maanantai 24. marraskuuta 2014

Tuliaisia Espanjasta

Saahan maanantaiaamuna postata reissumuistoista, saahan? Nimittäin vaikka lomastamme on jo aikaa, niin ajattelin näyttää, mitä Espanjasta tuli ostettua tuliaisiksi. Shoppailumahdollisuudet kohteessa olivat hyvät ja monipuoliset, mutta kiertelimme kauppoja aika vähän, halusimme keskittyä muuhun tekemiseen yhdessä. Kaksivuotias kun ei juuri ostoskeskuksia arvosta. Muutamana päivänä kuitenkin piipahdettiin läheisessä ostoskeskuksessa ja muutamia kivoja hankintoja tuli tehtyä.

Pikku-T:lle ostimme Mayoralin liikkeestä nämä ruskeat, siistimmät kengät talveen. Sisällä on karvavuori, mutta mitkään kovien pakkasten ulkoilukengät nämä eivät varmaankaan ole. T:llä on päiväkotikäytössä Kuomat sekä Vikingin Gore-Texit. Kummatkin ovat ihan käytännöllisiä kenkiä, mutta kaukana kauniista. Niinpä on mukavaa, että on yhdet tällaiset kivannäköiset edustuspopot vaikkapa kyläreissuja varten. Nämä kengät ovatkin jo keränneet positiivista huomiota käytössä ollessaan ja pieni mies itsekin pitää niistä. Hintakin oli mukavan edullinen, alle 35 euroa.


Omasta mielestäni ihanin liike Espanjassa oli ehdottomasti Massimo Dutti. Kuljin siellä huokaillen, tuntui että olisin voinut hankkia ihan kaiken. Klassinen tyyli, laadukkaat materiaalit, kauniit sävyt... ah, ah ja ah. Ironista kyllä, en löytänyt yhtäkään sopivaa ja istuvaa vaatetta koko liikkeestä! Tuntui, että meikäläisen 32-34-kokoa oli todella vähän tarjolla tai sitten mallit eivät istuneet kunnolla. Zaran vaatteissa mulla on usein sama ongelma, harmi kyllä. Mieheni osti Massimo Duttista sen sijaan ison kasan kauluspaitoja ja neuleita. Mies on 180-senttinen ja tosi standardikokoinen, välillä käy kateeksi miten helppoa hänen on löytää istuvia vaatteita! Itse kun olen tällainen "normaalia" lyhyempi ja sirompi, niin saan tehdä huomattavasti enemmän töitä sopivien vaatteiden löytämiseksi.

Tiedättekö kun joskus ihastuu johonkin putiikkiin niin, että on ihan pakko ostaa sieltä jotain omaksi? Niin minulle kävi herra Massimon luona. Kun kerran istuvia vaatteita ei löytynyt, niin käännyin asustevalikoiman puoleen. Kotiin lähti käärmeennahkakuvioinen nahkalaukku kultaisella ketjulla. Ei ehkä ihan just ensimmäiseksi mun tyylinen asuste, mutta tykkään tästä todella paljon! Hintaa laukulla oli 89 euroa eli ei kauhean paha hinta aidosta hankalaukusta.Benetton on yksi lempparivaatemerkeistäni, johon olen luottanut etenkin takeissa pitkään. Heiltä kun löytyy sopivia leikkauksia myös pienemmälle immeiselle. Valitettavasti Benettonin liikkeitä ei juuri Suomessa enää ole. Espanjassa käytinkin tilaisuuden hyväkseni ja kävin ostamassa muutaman 100 % villaa olevan perusneuleen, joihin olen aiemmin ollut tosi tyytyväinen. Nämä ovat päässeet jo ahkeraan käyttöön. Neuleet olivat varsin edullisia (25 euroa/kpl) ja täytyykin sanoa, että nämä eivät vaikuta laadultaan ihan niin loistavilta kuin vuosia sitten Suomesta ostetut. Muistelen, että silloin aikoinaan hinta oli neljän-viidenkympin paikkeilla.

Harmillista kun hintaa painetaan alas laadun kustannuksella. Luulen, että suurin osa ihmisistä voisi ihan mielellään maksaa sen kympin-kaksi enemmän ja saada laadukkaan tuotteen, tai itse ainakin voisin. Eivät nämä siis missään nimessä kuitenkaan mitään heikkolaatuisia ole, ainakaan vielä mitään nyppyyntymistä tai venymistä ei ole havaittavissa eikä villa ole kutittavaa. Materiaali on vain hieman paksumpaa ja karkeampaa kuin aiemmin.


Ainut hankinta, joka mulla oli mielessä jo etukäteen, oli aurinkolasit. Olen todella ahkera käyttämään arskoja ja kaipasin valikoimiini uutta paria vanhojen ja kärsineiden tilalle. RayBanit näyttivät olevan Espanjassa hieman Suomen hintoja edullisempia, joten päädyin hankkimaan tällaiset kevyet, metallisankaiset lasit. Linssit ovat liukuvärjätyt ja arskat istuvat hyvin päähäni. Tykkään hurjasti! Hintaa näillä oli noin 85 euroa.


Tulihan sieltä jotain pientä sisustukseen liittyvääkin hankittua! Zara Home oli täynnä aarteita. Sieltä ostin valokuvakehyksen sekä vetimiä, joita annoin tuliaisiksi perheelleni. Kuvasta muuten puuttuu hauska lautanen pikku-T:lle, Zara Homessa oli erityisen hyvä valikoima lasten juttuja.


Lisäksi ostin espanjalaisia sisustuslehtiä. Tykkään välillä lukea ulkomaalaisia lehtiä, niistä saa ihan erilaisia ideoita, tyyli on usein hyvinkin erilainen kuin suomalaisissa lehdissä. Silti joukosta voi bongata tuttuja design-klassikoita ja brändejä. Voisinkin joskus tehdä oman postauksensa näiden espanjalaisten sisustuslehtien parhaista ideoista (omasta mielestäni), jos sellainen teitä kiinnostaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!