maanantai 13. heinäkuuta 2015

Mikä sinua inspiroi? Vastaa kyselyyn!

Monelle meistä blogit ovat varmastikin pieni pakopaikka arjessa, inspiraation lähde. Bloggaajat, joita on seurannut pitkään, tuntuvat tutuilta ja heidän postauksiaan oikein odottaa. Joidenkin blogien kuvat ja tekstit tuntuvat niin kotoisilta, että blogiin mennessä tuntuu kuin käpertyisi lämpimän torkkupeiton alle omalle kotisohvalle. Toiset bloggaajat taas ovat ehkä vieraampia, mutta heidän postauksensa antavat jotain uutta ja vievät hetkeksi jopa pois omalta mukavuusalueelta. Niistä saa potkua ja ideoita, uutta näkökulmaa. Voi nauraa, liikuttua, samaistua. Joskus vihastua. Ja usein ihastua.

Blogien vaikutus kuluttamiseen on lukijakunnan keskuudessa kiistaton. Kun suosittu kauneusbloggaaja suosittelee uutuustuotetta, se myydään loppuun hyllyistä kautta maan. Sisustusintoilijoilta saa puolestaan usein loistavia vinkkejä sekä voi vaihtaa ajatuksia vaikkapa design-tuotteiden laadusta. Alennuksia voi usein bongailla blogien kautta tai saada vinkkejä, mistä harvinaisempia tuotteita kannattaa metsästää. Toisaalta kommenttiboksissa tylyn tuomion saanut tuoli jää monelta hankkimatta tai valmistajien epäeettiset toimintatavat (kuten design-kopiot) voivat tulla julki aiempaa paremmin. 

Itse koen, että blogien kautta voi saada hurjasti inspiraatiota ja jopa säästää sekä ylipäätään kuluttaa järkevämmin, sillä ostopäätöksen tukena toimivat blogipostaukset ja muiden laatutietoisten arviot. Kun tiedän, että joku bloggaaja arvostaa samanlaisia ominaisuuksia tuotteissa kuin minäkin, on helppo luottaa hänen suosituksiinsa.


Itse olen tehnyt paitsi hyviä hankintoja blogien inspiroimana, myös saanut enemmän irti jo omistamistani tuotteista. Tässä kohtaa tulee esimerkiksi mieleen tilanne, jossa melkein jo luovuin Brion syöttötuolistamme kun se ei mielestäni toiminut juniorituolina - pikku-T kun aina putosi kapealta istuinosalta. Bloggasin aiheesta ja ystävällinen lukijani vinkkasi, että juniorimalliin siirryttäessä kannattaa vaihtaa jalkatuen ja istuinosan paikkoja. Hih. ;) Ja niin tehtiin, eikä tarvinnut hankkia uutta juniorituolia!

Arvostan kuluttajana erittäin paljon ajattomia ja laadukkaita tuotteita. Sisustus- tai pukeutumistyylini saati harrastukseni eivät ole mitään viimeisen päälle trendikkäitä, mutta ne ovat sellaisia, joista aidosti pidän. Toivon, että se välittyy myös teille lukijoille.


Tähän postaukseen valitsin upeita kuvia, joista sain paljon inspiraatiota. Tyyli tässä kodissa on iiihan erilainen kuin meillä, mutta sehän ei estä inspiroitumasta ja saamasta ideoita, päinvastoin! Kaikki kuvat tästä ihanasta asunnosta löytyvät mistäs muualtakaan kuin Alvhemin sivuilta, täältä.


Sitten itse asiaan: Indiedaysilla on meneillään lukijatutkimus, jossa kysytään lukijoiden ajatuksia blogeista, inspiraatiosta sekä blogien vaikutuksesta kuluttamiseen. Myös minulla on ilo olla tutkimuksessa mukana. Vastaaminen vie vain muutaman minuutin ja halutessasi osallistut myös lahjakorttien ja kauneustuotepakettien arvontaan. Uskon, että oman blogini osalta voin myös jakaa tutkimustuloksia teille myöhemmin - ja ennen kaikkea olen itse ajatuksistanne äärimmäisen kiinnostunut. Olisi siis hienoa, jos ehtisitte vastata kyselyyn, se löytyy täältä. 

Ja sana on vapaa muutenkin - miksi luet blogeja ja mikä niissä inspiroi? Haluaisitko jättää minulle terveisiä tai vaikka postaustoiveita?

2 kommenttia:

  1. No hei mahtavaa! Sen lisäksi että tää sun blogi on kaunis, ilahduttava, osuva ja koukuttava - nyt tämä oli myös käytännön hyödyllinen, sillä todellakin mekin vaihdetaan muuten ton syöttötuolin "osaset" toisin päin! Sehän ratkaisee ehkä tippuvan lapsen ongelman :D Kiitos <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhaa repesin! Parasta! :) Yllättävän kivaa kun lapsi ei tipu tuolilta koko ajan. Vaikka meidän T kyllä myös oppi istumaan siinä reunalla, mietti varmaan, että onpa kyllä harvinaisen huonon tuolin mulle hankkineet.

      Poista

Ilahdun kommentistasi!