torstai 3. syyskuuta 2015

Inspiskansion parhaat

Minulla on jo vuosia ollut koneella inspiraatiokansio, jonne tallennan sisustuskuvia. Sellaisia kauniita kokonaisuuksia, joista saan ideoita ja joihin haluan palata myöhemmin. Inspiskansiota on aika hauska selata silloin tällöin - huomaa, miten tietyt elementit toistuvat kuvissa (onko se sitä omaa tyyliä?) ja myös, miten joitakin niissä näkyviä juttuja on joko tiedostaen tai tiedostamatta tullut toteutettua omassakin kodissa.

Nyt ajattelin jakaa kiireisen viikon keskellä muutamia inspiskansioni parhaita paloja. Toivottavasti ei haittaa, että suuri osa näistä kuvista on jo vuosien varrella blogissani nähtykin. 


Näistä tummanpuhuvista Alvhemin kuvista inspiroiduin aikanaan ihan valtavasti ja ne määrittivätkin paljon uuden kodin sävymaailmaa sekä rohkaisivat valitsemaan olohuoneeseen tumman seinäpnnan. Aika monia näiden kuvien tyylin mukaisia hankintoja on tullut tehtyä jotenkin varmaan alitajuisesti, kuten 50-luvun henkinen Ikean Ekenäset -nojatuoli lapsen huoneeseen ja harmaa matto olkkariin. En kyllä ollenkaan pahastuisi, jos tuollainen vanha liinavaatekaappi kävelisi joskus vastaan. ;)


Toinen inspiskansioni ikisuosikki on tämä valoisa ruokailutilakuva. Taustalla näkyvä olohuone on kutsuva, mutta erityisesti ihailen tuota vanhaa puista senkkiä. Eikä tuo vanhan talon miljöökään tietysti mikään ikävä ole.


Lastenhuoneen kivoja sisustuksia on nykyään joka puolella (hyvä niin), mutta tästä kuvasta tykkään aina vaan. Sävyt ovat kivat ja taas kerran tuo vanha lipasto aivan ihana. Ja huonehan näyttää siltä, että siellä ihan oikeasti asutaan ja leikitään.


Eames DSW-tuolin kuvia löytyy inspiskansiostani paljon, haaveilinhan tuosta tuolista laivapöydän kaveriksi aika pitkään. Edelleenkin se on mielestäni parhaimmillaan vanhaan kirjoituspöytään yhdistettynä ja tuo haavehan on toteutunut jo melkein kaksi vuotta sitten itsellä. Edelleen olen DSW-tuoliini aivan ihastunut (itse asiassa juuri nytkin istun sen päällä), mutta yksi kappale riittää, en aio kerätä näitä enempää.


Loppuun vielä kuva, jonka kohdalla en voinut kuin hymähtää. Muistan niin hyvin, miten tämän tallentaessani haaveilin, että minulla olisi vielä joskus Hayn Tray -pöytä ja harmaa sohva. Ja mitkäs ne siellä omassa olkkarissa hengailevatkaan! Hauska sattuma on, että juuri nyt olen ihan innoissani tuollaisesta murretun keltaisesta väristä ja sametista. Noh, ympäri mennään ja yhteen tullaan.

Kaikki kuvat ovat Alvhemilta, paitsi viimeisen kuvan alkuperää en ole valitettavasti kirjoittanut ylös. Ja hei, inspiskansioni parhaiden palojen perusteella sisustustyylini ei taidakaan olla ihan moderni vaan yhdistelmä uutta ja vanhaa, modernia ja klassista. Mitäs sanot, menikö oikein?

4 kommenttia:

 1. Ihana tuo kakkoskuvan sarjapöytä! Eikös eclectic style ole aika huudossa maailmallakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, se on kyllä tosi kaunis sarjapöytä! Ja kyllä kai tämä on nyt trendikästäkin sisustaa yhdistellen uutta ja vanhaa, varmaan sopii tähän taloudellisen taantuman aikaan, ettei kaikkea tarvitse / kannata hankkia uutena ja monenlaisia tyylejä voi yhdistellä. Tosin kun googletin eclectic stylen (ihan uusi termi nimittäin minulle) niin kuvahaun tuloksissa oli kyllä tooodella paljon runsaampaa meininkiä kuin oma makuni. Me suomalaiset ollaan kuitenkin helposti niin minimalisteja. :)

   Poista
 2. Me mennään niin samoissa fiiliksissä! Sain tänään tilattua Hay Heet (2 kpl, valkoisina) takaterassillemme, kun olivat -15%. Ja tänään olen ainakin pari tuntia istunut koneella ja selaillut Tori.fi:stä juurikin tuollaisia vanhoja kaappeja ja lipastoja. Aika jännä, miten on tullut melkein pakkomielle saada jotain vanhaa!

  t. Suvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat jutut vaan tekevät sen viimeisen silauksen ja usein ovat vielä uniikkeja, joten ei ihme, että houkuttavat. Toivottavasti löydät etsimäsi. <3 Meillä ei juuri nyt oikein olisi paikkaa unelmieni vanhalle kaapille, joten pidän pientä breikkiä haaveilussa.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!