sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Inspiraatiosta

Olen tässä viime aikoina miettinyt aika paljon inspiraatiota. Olen melko inspiraationjanoinen ihminen. Kun olen fiiliksissä, jaksan melkein mitä tahansa. Kun en ole fiiliksissä, on tosi vaikea motivoitua mihinkään. Parempi siis pysyä fiiliksissä. ;) Olen todennut, että itselleni inspiraatiota antavat ainakin seuraavat asiat.

Kaunis miljöö ja oivaltava muotoilu

Rakastan miljöitä, alueita, sisustuksia, maisemia, matkustamista. Inspiroidun luonnon väriyhdistelmistä ja saan niistä ideoita niin sisustukseen kuin pukeutumiseen. Imen fiilistä itseeni kauniisti sisustetusta ravintolasta. Nautin upeista sisustusblogikuvista. Rauhallisuus, rouheus, harmonisuus ja yllättävyys. Kaikkia näitä on upeassa miljöössä. Oivaltava ja upea muotoilu ylipäätään inspiroi isosti. Saatan oikeasti liikuttua oikein kauniista mainoskuvasta tai hienosti sommitellusta onnittelukortista. Harmi, etten itse osaa piirtää, se olisi varmasti mahtavaa puuhaa.

Kunnon hiki

No niin, näinhän se on, että ihminen on luotu liikkumaan. Hikoilemaan, puuskuttamaan, saamaan lihakset hapoille ja punan poskille. Jos luovuus on kateissa, sen yleensä löytää kunnon hikitreenin jälkeen. Tai sitten ainakin löytää unen ja ruokahalun, joiden avulla inspiraatio taas kurkistelee kolostaan.

Toimeliaat ihmiset

Inspiroidun persoonista, jotka kulkevat omaa tietään ja toteuttavat visioitaan. Uskaltavat epäonnistua ja ennen kaikkea uskaltavat onnistua. Ihailen ihmisiä, jotka pystyvät tuntemaan myötätuntoa ja ennen kaikkea myötäintoa. Järjestämään vaikka bileet tai tapahtuman, vaikka joku saattaa epäillä ja vaikka se vaatii järjettömästi vaivannäköä. Minua inspiroivat sellaiset ihmiset, jotka eivät aina ensimmäiseksi ajattele, mikä omalle tontille kuuluu. Onneksi näitä ihanuuksia on ympärilläni paljon, esimerkkinä mainittakoon Retromoderni-blogin Suvi. Tehdään nyt tällainen Mansen Blogikirppis ja tehdään se muuten vielä isosti, nainen miettii, menee ja tekee.

Musiikki, lyriikat, tekstit

Tätä ei varmaan tarvitse perustella. Upeat melodiat, oivaltavat lyriikat, niiden tarjoama inspiraatio on vailla vertaa. Ultimate-inspiraationa yhdistä edellä mainittuihin. Tekstin voima on itselleni tosi suuri. Suosikkibloggaajanikin osaavat kirjoittaa tosi oivaltavasti ja upeasti, pelkät kuvat eivät vielä riitä.

Kiitos

Tuo maaginen sana, jonka jokainen meistä haluaa kuulla. Kun sen kuulee, inspiroituu taas tekemään hiukan enemmän. Ja myös kiitoksen sanominen inspiroi. Tästä päästään taas siihen myötäintoon.

Läsnäolo

Tämä kiteyttää varmaan nämä edelliset. Voimakas läsnäolon kokemus inspiroi enemmän kuin mikään muu. Sen kokemuksen voi saada tilasta, musiikista, persoonista, liikkeestä. Lapset ovat läsnä sataprosenttisesti ja siksi usein niin kovin voimaannuttavaa seuraa. Omalla kohdallani tässä on vielä paljon töitä - miten malttaisin jättää älypuhelimen ruudun ja keskittyä hetkeen vielä paremmin?


P.S. Minulle on valtavan suuri kunnia kuulua Indiedays Inspiration -yhteisöön. Tuntuu niin upealta pelkkä ajatuskin, että MINÄ voisin inspiroida toisia.

Indiedays Inspiration Blog Awards on jälleen tulossa ja tämä pikku nurkkauksenikin on ehdolla Lifie-kategoriassa. Äänestää voit täällä - olen erittäin otettu ihan jokaisesta. Kilpailen tosi kovassa seurassa. Käy siis tutustumassa ehdokkaisiin, anna äänesi 30.10. mennessä ja jos annat sen minulle, lämmin KIITOS.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!