keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Kaunis Cartagena

Kylmän keskiviikon iloksi tarjolla pläjäys lämpöä ja aurinkoenergiaa, kurkistus Cartagenan kauniiseen kaupunkiin Espanjassa.


Päiväretki upeaan Cartagenaan oli yksi loman kohokohdista. Emme oikein tienneet mitä odottaa, retkelle lähdettiin hetken mielijohteesta. Vastassa oli mitä ihanin eteläeurooppalainen kaupunki.


Talojen  vanhat julkisivut oli säilytetty systemaattisesti. Oli jännä nähdä työmaita, jonne rakennettiin kokonaan uutta, modernia kerrostaloa vanhan julkisivun taakse! Nuo lasitetut parvekkeet olivat myöskin veikeällä tavalla uutta ja vanhaa yhdistävät. Silmä lepää.


Cartagenassa oli todella viihtyisä satama-alue ja pitkä kävelykatu putiikkeineen ja ravintoloineen. Viihdyimme pitkään edes takaisin kävellen, etenkin kun meillä kävi tuuri ja pikku-T nukkui tyytyväisenä rattaissaan pari tuntia.


Yksi Cartagenan varsinaisista nähtävyyksistä on vanha roomalaisteatteri, jossa tietenkin mekin vierailimme. Ilmeisesti aikanaan noiden tunneleiden kautta isot väkimäärät ovat saapuneet areenalle.


Suosittelen kyllä visiittiä Cartagenaan kaikille Costa Blancan suunnalla reissaaville. Kaupungin ehtii pääpiirteissään nähdä jo päiväretken aikana, mutta varmasti aikaa saisi helposti kulumaan enemmänkin. Hiekkarantoja ei ihan keskustassa näkynyt, mutta luultavasti lähellä on niitäkin. Espanjassa on kyllä useita kivoja kaupunkeja, joissa kaupunki- ja rantalomailun yhdistäminen on todella vaivatonta ja mukavaa, itse olen käynyt tällaisista paikoista Barcelonassa, Alicantessa ja Valenciassa.


Matkan jälkeen kuvien katseleminen ja muisteleminen on kyllä ihan parasta. Minulla on vielä onneksi rusketustakin jäljellä, se piristää ihanasti synkkää syksyä kun peilistä ei katso ihan kalmankalpea hahmo. Olemme muistelleet matkaa paljon myös pikku-T:n kanssa. On aika hauskaa päästä kurkistamaan matkamuistoihin pienen lapsen näkökulmasta, muistikuviin on piirtynyt kaikenlaista pientä ja tärkeää, hieman erilaista kuin meillä aikuisilla.

Toivottavasti tämä kurkistus aurinkoon ja lämpöön toi iloa teidänkin arkeenne.

2 kommenttia:

  1. Cartagena on kyllä aivan loistava paikka! Itse vietin siellä aikaa muutama vuosi sitten muutaman päivän. Samaan aikaan oli meneillä myös jalkapallon MM-kisat ja sattuipa Espanja silloin voittamaan kisat. Tunnelma kaupungilla oli upea ja ikimuistoinen! :)

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!