sunnuntai 30. elokuuta 2015

Suomi-designia olohuoneessa


Olen skandinaavisen muotoilun fani, mutta erityisesti suomalaisella sisustusmuotoilulla on suuri merkitys itselleni. Meillä on Suomessa uskomattoman paljon upeita, laadukkaita ja monipuolisia sisustusalan yrityksiä. Jos joskus, niin näinä taloudellisina aikoina suomalaista työtä ja suunnittelua on tärkeää tukea.

Kokeilin, miltä Artekin ritiläpenkki näyttäisi olohuoneen sohvapöytänä ja huomasin, että sen ympärille muodostuikin melkoinen Suomi-muotoilun keskittymä. Ritiläpenkki saa palata eteiseen hyödylliseen tehtäväänsä ja Hayn Tray jatkaa sohvapöytänä, mutta en malttanut olla ottamatta muutamaa kuvaa suomalaisen designin kokonaisuudesta.

Ritiläpenkki on muuten ollut jo neljässä kodissamme ja se tuntuu sopivan yhtä hyvin joka paikkaan!


Kotimainen Adean sohvamme on kyllä ihana! Vielä en oikein osaa arvioida laatua kun sohva on ollut meillä vasta niin vähän aikaa. Mutta vaikuttaa hyvältä ja muodoiltaan sohva on kyllä kauniin yksinkertainen. Edellinenkin Askon sohvamme oli kyllä laadukasta suomalaista työtä, harmi vain että tuli silloin aikanaan valittua ihan liian pehmeä sohva eikä beige värivalintakaan mennyt ihan nappiin. Nyt tämä uusi Camp on napakampi ja voisin kuvitella, ettei vaaleaan harmaaseenkaan kyllästy ihan helposti - ja onhan tässä sitten optio hankkia toiset, eri sävyiset päälliset.Tyynyissäkin on aimo annos suomalaisen muotoilun kauneutta. Artekin Siena on joka paikkaan sopiva klassikko ja haaveilen vähän samasta kankaasta pöytäliinana tai verhokappanakin. Kaksi muuta tyynynpäällistä ovat Marimekkoa. Olin jo melkein ostamassa Pienet kivet -päällistä, mutta tämä hiukan epäsymmetrisempi pallokuosi vei sittenkin voiton. Harmi, etten kirjoittanut minnekään ylös tämän kuosin nimeä, enkä nyt löytänyt sitä edes Marimekon sivuilta. Edit: Kiitos lukijalleni, kyseessä on Koppelo-kuosi. :) Oikeanpuolimmainen Metropoli-kangas iskee yhä minuun ihan täysillä. Meillähän oli vanhassa kodissa tästä taulukin. Tämä taisi välillä poistua Marimekon valikoimista, mutta on nyt tehnyt paluun ja vaatepuolelle on tullut tosi tyylikkäitä uutuuksia tässä kuosissa.

Monet pitkän tähtäimen sisustushaaveeni liittyvät suomalaiseen muotoiluun. Toivoisin, että meillä voisi joskus olla Lundian Fuuga-sarjaa TV-tasona ja matoissa Woodnotesia tai Hanna Korvelaa. Yksi kiinnostava uudempi kotimainen tuttavuus on AvaRoom, heillä on erittäin tyylikkäitä huonekaluja.

P.S. Hiukan kyllä vieläkin harmittaa, että kun vuosi sitten toteutin haaveeni Artekin Golden Bell-valaisimesta, luki pakkauksessa Made in China.

2 kommenttia:

  1. Luulisin, että tuo kuosi on Koppelo. Sulla on muuten tosi kiva blogi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa, Koppelohan se onkin! Kiva kuulla, että tykkäät blogistani. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

      Poista

Ilahdun kommentistasi!