sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Pori Jazz 2015

Olen käynyt Pori Jazzeilla joka ainut vuosi syntymästäni asti, nyt oli siis jo 32. kerta. Ensimmäistä kertaa olen siis ollut mukana reilun kuukauden ikäisenä vauvana. Suuntasimme jazzeille myös pikku-T:n ollessa vasta parin kuukauden ikäinen, muistan miten olin silloin ensimmäistä kertaa omat, vanhat farkut jalassa ja tuntui niin ihanalta kuunnella ilmaiskeikkaa hetken festarialueella. ;)

Porissa on aina ainutlaatuisen kiva tunnelma festivaalien aikaan. Nyt onneksi säätkin olivat viikolla hyvät. Me olimme perjantaina isommalla porukalla Areenalla ja aurinko helli alkuillasta ihanasti.Jessie J:n show jäi mieleen erityisesti. Ihan uskomaton laulaja, esiintyjä ja biisintekijä, joka osasi tulkita ja esiintyä niin koskettavasti, että itsellä ainakin kylmät väreet kulkivat kropan läpi ja silmäkulma kostui monen monta kertaa.  

Sisko ja äiti kehuivat myös torstain pääesiintyjää Kylie Minoqueta maasta taivaisiin. Harmi, kun parhaat showt on aina ripoteltu pitkin viikkoa, kaikkiin ei millään ehdi mukaan.

 
Oli tosi huippua nähdä Areena lähes ääriään myöten täynnä porukkaa. Vielä jatkoilla "Tedin teltassa" Kasmirin keikallakin oli ihan täyttä. Kuitenkaan mitään järkyttäviä jonoja vessoihin tai ruokakojuille ei päässyt syntymään, järjestelyt pelasivat mielestäni erinomaisen hyvin. 

Tuntuu, että Pori Jazziin perinteisesti kuuluva piknik-perinne on hieman muuttumassa, varmasti viime vuonna tullut kielto alkoholijuomien tuomisesta alueelle on vaikuttanut asiaan. Harmi sinänsä, koska piknik-meininki on ollut kautta vuosikymmenten erittäin tärkeä ja erottuva osa tätä festivaalia ja tehnyt tapahtumasta aidosti koko perheen festarin. Me ainakin omalta osaltamme pidämme siitä kiinni!


Yksi Porin vierailun kohokohdista oli kun pääsin treffaamaan viimein Style Casual -bloggaajaa ja hänen ihanaa pientä tytärtään. Olemme lukeneet toistemme blogeja jo vuosia ja nyt viimein tavattiin. Juttua olisi kyllä riittänyt varmasti vaikka kuinka paljon. Toivottavasti näemme pian uudelleen. :)


Kiitos taas Pori Jazz ja onnea 50-vuotisesta taipaleesta!

4 kommenttia:

 1. Oi miten ihana tunnelma noissa kuvissa<3! Harmittaa etten kaikkien päällekkäisten menojen takia päässyt konserttiin, mutta onneksi jazzit on taas ensi kesänä :) Tuosta piknik -perinteen muuttumisesta kirjoitettiin lehdessäkin: megaharmi jos näin pääsee käymään, sillä minustakin juuri tämä perinne on ollut the juttu jazzien ainutlaatuisen tunnelman luojana.
  Oli ihana viimein tavata teidät T:n kanssa, oli myös minun viikkoni parhaita juttuja <3 Yritän syksymmällä järjestää itseni vastavierailulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kirjoitettiinko? Mietin, että onkohan se vain minun päässäni (aika kultaa muistot -tyyliin), mutta ilmeisesti muutkin ovat havainneet saman. Tylsää. Mutta siis väkisinhän noin käy kun alueelle omien juomien vieminen kielletään ja sitten vielä rajataan alueet anniskelualueeseen K-18 ja lapsiperheiden alueeseen. Harmi, koska sellaisia tapahtumia, joissa koko perhe voi viettää aikaa yhdessä hyvän musiikin ja viinilasillisten äärellä, ei juurikaan ole.

   Lämpimästi tervetuloa vastavierailulle!

   Poista
  2. No sepä se, että pitääkö siitä alkoholista tehdä väkisin joku ryyppyjuttu, vai olisko sittenkin parempi lapsille oppia että on ihan normaalia ottaa ruuan kanssa vaikka lasillinen viiniä tai kauniissa kesäillassa yksi siideri, hyvää musiikkia kuunnellen? Viime vuonna oli ainakin kaverien juttujen ja uutisten perusteella myös enemmän kännisiä kuin koskaan ennen -siis juuri kun ekaa kertaa oli toi uusi systeemi. Ymmärrän että lakia pitää noudattaa, mutta ehkä tässä kohtaa olisi tilaus lain muuttamiselle.
   Ja juu Satakunnan kansassa oli: en kyllä muista oliko kyseessä kolumni, uutiseen liittyvä näkökulma vai joku sellainen "havainnoitsijan" kirjoitus -Satkarissa oli aikamoista sillisalaattia koko Areenan ja jazzien uutisointi. (Ihan siis kiva idea käyttää "yleisöä" tällä tavoin, mutta en vain enää muista minkä sorttisesta jutusta tuon luin...)

   Poista
  3. Niinhän tuo taisi mennä, että humalaisia oli alkoholin tuontikiellon myötä oikeastaan enemmän kuin ennen. :/ Oliko sitten piilopullojen takia vai muuten...? Mun mielestä se vanha systeemi oli paljon parempi, mutta muuten on kiva kun Kirjurinluoto on kokonaan festarialuetta, on monta lavaa ja meno jatkuu iltamyöhään asti ilman erillisiä jatkoja.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!