maanantai 21. tammikuuta 2013

Irtiotto

Tässä muutamia kuvia ja tunnelmia meidän lauantai-illasta. Pikkusiskoni tuli meille lapsenvahdiksi (KIITOS A!) ja me karattiin miehen kanssa hienolle illalliselle Ravintola Näsinneulaan. Kumpikaan meistä ei ollut tuolla aiemmin käynyt ja ravintola olikin aika elämys. Näköaloja hieman haittasi kova lumipyry, mutta toisaalta se teki alla pyörivästä Tampereesta myös upean satumaisen, usvaisen pienoismallin näköisen. Oli kyllä hauska pyöriä ympyrää ja etsiä tuttuja rakennuksia ja muita maamerkkejä ruokailun lomassa. Palvelu ravintolassa oli aivan erinomaista ja puitteet kaikin puolin kohdallaan. Ja ruoka - se oli ihanaa! Voita, kermaa, suolaa ja tuoreita laadukkaita raaka-aineita ei oltu säästelty, makuhermojen lisäksi annokset hivelivät silmää.


Asuna minulla oli talvisena päivänä yllä näkyvä kokonaisuus. Epäsymmetrisellä helmalla ja taskuilla varustettu laskoshame on Sokoksella myytävää Kaiio-merkkiä ja somistin sen Seppälän uudella vyölläni, joka sopi mielestäni hameen kanssa tosi kivasti yhteen. Ril'sin "jalokivisomisteinen" silkki-kashmir-neuletakki on aleostos muutaman vuoden takaa ja se oli hyvä valinta, mukavan lämmin, mutta silti kevyt. Tykkään tosi paljon tuosta neuleesta! En ole jakkuihmisiä, joten tämäntyyppinen neule toimii jakun korvikkeena siistimmissä tilaisuuksissa ja farkkujen kanssa siitä tulee taas rennompi kokonaisuus. Kenkinä mulla oli nuo tutut Tukholmasta ostetut D for Dasia-merkkiset suosikkisaappaani - toki korkkariavokkaat olisivat sopineet kokonaisuuteen tosi paljon paremmin, mutta käytännöllisyys meni nyt edelle. (Muuten, mä saatan ihan selkeesti tarvita jotkut ihanat kiiltonahkakorkkarit.)



Näköalateema jatkui hotellissa, yöpymispaikkanamme oli Sokos Hotel Ilves ja siellä 14. kerroksen kiva kulmahuone. Olisin oikeastaan halunnut modernisti ja tunnelmallisesti sisustettuun Sokos Hotel Villaan, mutta tällä kertaa se oli täyteen varattu, eikä tässäkään hotellissa ollut mitään vikaa. Ylempi maisemakuva on otettu Näsinneulasta ravintolapöydästämme ja alempi hotellihuoneesta. Vielä kun aamupalaksi sai mustaamakkaraa, niin naurettiin, että melkoinen Tampere-getaway meillä olikin. Mutta oikeasti, kyllä omassa kotikaupungissakin pieni viikonloppuloma onnistuu, itse asiassa suosittelen kaikille lämpimästi. Ei tuhraannu aikaa matkoihin tai ole sellaista oloa, että koko ajan pitäisi kierrellä jotain nähtävyyksiä. Voi keskittyä rentoutumiseen, olla vain.

Kyllä teki hyvää ilta ja yö kahdestaan oman rakkaimman kanssa ja oli ihanaa palata sunnuntaina taas kotiin pienen luo. T:llä ja tädillä oli mennyt ihan loistavasti, T oli nukkunut yön vain yhdellä herätyksellä (!), mennyt kiltisti päiväunille jne. Wau! Tällainen irtiotto täytyy ottaa kyllä mahdollisimman pian uudestaan.

16 kommenttia:

  1. Oi kuullostaapa kivalta teidän irtiotto! Mukavaa kun kaikki sujui noin hyvin myös kotona:) En ole tuolla Näsinneulassa ikinä ollutkaan, pitää joskus kokeilla. Todella kaunis asu- vaikka ne kiiltonahkakorkkaritkin olisi tuohon kyllä passannut hyvin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Suosittelen kyllä Näsinneulaa, vähän erilainen illalliskokemus.

      Poista
  2. Missä Tampereella on Vaakuna hotelli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua mikä pahvi mä olen... Siis ILVEStä tarkoitin, mut Vaakuna pukkasi jostain päähän. :D

      Poista
    2. Hihii, porilaisuus pukkaa susta topakkaasti läpi ;)

      Poista
    3. No niin vissiin. Oltiin just juteltu siskon kanssa Porin yksipuolisesta majoitustarjonnsta, niin kaipa se Vaakuna jäi mieleen kummittelemaan.

      Poista
  3. Kuullostaa tosi ihanalta minilomalta, ja upeat näköalat sekä ravintolasta että hotellista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näköaloissa ei tosiaankaan ollut valittamista. Lumipyry teki maisemasta vielä jotenkin jännemmän näköisen, epätarkan toki mutta ei huonolla tavalla. :)

      Poista
  4. Niinpä, kotikaupungissakin voisi matkustaa. Otan vinkistä vaarin. :) Löysin blogisi vasta hiljattain ja tykkään kovasti. Mukavaa lukea välillä juttuja tutusta kaupungista muiden aiheiden lisäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Minna-Liisa, kiitos kivasta kommentistasi, mukava kuulla että olet tykännyt blogistani. Minä en ole Tampereelta alunperin, joten välillä on oikeastikin vähän turistiolo täällä. ;)

      Poista
    2. "Turistina" taitaa nähdä asioita paljon paremmin kuin "alkuasukkaana". Esimerkiksi Isyyspakkaus-blogin Tampere-paketti avasi omiakin silmiä tyyliin onko täällä tollainenkin ravintola tai lounaspaikka. :)

      Poista
    3. Niin, voi olla! Sen olen ainakin huomannut, että paljasjalkalaiset tamperelaiset pysyttelevät mielellään "tutulla puolella kaupunkia". ;)

      Poista
  5. Heippa! Tosi hienoa, että saitte pienen parisuhdeloman ja irtioton arjesta. Kyllä nuo vauvat ovat sitten ovelia, meilläkin pienenä tyttö nukkui hoidossa aina kuin pikkuinen possu, vaikka kotona olikin kova heräilijä :D Kaunis asu sinulla päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kerttu. Onpas meidän vauvat melkoisia, vieraskoreita aivan selkeästi. Toisaalta helpottavaa kuulla, että muillakin on ollut sama homma. Tosin viime yö meni kotonakin hienosti, toivo elää.

      Poista
  6. Ihana (ja niin tärkeä) irtiotto teillä ollut! :)Jaksaa taas kummasti arkeakin paremmin, kun pääsee joskus nauttimaan näin, ja kyllä se tekee parisuhteelle hyvää, kun ei enää pääse ihan tuosta noin vaan kaksin menemään. :)Jospa sitä itsekin tässä jonain päivänä saisi jotain vastaavaa aikaiseksi - nykyään on vaan vieläkin vaikeampaa päästä, kun on kaksi pientä, kun ei muutenkaan ole lapsenvahteja monia lähipiirissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, irtiotto oli ihana ja tärkeä! Meillä on kanssa aika huonosti noita apujoukkoja lähellä, siis sellaisia joita kehtaa pyytää lapsenvahdiksi. Valitettavasti vanhemmat, sisarukset ja läheisimmät ystävätkin asuvat vähän kauempana. Mutta onneksi silti silloin tällöin päästään kahdestaankin jonnekin! :)

      Poista

Ilahdun kommentistasi!