lauantai 1. elokuuta 2015

Terveisiä Tukholmasta

Teimme tällä viikolla muutaman päivän mittaisen reissun Tukholmaan ystäväperheen kanssa. Säät eivät suosineet, Tukholmassa satoi todella paljon, mutta mukavaa oli silti. Kävimme tietenkin Djurgårdenin saarella, Vasa-museossa kolmevuotiaallekin oli paljon mielenkiintoista ihmeteltävää ja koettavaa. Vanhasta uponneesta laivasta onkin puhuttu paljon reissun jälkeen.


Majoituimme Södermalmilla (Scandic Malmenissa) ja sijainti oli muuten hyvä, mutta illalla oli hieman hankalaa löytää lapsiystävällistä ruokapaikkaa, melkein kaikki ravintolat tuntuivat muuttuvan illaksi kaljapainotteisiksi.  

Ehkä meillä myöskin kävi vain huono tuuri, mutta palvelu ei kyllä Tukholmassa ollut mitenkään hyvää, päinvastoin aika tylyä suomalaiseen verrattuna.


Lasten kanssa reissatessa shoppailu jää väkisinkin vähälle, ainakaan meidän T ei jaksa ollenkaan istua rattaissaan ja odotella kun mutsi shoppaa. Ihan ymmärrettävää kyllä, sillä istumista ja odottelua kun tulee muutenkin tällaisessa reissussa niin paljon. Sateinen sää vielä lisäsi sitä kun ei ollut mitenkään mukava poiketa välillä leikkipuistoon tai muuta vastaavaa. 

Toisaalta Tukholmasta ei enää oikein saa mitään, mitä ei jo Suomestakin saisi, vähintäänkin verkkokauppojen välityksellä, joten ostosten tekeminen ei ole niin iso osa matkaa kuin joskus aiemmin. Hyväkin niin.


Emme käyneet ollenkaan kaupoissa varsinaisessa keskustassa, mutta muutamia putiikkeja kiersin hotellimme lähettyvillä Södermalmilla. Nämä kuvat ovat Designtorgetilta, josta löytyy aina mielenkiintoisia tuotteitaTykkään kyllä ruotsalaisen tavasta somistaa putiikkejaan. Tyyli on runsas, mutta tyylikäs. Monessa vaatekaupassakin oli nyt aika tummia sävyjä sisustuksessa, selvästi ne tekevät paluutaan?


Yhden sisustusostoksenkin Tukholmasta tein, siitä lisää myöhemmin. Vähän jäi harmittamaan eräs Granitin valosarja, jota en ostanut. Pikku-T oli levottomalla tuulella ja isompi T (siis mieheni) sen takia kärttyisä, joten ajattelin, että en kiusaa poikia ostoksillani, saahan niitä Granitin tuotteita Suomestakin. Jeps, saa kyllä, Helsingistä... ;)

Nyt olemme taas kotona ja pikku-T on ollut liikuttavan onnellinen saadessaan vain leikkiä kotona omilla leluillaan. Ihmetellään tätä syksyistä säätä ja ladataan akkuja seuraavaa reissua varten, joka tulee olemaan alkuviikosta Turku + Naantali + Muumimaailma.

Lomailu on kyllä ihanaa, kylmistä säistä huolimatta.

2 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia Tukholmasta! Tottahan se on, että aika hyvin laaja valikoima sisustustuotteita ulottuu jo Suomeenkin. Harmin paikka, että säät eivät suosineet.
  Meilläkin on muumimaailmaan meno suunnitteilla, saa nähdä tuleeko se toteutumaan tulevalla viikolla vai ei.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia. Tukholmassa on kuulemma ollut tosi-tosi sateinen kesä tänä vuonna, joten meille ei edes sattunut erityisen huono tuuri siinä mielessä.

   Olispa hauskaa, jos oltaisiin Muumimaailmassa samaan aikaan! Onneksi ensi viikolle on luvattu aurinkoa Turun seudulle. Ihanaa vklopun jatkoa!

   Poista

Ilahdun kommentistasi!