torstai 18. huhtikuuta 2013

Kirppiskärpäsen puraisu

Kirjoittelin jonkin aikaa sitten, etten oikein ole ostanut T:lle lastenvaatteita käytettynä, koska olen huono kiertelemään kirppiksiä eikä meillä ole lähipiirissä ketään, jolta käytettyjä vaatteita luontevasti saisi. Sitten ystäväni esitteli minulle Facebookissa toimivat lastenvaatekirppikset ja tilanne muuttui kertaheitolla.


Olen tehnyt todella hyviä löytöjä näiltä merkkikirppareilta, enimmäkseen Polarn o. Pyretiltä. Ko. brändi onkin saanut aikamoisen fanin minusta, niin kauniita vaatteita ja tosi käytännöllisiä.


T:lle on nyt ostettuna kirppikseltä monenlaista tarpeellista - puseroita, housuja, kuoritakki, sukkia, UV-uimapaita, sandaalit, yökkäreitä, matkasyöttötuoli kesäreissuja varten jne. Kaikki tuotteet ovat saapuneet meille täysin sovitusti, erittäin hyvässä ja siistissä kunnossa, murto-osalla uusien hinnasta. Vastaavasti olen itse myynyt samoilla kirppiksillä jotain meille turhaksi jäänyttä / epäsopivaksi osoittautunutta tavaraa.

Kyllä se vain niin on, että kirppisostoista tulee kaikin puolin hyvä mieli. Ekologista, taloudellista ja vieläpä ihan superhelppoa. Myyjältä voi kätevästi kysyä lisätietoja, esimerkiksi minkä pituisella lapsella joku vaate on ollut käytössä. 


 Huonona puolena on vain se, että kirppistelyyn jää pahasti koukkuun! ;)

6 kommenttia:

 1. Hmm, kiitti vinkistä, pitäisköhän itsekin kokeilla... Jotenkin mua ahdistaa H&M/Lindex-vaatteiden vaihteleva laatu (osa kestää tosi hyvin, osa muuttuu yhden pesun jälkeen täysin käyttökelvottomaksi, ja tätä kestävyyttä on usein mahdoton arvioida kaupassa), ja kaikkia tarpeellisia vaatteita ei nyt vaan viitsi ostaa kalliimmilta merkeiltä. Eniten noissa halpaketjuvaatteissa suututtaa se, että kuitenkin näet vaivan että lähdet kauppaan ja ostat sen vaatteen, maksat bensat ja pysäköinnit, ja sitten se vaate on täysin roskiskamaa parin käytön jälkeen. Ei puhettakaan, että voisi jättää seuraavalle lapselle (toisin kuin melkein kaikki Popin vaatteet). Sitten taas kun kaikennäköistä settiä pitää koko ajan olla, niin siihenhän kuluu pieni omaisuus jos kaikki vaatteet ostaa uusina kalliilta merkeiltä (ja vieläpä useammalle kuin yhdelle lapselle).

  Ps. Tosi kiva oli se Artekin jakkara ja varmasti hyödyllinen loppuelämän ostos! t. toinen Artek-fani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä kokeilemaan! Minä olen tähän asti ollut itse asiassa oikein tyytyväinen H&M:n ja Lindexin lastenvaatteiden laatuun, mutta eihän ne samalla tavalla ole designiltaan ja materiaaleiltaan "lapselta toiselle" -ajatuksella tehty. Ja PoPilla on niin ajattomat kuosit, yksiväristä ja raitaa paljon, ettei tunnu yhtään että ostaisi jotain "vanhaa". Olen miettinyt, että sitten kun T menee syksyllä päiväkotiin, niin pitää varmaan haalia paljon suurempi vaatevarasto ja aion kyllä hyödyntää kirppiksiä silloinkin, ehdottomasti.

   Tässä linkki siihen Polarn o. Pyretin kirppikseen, jota olen käyttänyt.
   http://www.facebook.com/groups/142209042535224/

   Sun pitää siis liittyä tuohon ryhmään ja sit kun olet saanut hyväksynnän, niin ei kun selailemaan myyntikansioita, jotka on kätevästi koottain.

   P.S. Kiitos, Artekin jakkara kulkee kyllä varmasti mukana loppuelämän kaikissa kodeissa. Ei siis huono joululahja ollenkaan. :)

   Poista
 2. Itsekin hankin tuon Sack n Seatin käytettynä. Aivan loistokapine, ja mahtuu tosiaan sujuvasti hoitolaukkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on kyllä näppärän kokoinen ja meidän poitsu tykkää siinä istuakin. Plussaa siitä, että se säilytyspussi on samassa. Jos olisi joku erillinen pussukka, niin se menisi aivan varmasti hukkaan heti. ;)

   Poista
 3. Mä olen myös sekä ostellut ja myynyt hyvällä menestyksellä tuolla Po.P-kirppiksellä facebookissa. En ole kanssa livekirppisihminen ja huutonetteily on jotenkin hidasta ja hankalaa. Tuolla kaupat saa tehtyä nopeasti ja joustavasti. Olen saanut mitä on luvattu ja myös ostajat on aina maksaneet nopeasti ja kaikki toiminut tosi sujuvasti. Lindex ja H&M-vaatetta olen myös myynyt, mutta en ole tainnut ostaa mitään.

  Kuulun aika monelle muulle merkkilastenvaatekirppikselle (esim. Me&I, Molokids) mutta niistä ei ole ainakaan toistaiseksi tullut osteltua kuin muutama joku ihan yksittäinen juttu. Tuo Po.Pin kirppis taitaa kyllä olla yksi aktiivisimmista.

  Jonkun verran välillä tuntuu, että osalta ihmisistä on lähtenyt mopo käsistä sen suhteen, että mitä selvästi käytetyistä vaatteista voi pyytää suhteessa uuteen. Jos se on kulahtanut tai rikki, niin se on kulahtanut tai rikki, vaikka siinä olisi kuinka kiva kuosi. Jotkut myös tuntuu ajattelevan, että vaikka on käyttänyt vaatetta, niin pitäisi saada "omansa pois". Toinen mikä joskus ihmetyttää on käyttämättömien tai tyyliin kerran käytettyjen vaatteiden runsas myynti, toki joskus voi tulla virhearvio vaikka kokojen suhteen, mutta välillä tuntuu että samoilla myyjillä on kasakaupalla uutta vaatetta myynnissä ja välillä se ja niiden hinnoittelu vähän hämärtää mun mielestä kirppistelyn tarkoitusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Po.Pin kirppis on tosi aktiivinen ja siellä on mielestäni myös oikein hyvät kuvat tuotteista, mikä helpottaa ostamista.

   Mutta saman olen huomannut, että osa myyjistä hinnoittelee tuotteet vähän kummallisen korkealle ja ehkä yrittää myös tehdä vähän bisnestä noilla ostoilla ja myynneillään.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!