torstai 25. huhtikuuta 2013

Kirjaa, ruusuja, kuulumisia

Tämän viikon tiistaina vietettiin Kirjan ja ruusun päivää ja tarkoitus oli postailla silloin lukuaiheisia juttuja, mutta suunnitelmiin tuli vähän muutoksia. Nimittäin pikku-T:llä todettiin korvatulehdus ja isänsäkin oli juuri tiistaina kovassa kuumeessa ja flunssassa. T on nyt sairastellut kolme nuha-yskä-flunssaa kuukauden sisällä ja tämä viimeisin nostatti myös kovan kuumeen ja vei pienen ruokahalun täysin. Lääkäriinhän minä sitten pojun vein ja tosiaan korvatulehdusdiagnoosi saatiin. Kurjuus, mutta ei voi mitään - ja lääkekuuri on nyt jo vaikuttannut tosi hienosti, palaillaan pikku hiljaa tavalliseen arkeen ulkoiluineen ja toivottavasti kunnon yöunineen.


Tällä hetkellä luen pariakin eri kirjaa, mutta tämä on suosikkini iltalukemisena - Sinikka Nopolan Tervehdin teitä kevätsukkahousuilla. Kyseessä on novelli/pakinakokoelma, jonka jutut ovat ilmestyneet alunperin Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä vuosina 1997-2001. Ihan ratkiriemukkaan hauskaa ja oivatavaa luettavaa, suosittelen! Yksittäiset jutut ovat lyhyitä ja niitä voi lukea missä järjestyksessä haluaa.


Mikään ihan uusi juttu tämä kirja ei hyllyssäni ole, jostain syystä on vain jäänyt pölyttymään. Nimittäin sain kirjan äidinkielenopettajaltani abikeväänä. :) Kiitos vain Eevalle hyvästä valinnasta!


Viime yönä taas valvottiin itkuisen pojan kanssa, joten taidanpa suunnata tästä äiti-vauva-päikkäreille. Kotiäidin luksusta tämä mahdollisuus. Ja täytyy sanoa, että näin vuoden kotona olleena jotenkin olen kyllä antautunut aika lailla täysin tälle rentoilulle - siinä missä äitiysloman alussa aina yritin hyödyntää päikkäriajat johonkin hyödylliseen ja tärkeään (kuten siivoamiseen), niin nykyisin käperryn tosi usein pienen viereen tuhinaa kuuntelemaan.


P.S. Vielä tänään ja huomenna on aikaa osallistua Blaa! -lastenvaatearvontaan täällä.

7 kommenttia:

 1. Paranemista pikku-T:lle ja jaksamista äidille!

  Me oltiin tänään korvakontrollissa, tulehtuneet edelleen ja uusi kuuri, jonka jälkeen korvien putkitukseen, jos tämä kuuri ei auta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, kurja kuulla. Meilläkin on kontrolliaika sovittuna, katsotaan kuinka käy.

   Poista
 2. Voi ei, toivottavasti pikku-T:n korvat paranevat hyvin ja muutenkin pysyisi terveenä jatkossa. Korvatulehdukset on inhottavia oireineen, kun ainakin meillä kanssa meni yöunet ihan sirpaleiksi niistä. Onneksi kuurit yleensä puree suht äkkiä!

  Tuo pikkuihmisen sairastelu on jotenkin niin väsyttävää ja varsinkin, kun sitten usein tuntuu, että niitä flunssia tai muita tulee monta putkeen. Meillä oli tytöllä ensin syksystä-alkutalvesta parin kuukauden flunssailujakso ja kaksi kovatulehdusta. Sitten meni pari kuukautta terveenä ja alkuvuodesta oli taas sellainen jakso, että monta kertaa kipeänä melkein putkeen ja kuukausi meni enempi vähempi sairastellessa vähän väliä.

  Nyt on onneksi *koputtaa puuta* pysytty kevät terveenä. Hieman kauhulla odotan ensi talvea ja päiväkotielämää siellä kiertävine tauteineen, kun kotihoidossakin tyttö tuntui nappaavan kaikki taudit itselleen. Toivottavasti olisi jo edes jotain vastuskykyä tarttunut mukaan noista sairasteluista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just noin on ollut meilläkin, että kolme (pikku) flunssaa tosiaan putkeen ja nyt sitten tuloksena korvatulehdus. Ja koko kuukausi on nukuttu aika levottomasti. :( Ei siis ollenkaan niin levottomasti kuin esim. syksyllä, mutta kuitenkin. Ja samaa pohdintaa on tullut käytyä tuosta päiväkotiasiasta, tosi monet kyllä sairastaa paljon pk-uran alkuaikoina.

   Poista
 3. Pikaista paranemista pikkuiselle! Ja ihan oikein, niin pitääkin itse muistaa levätä päikkäriaikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täällä voidaan jo paljon paremmin. :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi!