sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Uutta olohuoneessa

Meidän olohuone on taas saanut vähän täytettä, tällä kertaa maton muodossa. Pyöreä, musta paperinarumatto on suomalaisen Formen valmistama ja ostin sen tamperelaisesta, aivan ihanasta DomDom-sisustusliikkeestä. 


Äitini ehdotti pyöreää mattoa tähän tilaan ja olin sellaista jo itsekin kaavaillut. Tottahan se on, että pyöreä muoto sopii pianon edustalle loistavasti. Se toistaa valaisinten ja kellon muotoja ja tuo kivan kontrastin toiselle, suorakaiteen muotoiselle matolle. Halkaisijaltaan matto on 140 cm. Tätä on saatavilla myös 160-senttisenä, mutta mielestäni tämä pienempi koko riittää meille mainiosti.


Maton pinta on kauniin eläväisen näköinen. Puuvillanaru on luonnonvalkoinen sävyltään ja se sopii hyvin meidän tammiparkettiin. Vitivalkoisen ystäville on kuitenkin saatavilla samaa mattoa myös ihan puhtaanvalkoisella tikkauksella.  Maton toinen puoli on valkoinen, joten kääntämällä saa kivasti vaihtelua.


DomDomista ostin myös leluille uuden säilytyskorin. Meillä on aika vähän leluja, koska kaikki aktiivisessa käytössä olevat mahtuvat tähän. Lisäksi on oma laatikkonsa Duploille sekä tietysti aika paljon kirjoja. Olohuoneessa säilytetään suurin osa leluista, pikku-T:n omassa huoneessa yläkerrassa on lähinnä jo käytöstä poistuneita vauvamaisempia leluja.


Autoleikit ovat edelleen numero yksi tässä osoitteessa. Sekä ihan pienet pikkuautot että tuollaiset kuvassakin näkyvät vähän isommat kelpaavat ja ajelevat leikeissä sulassa sovussa. Useimmiten leikeissä autot muodostavat jonoja ja menevät liikennevaloihin, joskus saattaa tulla ruuhkaakin. ;) T tuntee jo valtavan määrän automerkkejä ja jopa malleja. "Onko tuo Skoda Citigo?" hän saattaa kysyä. Myös tietysti kaikenlaiset työkoneet ovat kovaa valuuttaa. Espanjan reissulta T sai valita kaksi uutta autoa. Toinen on säiliöauto ja toinen ambulanss, molemmat näkyvät alla olevassa kuvassa.


On niin jännä, miten paljon sukupuoli voi ohjata kiinnostuksen kohteita. Me emme ole näitä autojuttuja mitenkään T:lle tuputtaneet, mutta hän oppi päristelemään jo ennen kuin osasi sanoa äiti. Vastaavasti työkavereiden kanssa ollaan juteltu paljon heidän pienten tyttöjensä loputtomasta kiinnostuksesta prinsessajuttuihin ja pinkkiin väriin.

No mutta, takaisin aiheeseen eli olkkariin. :) Näkymä keittiöön päin on kiva etenkin aamupäivisin, sillä keittiöömme paistaa aamuaurinko.


Tässä vielä vertailun vuoksi kuvaa olohuoneestamme toukokuussa Keskeneräinen olohuone -postauksessa. Aika paljon muutoksia on tapahtunut! Ritiläpenkki on saanut paremman paikan, kaksi uutta mattoa on saapunut, uusia valaisimia on pari kappaletta, Artekin pöydästä on jouduttu luopumaan... suurimman muutoksen tekee omasta mielestäni sohvapöytä - ilman sitä olohuone näytti kyllä hyvinkin keskeneräiseltä ja jotenkin ryhdittömältä.


 Mitäs mieltä te olette, onko muutosta tapahtunut oikeaan suuntaan?

11 kommenttia:

 1. Olohuone näyttää minusta nyt raikkaammalta ja modernimmalta -tykkään siis kovasti tekemistänne muutoksista :) ja tuo pyöreä matto tuo oikeasti tosi kivaa muotoa vähän kontrastina, mutta toisaalta nappaa kivan kaverin pyöreästä säilytyskorista sohvan päädyssä. Ja uusi lelukori on ihana myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos StyleC. Olihan tuo toukokuun tilanne tosi keskeneräinen kun vanhan asunnon kamat oli vain suoraan kannettu sisään.

   Poista
 2. Kyllä vain näyttää nyt paljon tasapainoisemmalta ja hallitummalta. Mikä siinä onkaan, kun välillä kuvista näkee niin paljon paremmin kuin paikanpäällä, että mikä tilassa on pielessä ja miten sen saisi toimivammaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla. Kuvat ovat kyllä usein tosi hyödyllisiä ja myös tavallaan aika armottomia. Luulen, että tämä olohuoneen muutosprosessi vielä jossain määrin jatkuu, mutta nyt on ainakin ihan hyvä välietappi saavutettu, kokonaisuus on suht toimiva.

   Poista
 3. Näyttää tosi kivalta kaikin puolin ja pyöreä matto ja sohvapöytä tosiaan rytmittävät tilaa kivasti. Mulla tuli mieleen vielä, että joku iso kattovalaisin voisi sopia "olohuoneen" puolelle, jolloin se sitoisi vielä tv-sohva-alueen omaksi ryhmäkseen. Toisaalta livenä sitä ei ehkä kaipaa ja olisiko sitten hankalakin vähän, kun sellaista isoa roikkuvaa valaisinta pitäisi varoa olohuoneessa liikkuessaan. Kaunista on! t. Maiju

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hyvä idea tuo iso valaisin! Voisi miettiä sitä, just että toimiiko sitten kuitenkaan käytännössä. Oikeastaan luonnossa kun näitä valaisimia on jo aika paljon tässä tilassa, kuvissa sitä ei niinkään huomaa. Mutta JOTAIN lisää tuo näkymä kyllä vaatii - onko se sitten verhot, viherkasvi vai mikä...

   Poista
 4. Luulen tosiaan, että luonnossa on juuri ihanan avaraa ja kuvissa helposti näyttää tyhjemmältä. Sohvatyynyt on muuten tosi kivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaus oli tietenkin tarkoitettu ylempään ^

   Poista
  2. Kiitos, tuo on totta että joskus kuvissa näyttää autiommalta kuin luonnossa.

   Poista
 5. Nätti matto. Meillä on ihan samaa kuosia (jos niin voi paperinarumatosta sanoa) oleva matto neidin huoneessa, paitsi molemmin puolin musta. Se on ostettu vuonna 2006 tai 2007 meidän makuuhuoneeseen, ja oli tässä välissä melkein neljä vuotta varastossakin kun ei käynyt edelliseen asuntoon mihinkään, mutta nyt se on taas päässyt käyttöön. Minä olen aivan hulluna puuvilla-paperinarumattoihin, ja tuo musta on aina ollut ehdoton suosikkini. Muita puuvilla-paperinarumattoja meillä ei itse asiassa nyt ole, mutta keittiön pöydän alla on VM-Carpetin paperinarumatto, siis ilman sitä puuvillaa. Sekin on mielestäni aivan ihana, eikä ihanuus ole vuosien varrella häipynyt yhtään. Se näissä ehkä onkin parasta, että ovat niin iättömiä ja ajattomia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vasta huomasin tämän kommentin! Paperinarumatot on kyllä ihan parhaita, niin klassisia ja ajattomia. :) Löytävät aina paikkansa.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!