perjantai 7. elokuuta 2015

Oivalluksia joogan tärkeydestä

Toukokuussa kuntokeskukseni jooga jäi kesätauolle. En voinut ymmärtää sitä. Siis KESÄLLÄHÄN juuri joogaa pitää harrastaa kun kroppa on helteestä (kröhöm) lämmin ja lomalaisen mieli rauhallinen. No, ei hätää, onhan joogaa koko kaupunki pullollaan. Suunnittelin käyväni puistojoogassa niinä upeina helteisinä päivinä (kröhöm uudestaan) ja lomallahan minulla olisi aikaa käydä pitkästä aikaa myös OmYoga-koululla, jossa joskus aiemmin kävin ja tykkäsin. Kirjauduin jopa Yoogaian käyttäjäksi ja ajattelin joogailla kotona, vaikka surkea kotiliikkuja olenkin.

No, kuinkas sitten kävikään. Oli liian "kiire" ottaa päikkäreitä ja roikkua tietokoneella. Reissata ympäri Suomea. Käpertyä torkkupeittoon ja kuunnella sateen ropinaa. Yoogaiaa kokeilin kerran, ei ollut mun juttu. Puistojoogan aikaan satoi ja oli kylmä. OmYogaan en saanut aikaiseksi mennä.

Monta kuukautta myöhemmin, siis tällä viikolla, suuntasin askeleeni kohti joogatuntia. Ja kaduin taukoani. Jooga on sitä, mistä kroppani nauttii. Tykkään varsin fyysisestä joogasta, mutta en kiellä, etteikö se tekisi mielellekin hyvää.

Tunnin aikana kyyneleet nousivat silmiini, vain siksi, miten ihanalta se tuntui. Toisaalta tuntui niin järkyttävän pahalta kankeassa kehossani, että pyörrytti ja melkein oksetti. Ja sitten taas ihanalta. 

Tunnin harjoituksen jälkeen hymyilin kävellessäni aurinkoisessa illassa. Yläselkä tuntui suurinpiirtein kokonaan uudelleen järjestetyltä alueelta. Jalat pitkiltä (noh, niin pitkiltä kun 156-senttinen voi jalkansa tuntea) ja vahvoilta. Päässä tunne oli hieman sama kuin hyvän hieronnan jälkeen.

Seuraavana päivänä löysin kipeitä lihaksia joka puolelta kehoa, etenkin selästä ja pakaroista. Toisaalta en tuntenut ollenkaan jumittavia alueita, edes hartioissa, vaikka lähdettiin ajamaan Naantaliin ja yleensä aina autossa jumiudun täysin. Olo oli todella hyvä.


En voi muuta kuin pyytää itseltäni anteeksi, että annoin tauon venyä näin pitkäksi. Luulen, että jooga on minulle oikeastaan se ihan tärkein liikuntamuoto. Toki BodyPumpit ja lenkit tekevät hyvää, enkä niistä ole luopumassa, mutta jooga tekee enemmän kuin hyvää. Enää en sorru tällaisiin taukoihin, sen lupaan.

Onneksi kuntokeskukseni syyslukkariin jooga tekee paluun. Ja voisin sinne OmYoga-koulullekin hankkia vaikka kymppikortin.

Mikä on sinulle se tärkein tai rakkain liikuntamuoto? 

P.S. Kuvasarja viime kesältä, jolloin innostuin helteillä kotijoogailemaan. Postaus löytyy täältä. Muistinkin tuon lukiessani, että olin tosiaan viime kesänä suurimman osan lomastani todella kipeänä, onneksi tänä kesänä ollaan saatu olla terveinä.

6 kommenttia:

 1. Voi kun mun keskuksessakin olis joogaa.. Tai siis kyllähän sitä välillä oli, mut ne tunnit oli vaan niin.. no.. kaukana mistään joogasta, niinku vaikka että hengitykset olisi tärkeitä jne. Plus sali oli aina jäätävän kylmä. Mahtavaa, että sä pääset helposti joogailemaan!! Se on kyllä IHANAA, eikä kotona vaan koskaan saa aikaan.. siis ainakaan meikä ei saa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä olen maailman huonoin kotitreenaaja, ihan oikeasti. Kyllä ohjatut tunnit on se ainut tapa, millä saan itsestäni mitään irti. :)

   Kylmä sali on kyllä joogassa huono. Olen kuullut paljon hehkutuksia Hot Yogasta, sitä tekisi mieli kokeilla. Meidänkin kuntokeskuksen sali on aika viileä talvisin.

   Poista
 2. Heippa!
  Täällä yksi joogaan hurahtanut, ja etenkin hot yogaan. En voisi kuvitellakaan kylmiä saleja joogassa, hui! :) Hot yoga on parasta minulle, en ole mikään himoliikkuja mutta siinä on laji mille olen menettänyt sydämeni täysin <3
  xx J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hot yogaa on kyllä NIIN moni kehunut, että pakko päästä kokeilemaan!! Kylmät salit joogassa ei kyllä ole se kivoin juttu...

   Poista
 3. Tänään olen menossa HotBodybalanceen, josta todella tykkään! Eli on LesMillsin tunti, jossa joogaa, pilatesta ja taijia sekoitettuna. Siihen lisukkeeksi spinningiä, jossa saa sykkeen korkealle ja adrenaliinin (ja hien!!) virtaamaan. CXWorx on suosikki lihaskuntotunneista, jossa 30 min aikana treenataan vatsa-selkä-pakarat-hartiat.. Sitten jokapäiväiset koiralenkit päälle.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä rakastan BodyBalancea! Onneksi sinnekin pääsen aika usein. HotBodybalance olisi varmasti tosi ihanaa. Sulla on kyllä mielettömän monipuolisen kuuloinen treenitahti, olet varmasti upeassa kunniossa.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!