perjantai 12. huhtikuuta 2013

Ballot - Second hand & brands for kids

Vähän värikkäämpää kehiin edellisen postauksen hämyisten iltakuvien jälkeen, nimittäin tänään kävin vierailulla ihanassa, värikkäässä Ballot-myymälässä Ideaparkissa.

 

Halusin esitellä täällä blogissani tämän lastenvaateliikkeen, sillä mielestäni heidän liikeideansa on mainio - myynnissä on niin käytettyjä kuin uusiakin lastenvaatteita. Yleensähän joutuu asiakkaana valitsemaan, lähteekö ostamaan uutta vaatetta esim. ostoskeskuksista vai kiertelemään kirppareita käytettyjen toivossa. Ballot kuitenkin mahdollistaa käytettyjen, hyväkuntoisten lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden hankkimisen muiden ostosten lomassa.

Ballot ottaa vastaan käytettyjä lastenvaatteita ja -tarvikkeita arkisin ja yleensä isompana satsina (vaikka kuulemma yksittäisiäkin tuotteita saa tarjota). Myyntiin kelpaavat vain oikeasti hyväkuntoiset tuotteet. Henkilökunta huolehtii tuotteiden pesusta, hinnottelusta ja esillepanosta, joka second hand -puolella on jaoteltu koottain. Jos kiinnostuit tarpeettomaksi jääneiden tuotteiden myymisestä Ballotille, niin tarkemmat ohjeet löytyvät täältä.


Vaatteet ovat tosi kivasti esillä ja valikoima on laaja vaatteista kenkiin ja tarvikkeisiin. Ballotissa on myös rattaita ja vaunuja myytävänä sekä jonkin verran turvakaukaloita, pinnasänkyjä ja syöttötuoleja - kuulemma niitä ei tosin tuoda niin ahkerasti myyntiin kuin vaatepuolta. Second hand -puolella itse kiinnitin huomiota todella hyväkuntoisten kurapukujen sekä kenkien valikoimaan. Täältä käyn kyllä ensimmäiseksi kurkkaamassa syksyllä T:lle päiväkotikuravaattetta.


Ballotin iloinen Katja kertoi, että heidän myynnistään noin 30 % koostuu käytettyjen vaatteiden ja tavaroiden kaupasta ja loput uusien merkkien myynnistä. Brändit on valittu ekologisuus ja laatu mielessä eli kaikki merkit edustavat lapselta toiselle ja kolmannelle kestävää linjaa. Ballotin merkkeihin kuuluvat mm. Villervalla, Molo Kids, Nosh Organics, Småfolk ja Miniature sekä suomalaiset Nosh Organics ja Blaa!.

Ballotin First street on aidosti lapsellisten vaatteiden ostopaikka. Saatavillasi on kaikki suosituimmat pohjoismaalaiset merkit. Ballotin First Streetille valitut tuotteet ovat laadukkaasti valmistettuja. Ne kestävät sisarelta toiselle, ovat hauskan näköisiä, EU-sertifioituja ja useimmat vieläpä luomupuuvillaa. Vaatteet on valmistettu valvotuissa tehtaissa. Nämä seikat selittävät tavallista ketjuvaatetta hieman korkeamman hinnan. (lainaus sivulta Ballot.fi)

Ballotissa ei voi olla kiinnittämättä huomiota mahtavaan väriloistoon ja Katja kertoikin, että he tosiaan rakastavat värejä ja ovat sitä mieltä, että lapset saavat pukeutua iloisen värikkäästi ja näyttää lapsilta. Hän harmittelikin, että monien merkkien tarjonta päättyy kokoon 120 cm, kysyntää kun olisi suuremmillekin. (Muok: Kommenttiboksissa tuli tarkennusta, että siis ainakin Villervallaa saa nyt 140 cm saakka, mikä on siis loistojuttu. :))T:n mielestä Ballotissa oli sairaan hienoa. Siellä sai esimerkiksi työntää jakkaraa, tutkia ostoskoria ja katsella itseään peilistä! Pienistä sormenjäljistä päätellen joku muukin oli tykännyt tuosta peili-ideasta. Täytyy tässä kohtaa ylipäätään kiitellä Ideaparkia siitä, miten ihanasti henkilökunta ottaa kaikissa myymälöissä (ei vain lastenvaatepuolella siis) huomioon pienet vipeltäjät ja tällaisen vilkkaamman puoleisen lapsukaisekin kanssa on mukavaa asioida. Ja tietysti helppoa on se, ettei tarvitse pitää ulkovaatteita päällä ja olla jatkuvasti pukemassa/riisumassa.


Voi jos mulla olisi pieni tyttö, niin tuossa mallinuken päällä olisi kyllä varsinainen unelma-asukokonaisuus hänelle! Niin kaunis tuo persikkaisen pinkki sävy takissa.


Ja Villervallahan on aina vaan niin ihana, tykkään kovasti näistä väreistä ja raidoista. Meille lähtikin mukaan Villervallan vihreäraidallinen pipo sekä käytettyjen vaatteiden puolelta sandaalit lomareissua silmällä pitäen.


Ballotin iso myymälä second handeineen löytyy Ideaparkin catwalk-osastolta, mutta lähellä Keskusaukiota on myös pienempi putiikki, josta löytyy uutuuksia valikoiduilta merkeiltä. Lisäksi asiakkaita palvelee verkkokauppa, johon liittyen saankin lähiaikoina järjestää pienen lastenvaateaiheisen arvonnan täällä blogissani.


Kiitos Ballotin henkilökunnalle, että sain käydä vierailulla!

Arvonnan merkeissä tosiaan palaillaan. :)

13 kommenttia:

 1. Ballot on kyllä kiva kauppa, ei ole tullutkaan vähään aikaan käytyä. Mä oon ostanut tytöille vaan käytettyjä vaatteita sieltä, Villervalleja ym. ei oikein raaski, vaikka ihanan värikkäitä ovatkin.

  Näköjään täältä meidän kylästä tämä iloinen myyjä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, hauska sattuma. :) Tuo secondhand-puoli on oikein fiksu ja kasvaville lapsille ei mitenkään voikaan kaikkea merkkivaatteina hankkia.

   Poista
 2. Ihana liike! Meilläkin on esikoisella 3v. jo osa vaatteista käytössä 120-kokoisena, harmittaa joissakin merkeissä kun koot loppuvat kesken, esim pojan suosimissa autopaidoissa :)
  betty

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen kuullut monelta, että ns. lapsekkaat vaatteet ketjuliikkeissä saattavat loppua aika pieniin kokoihin ja sitten alkaa olla tarjolla sellaista "miniaikuisen" vaatetta tai tummia värejä jne. Mutta omakohtaista kokemusta ei vielä ole. :) 80-senttiselle ainakin löytyy ihan kaikkea laidasta laitaan, varmasti juuri oman tyylistä jokaiselle (äidille).

   Poista
 3. Oliko tekstissä näppäilyvirhe: Villervallathan ovat 140 cm saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että kuulin väärin / ymmärsin väärin. Kiva jos oikeasti jatkuvat 140-senttisiksi saakka!

   Poista
 4. Villervallaa on myös Ballotissa 140 cm saakka. Ainakin juuri ostin sieltä pojalle housut tuossa koossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei tosi hyvä juttu! Korjaan tekstiin. Ja jos Ballotin porukka lukee kommentteja, niin voisitte vielä tarkentaa. :)

   Poista
 5. Villervallalta tuli markkinoille tänä keväänä ensimmäinen mallisto jossa koot jatkuvat 140cm saakka. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OK eli ovat ilmeisesti vastanneet kysyntään. Loistavaa!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta, tartun siihen mielelläni!

   Poista
 7. Sain vielä Ballotin väeltä vahvistuksen, että tosiaan nyt tänä keväänä Villervallaa saa ekaa kertaa 140 cm saakka ja niitä on myytykin jo hyvin. :)

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!