perjantai 4. tammikuuta 2013

Uuden vuoden vaatelupauksia

Olen kuvaillut asuja tänne blogiin tosi laiskasti ja yhtenä syynä on se, etten ole kovin tyytyväinen pukeutumiseeni tällä hetkellä. Usein tuntuu, että pukeudun tosi tylsästi ja tummiin turvallisiin sävyihin ja helposti tulee vain laitettua niitä samoja arkisia vermeitä päälle, vaikka olisi mahdollisuus pukeutua kivemminkin. Niinpä ajattelin aloittaa uuden vuoden haastamalla itseni pukeutumaan enemmän siten kuin oikeasti haluaisin pukeutua. Tässäpä kolme lupaustani.

- Opettelen käyttämään enemmän vaaleita sävyjä. Tätä olen jo aiemminkin yrittänyt, mutta aika usein on käynyt niin, että asukokonaisuus on muuten tumma, mutta jokin yksi elementti, esimerkiksi neule on vaalea. Ok, hyvä alku, mutta nyt haluaisinkin oppia yhdistelemään vaaleita sävyjä enemmän keskenään. Vaikkapa valkoinen ja beige on todella kaunis yhdistelmä. Haastan itseni pukeutumaan asukokonaisuuksiin, joissa ei ole ollenkaan mustaa!

- Käytän monipuolisesti asusteita. Olen oikeastaan vähän arka käyttämään asusteita. Monesti tuntuu, että esimerkiksi korut jäävät kotiin odottamaan "juhlavampia tilaisuuksia". No niin, ollaanpa rehellisiä, kuinka usein niitä siistimpää pukeutumista vaativia menoja kotiäidillä onkaan? Niinpä niin... Miksen siis piristäisi jokaista päivää kauniilla koruilla, vöillä ja huiveilla!

- Hankin kerralla enemmän kokonaisuuksia. Minulla on ollut tähän asti tapana ostaa lähinnä yksittäisiä vaatekappaleita, joihin ihastun. Saatan hankkia vaikka pitsisomisteiden t-paidan "neuleiden kanssa pidettäväksi" ja huomata kotona, että oikeastaan seuraavaksi pitääkin hankkia se tietynlainen neule, koska vaatekaapistani ei löydykään visioideni mukaista yksilöä. Joten yritän hankkia vaatteita jatkossa enemmän kokonaisuuksina. Jos löydän kivat housut, hankin samalla niihin sopivan vyön. Ja ihanan neuleen seuraksi pyrin heti löytämään sen täydellisen aluspaidan. Ja niin edelleen. Lopulta tämä tyyli varmasti koituu myös kukkaron hyväksi, vaikka kerralla meneekin ehkä vähän isompi summa rahaa.

Lopuksi vielä kollaasi, johon olen poiminut muutamia juttuja, jotka kuvastavat hieman toiveideni mukaista tyyliä tällä tulevalla kevätkaudella. Tämä ei ole mikään varsinainen ostolista, koska hyvin samantyylisiä vaatteita ja asusteita löytyy jo valmiiksi vaatekaapistani. Mutta nahkatakkia en ole vielä koskaan omistanut (ja tuo vaalea on IIIIHANA), värikkäät chinot pääsisivät varmasti kovaan käyttöön keväämmällä ja farkkuja minulta löytyy tällä hetkellä vain tummissa sävyissä, joten eiköhän näistä jotain vielä tule hankittuakin.


nahkalaukku 129 / Marimekko  
nahkatakki 229, siniset chinot 69,90, luonnonvaalea neuletakki 69,90, harmaa pusero 45,95 / Esprit  
vaaleat farkut 39,95, nahkavyö 14,95, huivi miestenosastolta 7,95 / H&M
(kuvat verkkokaupoista)

 
Lähdetkö mukaan haasteeseen? 
Mitkä ovat sinun lupauksesi?

7 kommenttia:

 1. Moikka Zubi! Voisin luvata melkein täsmälleen samat asiat :) Tuo kollaasin Marimekon nahkalaukku on muuten just nyt alessa, hypistelin sitä eilen liikkeessä. Olisikohan aleprosentti ollut 30. Vinkkinä vain ;)

  Kerttu / http://modernistikodikas.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo ihanko totta? Ilmeisesti Marimekon omassa myymälässä siis? Voi että, tuo on kyllä ihana, mun siskolla on ollut sama laukku jo pitkään ja tuntuu olevan tosi monikäyttöinen ja yllättävän tilava.

   Poista
  2. Joo, kyllä! Ainakin Jyväskylässä keskustan isossa liikkeessä oli niitä useampia. Kaunis laukku on!

   Poista
  3. Eipä muuten ollut alessa täällä Treella. Säästyi rahat tällä kertaa. ;)

   Poista
 2. Kyllä! Vähän vaikea yksilöidä mitä lupaan, mutta jotenkin sellaista yleistä "helpoimman valinnan" välttämistä ja asujen pohtimista ainakin kaipaan....ehkä voisin luvata ainakin kiinnittää myös enemmän huomiota asusteiden monipuoliseen käyttöön (ainakin vyöt ja muutkin korut kuin korvikset ja se sama röykkiö rannekoruja) ja sitten ylipäänsä tosiaan harkittujen kokonaisuuksien rakentamiseen. Värien suhteen en tee mitään lupauksia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä kuulostaa tuo, ettei aina ota sitä helpointa ja nopeinta valintaa... Saa nähdä miten mullakin noiden värien kanssa käy, nytkin mustavalkoinen paita päällä. ;) Mutta tietysti ei ole tarkoitus alkaa pelkkiin vaaleisiin väreihin pukeutumaan, josko kuitenkin vähän nykyistä useammin.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!