sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Joululoman päättyessä

Täällä vietetään joululoman viimeistä päivää. Ihana tunne kun on saanut nollattua ajatuksia työasioista, tuntuu tosi kivalta palata taas sorvin ääreen. Poju jatkaa vielä lomailua muutaman päivän, hän lähti juuri intoa puhkuen mummin ja papan matkaan Poriin. Pikku-T on ollut siellä hoidossa niin pienestä pitäen, että mummila on kuin toinen koti, tai oikeastaan vielä astetta hauskempi sellainen. 


Joululomalla on puuhasteltu jonkin verran kotijuttujen parissa. Mieheni toteutti haaveensa ja hankki sähkörummut, joten niille tehtiin tilaa vierashuoneeseen. Sen seurauksena pieni puhuri puhalteli läpi koko yläkerran ja nyt olisi pari juttua vailla uutta kotia... 

Saimme myöskin aikaiseksi hakea varastosta minun vanhan Muuramen sänkyni pojan huoneeseen. T on nukkunut tähän asti pinnasängyssä, joten jo oli aikakin. Hän on kovin tohkeissaan uudesta isosta sängystään ja minä ihailen sen ajatonta muotoilua - 80-luvulla hankittu sänky on kuin uusi. Klassikot kestävät käyttöä ja aikaa, niihin kun aina malttaisikin sisustuksessa säästää ja panostaa.

Juuri nyt itsellä on vahvasti sellainen vähemmän on enemmän - tunne. Taitaa liittyä tähän uuteen vuoteen ja hiljalleen maahan leijailevaan lumipeitteeseen. Haluan luopua kaikesta huonolaatuisesta sinne päin -tavarasta ja keskittyä pitkäikäisiin, laadukkaisiin asioihin. Sen yritän pitää tiukasti mielessä nyt kun suuntaamme miehen kanssa pienelle alennusmyyntikierrokselle. Joko te olette tehneet alehankintoja? Minä en vielä yhtäkään... katsotaan, löytyykö jotain tänään. Olen ihan tyytyväinen, vaikka ei löytyisikään.

6 kommenttia:

 1. Ihan sama fiilis tuon vähemmän on enemmän -jutun kanssa: kaikenlaista järjestämistä onkin tehty kun neitokaisen huonetta on siivottu lopuistakin meidän tavaroista ja valmistaudutaan siihen josko hän joskus muuttaisi sinne ihan itse. Ja koska en vieläkään ole saanut varattua sitä kirpparipöytää, tulee vähän väliä heiteltyä kassiin lisää tavaraa. Oikeastaan ensimmäistä kertaa on sellainen tilanne että pitää hillitä, etten oikeasti hankkiudu eroon vähän kaikesta...

  Hauska muuten kuulla että teidän T on nukkunut pinniksessä noin pitkään: just mietin että "pitäiskö" bebe jo pian siirtää "isojen tyttöjen sänkyyn", kun tuntuu että tosi monet on niin tehneet aika pian kun lapsi on täyttänyt vuoden. Tyttö on vain niin levoton nukkuja, että sängyn täytyisi sitten olla varmaan futon lattialla: mikään pikkulaita ei meinaan riittäisi estämään putoamista...Sitä siis vaan että ei tässä sitten mikään kiire vielä olekaan :)

  Ja p.s. Unohdin kommentoida sokeripostaukseen: joku herkku maustettu tee vaikka kaikkiin arki-iltoihin (hehee, toinen kupillinen menossa just täällä...), sekä (suolaamattomat) pähkinät tai ruissipsit jonkun herkkujuuston kera pahaan napostelunhimoon. Nams. Pitääkin käydä huomenna kaupassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsen kanssa tuntuu kyllä, että uutta tavaraa tulee koko ajan jostain, eli vaikka yrittää luopua "kaikesta", niin tavaramäärä on aina vain vakio...

   T tosiaan nukkui pinniksessä pitkään, mutta tietysti yksi laita oli irrotettu, jotta hän pääsi sänkyyn ja sieltä pois itse. Meillä oli siinä tuo sama Ikean lisälaita, joka nyt näkyy pojan isommassakin sängyssä. Korkea laita tosin otettiin pois vasta kun T oli noin 2-vuotias ja laitettiin matalampi turvalaita tilalle.

   Kiitos hyvistä vinkeistä, kuulostaa oikein hyvältä tuo herkkutee ja ruissipsit! Varmasti auttaa. Myös vihannesdippejä pitää tehdä iltaisin.

   Poista
 2. Voi sama juttu edessä, että pitäisi saada turhaa tavaraa pois ja sitähän löytyy, etenkin lelut tulee uudelleen tarkasteluun! Joululahjaksi tuli taas liikaa lapsille lahjoja, että nyt tarvii karsia vanhoja.

  P.S. Hieno tuo teidän keittiön päällä oleva valaisin! Mistä se on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta, lahjat ovat ihania, mutta aiheuttavat aina pienen siivouspuuskan.

   Kiitos kehuista, valaisin on ollut kyllä meille tosi mieleinen. Se on Philipsin Ecomoods-sarjaa.

   Poista
 3. Vähemmän on hyvä motto. Juuri siivoilen pakkasen innostamana (mainio tuuletussää) vaatehuonetta. Ja vähemmän motto toimii meillä myös jouluna, sillä emme osta aikuisille lahjoja lainkaan, eli ei tule sitä "melkeinkiva" -krääsää ollenkaan. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kommentista, vastaamiseni vähän venyi. Tuo on totta, että pakkasilla on tosi hyvä tuulettaa! Jotenkin pakkassää saa sellaisen siivouspuuskan aikaan. Ja tuo lahjaton aikuisten joulu kuulostaa hyvältä, omassa perheessäni ei olla vielä ihan tähän valmiita.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!