torstai 16. huhtikuuta 2015

Skandinaavinen makuuhuone

Hankin muutama viikko sitten Prismasta tosi klassisen, valkoisen paperinarumaton (House Rita, valmistettu Suomessa). Alun perin kaavailin sitä olohuoneen kesämatoksi, mutta se osoittautui kuitenkin olkkariin jotenkin hiukan liian "ohueksi" - totesin, että haluan sinne jonkun vähän jämäkämmän ja ehkä hieman isomman maton kuitenkin. Olin jo palauttamassa koko mattoa, mutta sitten kokeilin sitä makuuhuoneeseen. Ja sinne se sai jäädä.


Aiemminkin makkarissa oli beige paperinarumatto, mutta se oli kovin pieni eikä tahtonut pysyä paikoillaan vaan oli aina vinossa. Tämä iso matto pysyy hyvin paikallaan, onhan se painavan sängyn alla. Ja iso matto kokoaa tilaa yhteen sekä vaalentaa yleisilmettä. 


Olen kyllä todennut, että paperinarumatot ovat ihan parhaita ja taidan jatkossa hankkia vain niitä. Kaikkein parhaat ja pitkäikäisimmät mattohankintamme ovat olleet juuri niitä. Trendit tulevat ja menevät, mutta paperinarumatto edustaa skandinaavista ajattomuutta, joka miellyttää silmää vuodesta toiseen. Esimerkiksi työhuoneen valkoinen matto on hankittu jo kahdeksan vuotta sitten ja se on ollut neljässä eri kodissamme; olohuoneessa, ruokapöydän alla, makuuhuoneessa ja tosiaan nyt vierashuoneessa, enkä ole kyllästynyt siihen yhtään tippaakaan. Haaveilen, että joskus meillä voisi olla Woodnotesin tai VM Carpetin iso ja laadukas paperinarumatto.


Kontiainen -maalisävyllä maalattu seinä on juuri nyt tosi paljon mieleeni. Mieheni valitsi tämän sävyn ja se on kyllä tyylikäs yhdistettynä tammipuuhun, valkoiseen ja harmaaseen.

Luovuin Ikean Hemnes-yöpöydästä, se sai uuden kodin siskoni kotoa, jossa on romanttisempi tyyli. Nyt skandinaavisen minimalismin hengessä yöpöydän virkaa toimittaa vain Artekin jakkara. Ehkä hankin ihan oikean yöpöydänkin tähän, tai jonkun tason, mutta katsotaan... Muuten tuo pömpeli jakkaran päällä ei ole mikään futuristinen valaisin vaan ilmankostutin. Mieheni toivoi sellaista syntymäpäivälahjaksi ja minähän tietysti hankin. 


Ja mikäs muukaan sieltä löytyy kuin parjattu telkkari! Me katsotaan kyllä tosi harvoin telkkua täällä yläkerrassa, mutta silloin tällöin on mukava kellahtaa työpäivän jälkeen Pikku Kakkosta katsomaan mukavasti sängylle sohvan sijaan. Iltaisin ei sängyssä telkkua katsota, mutta se ei kyllä johdu mistään meidän kultturellista elämästä tai jaloista periaatteista vaan tuosta tosiseikasta, että pikku-T nukkuu yhä vanhempien kanssa samassa makuuhuoneessa. Meidän vaavi.


Taidankin siirtyä tuonne makkarin puolelle unten maille. Myönnettävä on, että nyt on kyllä melkoista kevätväsymystä ilmassa. Tällä viikolla olen useampana iltana nukahtanut illalla jo pikku-T:tä nukuttaessa yhdeksän maissa ja silti on tehnyt aamulla tosi tiukkaa nousta seiskaksi aamutoimiin. Huh! Olin viime viikonloppuna työkavereiden kanssa vähän viihteellä, sekö tässä painaa koko seuraavan viikon? Vai muuten vaan kiireinen työtahti? Sanonpa vaan, ettei ole reilua tämä vanheneminen.


Onneksi huomenna on perjantai! Hymy sille. :)

3 kommenttia:

 1. Moi. Onko tuo sängynrunko mistä hankittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Sängynrunko on Iskusta, muistaakseni Aava-nimistä sarjaa. Me etsittiin aika pitkään massiivipuista sängynrunkoa ja ollaan tähän oltu tosi tyytyväisiä. Valitettavasti Aava-sarjaa ei taideta enää Iskussa myydä.

   Poista
  2. Okei, kiitos. Niinpä tietysti :/ eli etsiminen täällä vielä jatkuu.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!