tiistai 4. marraskuuta 2014

Samat huonekalut, kaksi eri olohuonetta

Muutimme keväällä 59 neliöstä 103 neliöön, mutta suurin osa huonekaluista on samoja. Oli ihan yllätys, miten hyvin huonekalut olohuoneessakin istuivat uuteen tilaan, olohuoneen koko kuitenkin suunnilleen tuplaantui! Selailin kuvia ihan omaksi ilokseni (samalla miettien sisustuksen seuraavia steppejä) ja ajattelin, että tässähän voisi olla aihetta postaukselle.Vanhan kodin sävymaailma oli harmaampi ja haaleampi. Lattialla on valtava merkitys! Mieheni mielestä meillä oli ennen ihan liian "samansävyistä" ja liian vähän kontrasteja. Kun kuvia katsoo, niin kontrasteja on kyllä kieltämättä nyt lisää. 

Marimekon Olkikukka-verhot roikkuivat ikkunassa niin monta vuotta, että ehdin jo ihan kyllästyä niihin. Nyt huomaan, että ikävöin niitä hiukan...

Vaalea sohva hankittiin alun perin vuokrakaksioomme, eikä se oikein missään vaiheessa tuntunut sopivan tuonne kolmioon. Olin ihan varma, että uusi sohva tulee olemaan hankintalistalla kärkipäässä kun muutto koittaa. Mutta se pääsikin eri tavalla esiin kun saa olla keskellä huonetta. Note to self: beige sohva valkoista seinää vasten ei ole hyvä idea... Tällä hetkellä sohva on aika kovalla käytöllä ja koetuksella arjessa. On kiva, ettei sohvaa tarvitse varoa ja ajattelinkin elellä rennosti tämän kanssa niin kauan kuin se vielä siistiltä näyttää.

 
Telkkari on edelleen aika paraatipaikalla olohuoneessamme. Olisi tietysti kiva, jos olisi erikseen TV-huone, mutta tällä pohjaratkaisulla se ei oikein ole mahdollista. Nyt uudessa kodissa musta ruutu onneksi sulautuu jonkin verran tuohon tummaan seinään, eikä sitä ole pakko sijoittaa ikkunan eteen kuten edellisessä kodissa.


Tunnustan, että välillä jo mietin, millaisen kodin sitten seuraavaksi haluan. Kauheaa! Kysyn vain, miten ihmiset pystyvät ostamaan loppuelämän koteja...? ;) No, en minä nyt mihinkään tästä ole kiirehtimässä oikeasti, haaveilu on silti ihanaa.

9 kommenttia:

 1. Teidän edellinen kotinne oli kaunis, mutta uusi vasta tyylikäs onkin! Näistä kuvista huomaa, kuinka uudessa kodissa huonekalut asettuvat paremmin ja yleisilme on selkeämpi. Usein muuttamisessa on tavallaan puolensa. Vaikka on se muuttaminen raskastakin, varsinkin kun pitää tätä arkea pyörittää tässä samassa. Mutta kun se oikea koti on löytynyt, siinä haluaa asua vaikka loppuelämän, ja kaikki muut ovat järjestelykysymyksiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna. Minusta muuttaminen on oikeasti ihanaa! Se on kuin uusi alku ja tulee käytyä tavarat läpi huolella ja missään nurkassa ei ole mitään vanhoja pölyjä. ;) Itse katsoin noita vanhoja olohuonekuvia nyt uusin silmin - olipas siellä ahdasta, apua! Onneksi nyt on enemmän tilaa, ettei ihan tukehdu näiden huonekalujen keskelle.

   Poista
  2. Sama fiilis mullakin, kun katselen kuvia Porvoon kodista. Miten me oikein pärjättiin siellä vauvan ja uhmiksen kanssa, huono pohjaratkaisu ja pienet neliöt. Vaikka ei sitä silloin huomannut! Siivouksen kannalta muuttaminen on kyllä ihanaa. Tosin mä olen muutenkin sellainen siivousfriikki että meinaan laittaa aina kaiken vähänkin ylimääräisen tavaran heti kierrätykseen. Ettei vaan jää kaapin täytteeksi :) tosin muu perhe ei ihan ymmärrä tätä tapaa...

   Poista
 2. Tykkään uudessa kodissanne erittäin paljon väljyydestä ja kontrasteista! :) Vanhasta kodistanne kuvien perusteella minulle tuli hieman täyteen ahdettu fiilis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tia! Kyllähän tuolla vanhassa kodissa aika ahdasta oli.

   Poista
 3. Minäkin suunnitelen ja haaveilen uudesta kodista aina sillointällöin vaikka vasta on päästy asettumaan tämän hetkiseen :) Sulle olisi haaste mun blogissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! Kyllä sitä haaveilla saa... ja luulen, että tuo on vähän luonnekysymyskin.

   Poista
 4. Minä kyllä tykkäsin tosi paljon teidän vanhastakin kodista :). Ilman muuta nyt on väljempää, kun tilaa on melkein tuplasti, mutta yllättävän kivasti sitä saa monta toimintoa mahtumaan pienempiinkin neliöihin. Mistä oletkaan hankkinut nuo sileät lampunvarjostimet? Haluaisin ehkä vaihtaa omien vekkivarjostimien tilalle sileät. Jospa muuttaisivat valaisimien ilmettä hieman modernimmaksi. t. Maiju

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mäkin tykkäsin vanhasta kodista. Kaikki oli käden ulottuvilla ja oli viihtyisää. Nyt tässä uudessa on tilaa, mikä on arjen kannalta hyvä. Sileät lampunvarjostimet ovat Pentikiltä. Ne kyllä muuttavat valaisimen ilmettä aika paljon, meillähän on muutama vaihtovarjostinkin.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!