lauantai 27. huhtikuuta 2013

Riisutumpi olohuone?

Kaipaisin vähän vaihtelua sohvan takana olevalle seinälle. Siinähän on ollut Marimekon Metropoli-kuosin kangastaulu nyt vuoden, mutta jotenkin se tuntuu juuri nyt vähän synkälle. Seinässä on ruuvi, joten kokonaan paljaaksi sitä ei voi jättää, jotain siihen on ripustettava. Kokeilin nyt vain siirtää toisella seinällä olleen valkoisen seinäkoristeen tuohon, mutta enpä oikein tiedä... Näyttääkö ihan typerän paljaalle? Onhan tuo kooltaan vähän liian pieni ainakin. Tai vaihtoehtoisesti valaisin on liian pieni?


Olen kyllästynyt tuohon sohvaan ja mattoonkin. Jälkimmäinen pitäisi viedä pesulaan ja mietin, että pidänkö siitä oikeasti niin paljon, että haluan maksaa pesun hinnan... Nukkamatto on kyllä käytännöllinen ja kivan pehmeä, lapsen kanssa kun tulee oleiltua tuossa lattialla tosi paljon. 

Tämä on kyllä sisustusintoilijan kidutusta, yrittää koko ajan ajatella, että tähän kotiin ei kannata nyt tehdä hankintoja kun ehkä (siis todellakin korostan sanaa ehkä) lähiaikoina yritetään laittaa tämä asunto myyntiin. Mutta kaikki on niin auki - mun työkuviot, T:n päivähoito, se millä paikkakunnalla ylipäätään haluamme asua. Oih voih. Pakkaan tästä pian treenikassin ja lähden BodyPumpiin, kyllä ne ajatukset siellä hikoillessa varmaan vähän selkenee?

7 kommenttia:

 1. Ei tuo minusta liian paljaalta näytä, mutta itse voisin kokeilla siihen jossain vaiheessa suorakaiteen muotoista taulua / peiliä, jos sellainen tulisi vastaan. Nuo tauluasiat ovat aina vähän hankalia, mekin aina moneen kertaan vaihdetaan olemassaolevia keskenään, varsinkin keltaisten tapettien kanssa on tosi hankala löytää oikean sävyinen taulu!

  Teidän asunto on niin hyvällä paikalla ja sopivan kokoinen, joten uskon että menee tarvittaessa helposti kaupaksi! Ja asuntoasiat on aina tosi hankalia, nyt vasta tuntuu että mekin aletaan kunnolla viihtyä täällä, kun ollaan saatu kotia valmiimmaksi. Ja silti välillä tuntuu, että onkohan tämä nykyinen vähän väärä sijainti työpaikkojen kannalta (jos työpaikka Hki keskustassa), mutta enpä nyt keksi mikä olisi parempikaan vaihtoehto meidän budjetissa. Pk-seudulla on yleisesti ottaen törkeen kalliit asunnot, eli jostain pitää aina tinkiä, joten minkäs teet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea tuo suorakaiteen muotoinen taulu!

   Toivottavasti olet oikeassa tuosta, että meidän koti menee tarvittaessa helposti kaupaksi. Tällaisille pikkukolmioille on kyllä varmaan aina jonkin verran kysyntää. Ja oih, miten tuttuja nuo sijaintipohdinnat...

   Poista
 2. Minusta se on parempi taululla- tai sitten tosiaan isompi valaisin. Jonkun kiintopisteen tuo kaipaisi, muuten on ehkä hiukan turhan haaleaa yleisvaikutelma mun makuun. Edelliseen kommenttiin viitaten: Mitä jos käännät sen sun taulun vaakasuuntaan..? Toisi hiukan vaihtelua ilman suuria investointeja..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mun mies oli ihan samaa mieltä sun kanssa.

   Tuo kääntöhomma voisi muuten toimia ja kokeilinkin sitä, mutta taulu tulee tällöin aivan liian korkealle - ruuvi kun on laitettu alunperin yhtä vanhaa taulua varten tuolle korkeudelle. Yksi vaihtoehto voisi olla tehdä jonkinlainen taulukollaasi, jolloin ei olisi yhtä niin tummaa ja hallitsevaa kuvaa. Mutta se vaatisi lisäreikien tekemisen seinään ja ennen kaikkea joidenkin kivojen kuvien + kehysten löytämistä. Kyllä jälkiviisaana voisi todeta, että olisi tuohonkin kannattanut laittaa vain tauluhylly, olisi niin helppo muutella asetelmia mielen mukaan. ;)

   Poista
  2. Tai sitten kyllästyisit siihen että kaikki on samassa tasossa ja haluaisit silti jotain muuta ;)

   Taulukollaasi voisi olla tosi kiva! Helsingissä ainakin Seven Art myy sellaisia valmiita kollaaseja, joissa on muka vähän erilaisia kehyksiä (ja sekä pysty, että vaakasuuntaan) ja johin saa sitten valita omat kuvat. En tiedä miten kokonsa puolesta menisi tuohon sohvan ylle, mutta varmasti erilaisia vaihtoehtoja löytyy muualtakin. Ostin kummilapsen vanhemmille sellaisen ja laitoin siihen valmiiksi muutaman tekstikortin ja ottamani valokuvan: tuli aika kiva vaikka itse sanonkin. Sitä vaan että kun sullakin on nykyään varmaan aika paljon omia kuvia, niin mitä jos niistä ja vaikka teksteistä tai muunlaisista muista kuvista tekisi jonkun kollaasin..? Kehysten etsintä on tosiaan hankalaa, mutta tuollainen valmis helpottaa hiukan.

   Mutta joo, sitten ne lisäreiät. Että suo siellä vetelä täällä ;)

   Poista
  3. Ja paitsi että sen valmiin "kollaasin" ripustamiseen ei muuten taideta tarvita kuin yksi reikä! Mutta se ei tietenkään sitten leviä kovin laajalle.

   Poista
  4. Aivan, tuollainen valmis "kollaasikehys" voisikin olla yksi vaihtoehto. Siihen voisi yhdistellä jotain printtiä ja omiakin kuvia. Ja väriäkin saisi helposti fiiliksen mukaan. :) Tosin mitään kovin levotonta en tuohon seinälle halua, mutta kyllähän siitä saisi aika rauhallisenkin pitämällä sävyt vaaleina ja silleen.

   Täällä Tampereella noita myy ainakin Surpise Me -putiikki, jossa en olekaan aikoihin muistanut vierailla. Pitää ehdottomasti korjata tilanne. Kiitos paljon vinkistä!

   Poista

Ilahdun kommentistasi!