keskiviikko 12. elokuuta 2015

Valkoisen kaipuu

Ehkä se on tämä paluu arkeen, joka saa kaipaamaan valkoista. Olohuoneeseen, makuuhuoneeseen, keittiöön, valaisimiin - voisin lisätä valkoista joka tilaan.

Kaikkein eniten haaveilemani valkoinen asia on portaat. Kuten olen ennenkin maininnut, olemme miettineet niiden maalaamista ja nyt olen päätynyt siihen, että jos ne maalataan, niin ei mitään harmaata - kokovalkoista sen olla pitää. Olemme sen verran huonoja käsistämme, että työ pitäisi kyllä varmaan teettää ammattilaisella. Mikään kiire tällä ei ole, mutta haaveiluhan on tunnetusti ihanaa.


Valkoisen kaipuu ulottui myös valaisimiin, sillä Pentikin pallolampunjalka pääsi paluumuuttajana TV-tasolle. Totesin, että musta varjostin tummaa seinää vasten on niin onneton yhdistelmä valoteholtaan, että siirsin By Frandsenin Hideout-valaisimen pianon vierelle. Sinne se itse asiassa sopiikin tosi hyvin. Eikä Pentikin valaisinkaan näytä ollenkaan hullummalta pienen tauon jälkeen! Se antaa valkoisen varjostimen kanssa tosi kauniin valon. Näin säästin kätevästi 600 euroa kun ei tarvinnutkaan hankkia sitä Lundian Soihtua pianon vierelle. ;)


No mutta, ei hätää, takataskusta löytyy kyllä sisustushaaveita niidenkin "säästyneiden" eurojen varalle... Kuinkas muutenkaan kuin valkoisena!


En ole koskaan aiemmin tuntenut tarvetta omistaa kokovalkoisia pussilakanoita - nyt haluaisin sellaiset syksyksi aivan ehdottomasti. Ikean pussilakanoissa on kokemukseni mukaan hyvä laatu, joten valintani voisi olla ajaton Alvine Strå. Yöpöytää minulla ei ole vieläkään ja kaikenlaisten vaihtoehtojen miettimisen jälkeen tuntuu, että se ihan ensimmäinen harkitsemani vaihtoehto - Hayn Tray-tarjotinpöytä valkoisena - voisi kuitenkin olla se oikea. Hayn Hee Lounge -tuolista olen haaveillut jo tosi pitkään, toivottavasti osuisi joku tarjous kohdalle lähiaikoina, niin voisin haaveen toteuttaa. Lundian valkoinen Tuike-spottivalaisin puolestaan on vain täydellisen kaunis kaikessa yksinkertaisuudessaan. Meillä voisi olla tämän tyyliselle tarvetta keittiössä. 

 Mitä sanotte, iskeekö valkoinen?

6 kommenttia:

 1. Voin suositella Ikean valkoisia pellavapussilakanoita. Muita en enää haluaisikaan! Paitsi ehkä samanlaiset, mutta harmaina.. :) Valkoiset Hay Heet ovat myöskin täällä haaveena terassille. Minäkin ootan jotain tarjousta kuin kuuta nousevaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos suosituksesta, sisko juuri kehui kovasti noita Ikean pellavalakanoita, mutta en tiennyt, että niitä saa valkoisenakin! Toivotaan Hee-tarjousta pian meille molemmille. :)

   Poista
 2. Minä käyn koeistumassa Heetä lähes joka kerta Stokkalla käydessäni, mutta takapuoleni kieltää minua edelleen sitä ostamasta. Vaikka muotoilu on upea, menee käyttömukavuus vielä edelle. Eli olkkariin tuoli ei meillä taida päästä, mutta voisin hyvinkin kuvitella sen somistavan esimerkiksi työhuonetta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama asia on jarruttanut omaakin ostopäätöstä! Kun eihän nuo nyt mitään pitkäaikaiseen istumiseen tarkoitettuja tuoleja ehkä ole. Toisaalta muotoilu on kyllä hyvä, joten menisi tuo lisäistuimena tyynyjen kanssa! Ja minä kaavailin paikkaa olkkarista, mutta pianon viereltä, jossa harvemmin istuskellaan, kun tämä emäntä ei pahemmin ole konserttejakaan viime aikoina pitänyt. ;)

   Poista
 3. Hee-tuoli vaatii tosiaan pehmusteen toimiakseen mukavana istuimena. Kaunishan se joka tapauksessa on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pehmusteet tai tyynyt ovat ehdottomat. Muotoilu hivelee kyllä silmää.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!