maanantai 27. lokakuuta 2014

Yhtenä iltana

Uutta makuuhuoneessa: Tyylikäs, kaunis, ihana Tolomeo Micro Pinza -nipistinvalaisin. Ja takaisin vanhempien huoneeseen nukkumaan muuttanut kaksivuotias.
Pikku-T on pitkät päivät päiväkodissa ja kaipaa selvästi läheisyyttä öisin. Hän ei ole pitkään aikaan viihtynyt nukkumassa omassa huoneessaan, ja yöt ovat olleet yhtä hulinaa. Uniakin poika näkee koko ajan enemmän ja usein öisin on herätty painajaisiin. En tiedä, miksei tätä aiemmin hoksattu, että voihan sen sängyn siirtää takaisin vanhempien makkariin. Johan on alettu nukkua jälleen hyvin. Kyllä uni on ihana asia! 

Juuri nyt en jaksa miettiä, miten tästä opetetaan jossain vaiheessa takaisin omaan huoneeseen. Ihan sama miten nukutaan, kunhan nukutaan. Rakastan nukkumista ja tarvitsen joka yö mielellään sen kahdeksan tuntia lepoa, samoin mieheni. Ollaankin joskus naureskeltu, ettei kovin hyvä pikkulapsiarkikombo kaksi tällaista unikekoa.

Ajattelen niin, että lapselle on luonnollista kaivata vanhempien läheisyyttä yöllä. Ne, joille perhepedissä nukkuminen sopii, niin hyvä niin - meillä kukaan ei nuku sillä tavalla hyvin. Meidän perheessä molemmat aikuiset ovat vaativissa kokopäivätöissä ja isovanhemmat sadan kilometrin päässä. Tässä yhtälössä arki on ihan tarpeeksi haastavaa ilman huonosti nukuttuja öitäkin. Sitä paitsi tunnustan, minustakin on aika ihanaa nukkua pieni rakas pellavapää ihan vieressäni. Nukkuva lapsi tuoksuukin maailman parhaalta.

Yhtenä iltana lausuttais ei sanaakaan.
Yhtenä iltana ois lupa koskettaa vaan.
Yhtenä iltana vannoisi rakkauttaan.
Yhtenä iltana maailma ois kohdallaan.

Miten teillä nukutaan?

2 kommenttia:

 1. no siinä perhepedissä noin 70% ajasta, V on nyt 3v 7kk. "minä olen niin iso tyttö että ei tarvitse enää nukkua omassa sängyssä" ja siinä se on koisannut koko elämänsä.
  pinnis ostettiin tyypin ollessa 1v, no nukkui se siellä joskus ja jouluna seuraavan 2v ajan. jokaviikko edes yhden yön, huima saavutus. vaan kesällä tytöt saivat kerrossängyn, ja V on vuorenvarma että se romahtaa päälle ja sitten joutuu nukkua lattialla ( :D ?) ja ei nuku siellä.
  Aikansa kutakin, meidän makkariin saattaisi kyllä lastensänky mahtua ihan pienimmillään. se vaan vaatisi varaston ratsaamisen ja mittanauhan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä, miten jotkut lapset nukkuvat vauvasta asti tyytyväisinä omissa sängyissään ja jotkut eivät juuri koskaan. Makuuhuoneissa on kyllä se huono puoli, että harvemmin ovat suunniteltu parisängylle + lastensängylle, kokonaisuus on väkisinkin ahdas.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!