtaan, mutta ennen pitkää sekin hetki koittaa ja silloin on varmasti syytä heivata tuo matto syrjään. Itse en pidä matottomasta keittiöstä ollenkaan, tulee sellainen keskeneräinen siivouspäivä-fiilis. Ehkä muovinen matto voisi toimia, esimerkiksi Ellokselta löytyy kivoja ja kohtuuhintaisia vaihtoehtoja! Muovimatto on kyllä ajatuksena ensimmäiseksi  vähän luotaantyöntävä, mutta nämä nykyajan versiothan voivat olla varsin tyylikkäitä ja mukavan tuntuisiakin.
kuva: Ellos


4. Rottinkituoli

Meidän pienemmästä makuuhuoneesta on tarkoitus sisustella T:n makuuhuone ihan näinä päivinä. Hänen sänkynsä on siis ollut tähän saakka meidän makkarissa. Mitään varsinaista lastenhuonetta tuosta huoneesta ei kyllä valitettavasti tule, siellä on niin paljon kaikkea sellaista jota muualle ei vain mahdu (kirjahyllyä, työpöytää, senkkiä). Mutta toisaalta siitä voikin tulla nukkumiseen pyhitetty tila, jossa myös voisi sijaita lelujen säilytys eli lelut aina iltaisin korjattaisiin yhdessä oman huoneen puolelle. Iltasatuhetkiä ja yöheräilyjä (joista en edes uskalla haaveilla, että päästäisiin eroon.. huoh) varten huoneeseen sopisi kivasti esimerkiksi tällainen rottinkituoli.

kuva: Ellos

Siinäpä sitä listausta nyt sitten olisi, miltäs vaikuttaa? Mielenkiintoista kyllä nähdä, että mitä tämä vuosi tuo sisustuksen saralla tullessaan. Näiden mun suunnitelmien / listausten taipumuksena kun on hieman elää ja muuttua lyhyessäkin ajassa... Ainakin toivoisin, että mitä ikinä hankinkin, niin onnistuisin tekemään pitkäikäisiä ja omannäköisiä ostoksia. Ja tietenkin myös hyödyntämään olemassaolevaa - vanhempieni autotallista löytyy muun muassa meille muuttamassa oleva vanha jakkara, joka on tarkoitus ottaa keväämmällä työn alle uutta siistimpää pintaa saamaan.

Tämä haaste lähtee eteenpäin seuraaville ihastuttaville blogeille, jotka eivät kuulu varsinaisesti sisustuskategoriaan, ja siksipä heidän listauksensa minua niin kiinnostavatkin. Lähdettekö mukaan, StyleC, lili ja Mona?


10 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta, tämä on kiva toteuttaa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä vain, kiva että lähdet mukaan.

   Poista
 2. Jee, toteutan ilman muuta! Kiitos haasteesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno homma, jään odottamaan listaustasi innolla!

   Poista
 3. Jes, kiva kun teit tämän! Kivoja haaveita! Nyt kun mainitsit nuo peitot, niin kyllä meilläkin olisi sellaisille tarvetta. Minäkin jätin lähes kaikki sisustushankinnat vanhassa kodissa vuodeksi, kun tiesimme että alamme rakantemaan. Oli hyvä siinä vaiheessa laittaa rahaa vähän sivuun ja sitten ostaa, kun tyyli ja tarve selkiytyi. Sitähän ei tiedä, vaikka se oikea uusi koti löytyisi tosi nopeastikin teille ;) Vaikka yleensä näissä jutuissa tarvitaan kyllä enemmän kärsivällisyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma, me etsittiin tätä nykyistä kotia aika kauan ja sinä aikana en hankkinut melkeinpä mitään sisustukseen liittyvää. Oli tosi mukavaa sitten toteuttaa hyvällä omallatunnolla muutama isompi hankinta kerralla kun tähän muutettiin. Olen kyllä yrittänyt varautua siihen, että ihan heti ei uutta kotia löydy, tässä on nyt aika monta muuttujaa... Mutta katsotaan. :)

   Poista
 4. Juu lähdetään! :) Samat mietteen kyllä täälläkin, että tähän nykyiseen asuntoon ei enää juuri mitään saa mahtumaan, ja sinne seuraavaan olisi vaikka mitä isompiakin haaveita ja tarpeita mielessä. Mutta eiköhän tässä jonkinlaista listaa saada aikaiseksi... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiva että lähdet! Meillä onkin sitten molemmilla haastetta siinä, että yritetään tehdä niitä hankintoja/listauksia isompaa kotia silmälläpitäen ja maltetaan odottaa haaveiden toteuttamista...

   Poista
 5. Mun blogissa on sulle haaste! :)

  http://www.whiteandfresh.fi/2013/01/hieman-haasteita-ja-vastauksia.html

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!