keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Haaveilua: Lundia Classic

Kirjoittelin jonkin aikaa sitten kaappihaaveistani olohuoneeseen. Mietin Ikean Billyä, mutta nyt olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että säästän mieluummin jonkin aikaa ja hankin jonkun design-klassikon. Vahvimpana vaihtoehtona tällä hetkellä on Lundian Classic-sarja. 

Siitä on saatavilla monia leveyksiä, syvyyksiä ja ovivaihtoehtoja, joten saisi koottua oman kaapin melkein "mittojen mukaan". Massiivipuu on kestävä luonnonmateriaali. Plussaa olisi myös jatkettavuus. Lundia kun lupaa, että heidän mittansa ja perusosansa eivät muutu vuosien varrella, joten vitriinikaappikokonaisuutta voisi myöhemmin laajentaa.


Valkoinen on toki aina raikas ja kaunis, mutta minä olen iskenyt silmäni mustaan! Niin tyylikäs. Ja koska kaappi tulisi olemaan kooltaan pieni, niin en usko, että musta olisi liian synkkä. Monet esineet tulevat todella hienosti esiin mustaa taustaa vasten. Haluaisin säilyttää kaapissa kauniita astioita ja varmaan kirjojakin. Alla olevassa kuvassa on muuten koottu keittiö mustista Classic-sarjan osista, aika hieno.


Tässä kuvassa näkyy tosiaan vielä tuo paikka, pianon oikealle puolelle kaavailin siis vitriiniä. Pianoa voi tarvittaessa siirtää hieman vasemmalle ja mittailin, että korkeintaan 80 cm leveä kaappi mahtuisi tilaan hyvin. Suvyyttä kaapilla saisi olla maksimissaan 35 cm, jotta pysyy linjassa pianon kanssa.


Tuleeko teille mieleen muita valmistajia, joiden valikoimat kannattaisi tsekata? Kokemuksia hyvistä ja huonoista vitriinikaapeista?

Kolme ensimmäistä kuvaa lainattu Lundian kuvapankista.

13 kommenttia:

 1. Hienot vaihtoehdot! Musta sopisi tuohon valkoisten väliin, niin ei tulisi valkoisen värisuoraa, samalla musta toimisi "optisena tilanjakajana" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin mielessäni visioin. Kiitos kommentista!

   Poista
 2. Tuleeko seinälle liikaa toimintoja - levottomuutta? Rikkoutuuko levollinen ja selkeä tunnelma? Seinä on kaunis ilman kaappiakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, totta... mietin samaa. Mutta toisaalta kirjahylly/vitriini toisi hurjasti kodikkuutta tähän tilaan.

   Poista
 3. Minusta juuri musta sopii tuohon hyvin. Jalopuunsävykin toimisi, mutta halunnet pitää tilan mustavalkoisena. t.tuunailija

  VastaaPoista
 4. Musta väri voisi olla aika näyttävän näköinen. Suosittelen 30 cm syvää kaappia. Meillä Lundian kirjahyllyt ovat 30 cm syvät ja ovat tosi hyvät esim. kirjoille ja astioille. Lundiassa on se hyvä puoli, että sitä pystyy hankkimaan osissa. Ja vanhan osan pystyy yhdistämään uuteen kokonaisuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, tuo 30 cm syvyys oli mulla mielessäkin.

   Poista
 5. Siis Back to basics! Muistat varmaan lapsuutesi Lundia hyllyt ja lasiovet. Myimme viime kesänä edullisesti pois Lundiaa, tosin mäntyistä. Mitat ovat tosiaan pysyneet samoina ja mekin jatkoimme moneen kertaan hyllyjä muuttojen yhteydessä. Kunnes ihan kyllästyin.
  Muurameen en ole yhtään kyllästynyt. Sitäkin voi jatkaa ja vitriiniin saa myös valon. Kallista se kyllä on niin kuin Lundiakin. Päädyimme itse Ikeaan, kun piti hankkia pieni lipasto. Lundia olisi maksanut 650e ja Ikea maksoi 65e.
  Jos nyt ostaisin olohuoneen kirjahyllyä, tykkäisin lasiovisesta jatkettavasta, esim. Iskun Atlas-sarja näyttää kivalta ja monipuoliselta. Käypä katsomassa kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kyllä! :) Muuramekin on ihan hyvä vaihtoehto, tosin se taitaa sitten olla värien suhteen vain valkoista linjaa. Ikealla on kyllä hyviä huonekaluja etenkin pieniin tiloihin.

   Poista
  2. ... ja se teidän uusi pikkulipasto on ihana!

   Poista
 6. Mukavia suunnitelmia sinulla. Onkohan sellainen kotimainen valmistaja kuin Niemen tehtaat tuttu? Valmistavat mm. Vitriini-hyllystöä, joka on hyvin omien tarpeiden mukaan muunneltavissa hyllyiksi, tasoiksi, yhdistelmiksi? Meillä on toiminut taso-hylly-yhdistelmä valkoisena koivunvärisin kansin oikein hyvin. Vitriini on pelkistetty, ilmava ja mielestäni kauniskin. Lasiset liukuovet keventävät ilmettä kivasti. On suomalaisen sisustusarkkitehdin suunnittelma. Kannattaa tutustua. - Marikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Marikki. Kiitos vinkistä, ei ole tuttu ennestään tuo Niemen tehtaat. Pitääkin tutustua tarkemmin!

   Poista

Ilahdun kommentistasi!