maanantai 27. heinäkuuta 2015

Ihana Block

Harri Koskisen Design House Stockholmille suunnittelema Block-valaisin on saanut kunnian olla ihan ensimmäinen design-valaisimeni. Olin ehtinyt haaveilla siitä jo jonkin aikaa ja saimme sen häälahjaksi ihan täytenä yllätyksenä reilut neljä vuotta sitten. Kiitos paljon ihanille kaasoilleni (eli siskoilleni) edelleen!


Block-valaisin oikeastaan sytytti kipinäni design-valaisimia kohtaan. Se on edelleen kauneimpia valaisimia, mitä tiedän. Tämä eleettömän tyylikäs desing-esine sopii mihin tahansa! Meillä se on ollut niin pianon päällä, TV-tasolla, makuuhuoneessa kuin eteisessäkin. Yhtä hyvin tyylikäs "jääpala" voisi sopia lapsen huoneeseen, aulatilaan, työhuoneeseen, ikkunalaudalle, kirjahyllyyn... Monikäyttöisempää kaunokaista saa hakea. 

Ja se tärkein, valo. Block antaa todella kauniin tunnelmavalon ympärilleen, se ei häikäise ollenkaan mistään suunnasta katsottuna. Meillä Block on tällä hetkellä TV-tasolla tummaa seinää vasten, jossa sen muodot piirtyvät kivasti esiin. Ja vaikka valo on tärkeä asia, niin valaisimen täytyy näyttää kauniilta pimeänäkin. Block lunastaa tämänkin lupauksen täydellisesti.


Valonlähde tässä valaisimessa on hieman erikoinen, nimittäin uunilamppu. Aiemmin käytin hehkulangalla varustettuja uunilamppuja ja jostain syystä polttimo paloi todella usein. Sitten löysin halogeeniversion ja johan on kestänyt - valotehokin on parempi. Ehkä led-versionakin jo löytyisi...?

Mielestäni Block-valaisin on hyvä esimerkki design-tuotteesta, joka sopii melkein mihin tahansa ympäristöön ja jolla saa pienen ripauksen laadukkuutta tavalliseen sisustukseen. Vaikkapa meidän Ikean TV-tasollemme. :)

4 kommenttia:

 1. Block on kyllä ihana :) Mullakin on ollut se jo vuosia ja se on vaihdellut paikkaa jo monesti. Se sopii moneen huoneeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sopii! Uskomattoman monikäyttöinen ja moneen sisustustyyliin sopiva.

   Poista
 2. Meiltä löytyy kaksi Blockia. Aikanaan niitä sai Me Naiset-lehden tilaajalahjana! Pitihän se tilaus tehdä kahteenkin otteeseen.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit, aikas kätevää! Mietin itsekin joskus, hankkisinko yläkertaan oman Blockin. Niiden hinnat ovat vaan nousseet ihan järkyttävästi viime vuosina.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!