maanantai 6. toukokuuta 2013

Maanantain kuvia ja tunnelmiaNyt on aika paljon kaikkea ohjelmaa ja hoidettavia asioita. T:n synttärivalmistelut ovat käynnissä, olen saanut osan ikkunoista pestyä ja terassia siistimmäksi. Tänään on myös taloyhtiön pihatalkoot, joten yhteiset piha-alueetkin tulevat kevätkuntoon.

Heh, ja Olkikukka-verhot tekivät comebackin olkkariin. Kyllästyin katselemaan verhotonta huonetta, kyllä tämä nyt on parempi kuin ei verhoa ollenkaan. Sitä paitsi pieni breikki teki hyvää ja kangas näyttää taas kivalta. Mutta veisköhän joku nää meidän matot sinne pesulaan kun ei näköjään itse saada millään aikaiseksi...?

Koko ajan takaraivossa jyskyttää ensi viikolla koittava reissuun lähtö. Mietin, mitä kaikkea tarvitaan mukaan ja listailen muistettavia asioita. Meiltä puuttuu vieläkin ne matkarattaat! Kaikki muu alkaakin suurinpiirtein olla kunnossa. Ehkä.

15 kommenttia:

 1. Meillä ei Bugaboon matkarattaita ole, mutta kylläkin yhdet Cybexin, jotka joutaisivat erittäin edulliseen pilkkahintaan. Ne eivät siis todellakaan ole missään primakunnossa, mutta niissä on UV-suojakupu, mikä oli meillä reissussa tosi tärkeä. Suojaa siis auringolta, ja lapsi voi ottaa päikkärit rattaissa ilman pelkoa palamisesta... Mies sanoi rattaista, että nämähän ovat ihan myyntikuntoiset (itse olin jo heittämässä niitä pois), joten kai niistä voisi saada vielä käyttökelpoiset, jos vähän öljyä laittaisi pyöriin. Pyörät niissä ovat ehkä vähän huonot ja kuluneet, joten millekään maratonille en niiden kanssa välttämättä lähtisi, mutta lyhyille matkoille / lapsen ulkopäikkäreille reissussa varmaan toimii ihan ok. Mutta tämä tiedoksi, nuo joutavat kyllä :)

  Sen verran voin sanoa meidän reissukokemuksesta (joita ei tosin kuin ole se yksi ulkomaanreissu!) että rattaat olivat siellä kyllä tosi tärkeät. Juuri niitä ulkopäikkäreitä varten. Lentokentillä pärjäsi kyllä ilmankin, muistaakseni rattaat sai ottaa portille asti mutta ainakin Hki-Vantaalla oli sellaisia pieniä kärryjäkin, missä lapsi pystyi istumaan. Muuten lapsi ei matkarattaissa itse reissun päällä sitten viihtynytkään (oliko liian kuuma), joten kantoreppu olisi voinut olla reissussa hyvä kulkemista varten. Sellainen virhearviointi tehtiin myös ekaa reissua varten, että otettiin liian vähän lastenruokaa mukaan. Etelä-Euroopassa on aika huonosti lasten valmiita ruokia myynnissä (paitsi ehkä jotain hedelmäsoseita), ja tasan 1-vuotias ei kyllä syönyt noihin aikoihin kreetalaista ravintolaruokaa... joten mitä enemmän jaksaa kantaa Suomesta, sen helpommalla pääsee paikan päällä. Näin ainakin omasta kokemuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taisin tehdä just rataskaupat huutonetissä... Eivät ole Bugaboot kylläkään. Tuo uv-suojakupu on kyllä hyvä ominaisuus! Tai ylipäätään suojaava kuomu.

   Kiitos noista reissukokemuksista! Vähän jo jännittää... Mä en oikein tiedä mitä me tehdään noiden ruokien & vaippojen kanssa. Ollaan kuitenkin 2 vk perillä eli ei mitenkään voida ottaa täältä mukaan kaikkea. Onneksi nyt T on tottunut jo tavalliseen kevytmaitoon, joten ei tarvitse korvikkeita raahata. Mä luulen, että otetaan aika vähän ruokia mukaan, lähinnä puurojauheita ja muutaman ekan päivän tarpeet. Meillä pitäisi olla siellä talolla ihan hyvin varusteltu keittiö, jossa toivottavasti pystyy kokkaamaan myös lapselle sopivaa jotakin. Ravintolaruokaa T:kään ei toki vielä syö, ja niissä on helposti paljon suolaakin.

   Poista
  2. Meillä oli kanssa muutaman päivän ruuat mukana ja lapsi söi sitten vähän mitä sattui loppuajasta (hedelmäsoseita, jogurttia, rahkoja, näitä oli hyvin myynnissä, samoin lapsille soveltuvia mehuja), muutaman kerran kokkailtiin itse hotellilla. Tosin kuumuus ja erilainen ympäristö saattaa tuon ikäiselle tehdä sen, että ruoka ei välttämättä samalla tavalla maistu kuin kotona, eikä se niin vakavaa ole. Juomapuoli on ehkä se tärkeämpi, jos on kuuma sää. Eli tosi hyvä jos on nyt jo tottunut tavalliseen kevytmaitoon! Ja vaippoja oli ainakin Kreetalla joka paikassa saatavilla ja on varmaan sielläkin.

   Hyvin varmasti menee reissu :) Me oltiin sillä asenteella että ei paljoa stressattu lapsen päivärytmistä, päikkäriajoista yms, lomalla oli lupa ottaa rennosti. Ja lentokoneeseen kannattaa ehkä ottaa jotain pientä viihdykettä matkan ajaksi, jos vaan laukkuun mahtuu. Ilmankin kyllä pärjää mutta se voi helpottaa lentokoneessa istumista... Niin ja varsinaista UV-suojapukua tms. meillä ei ollut, käytettiin vedenkestävää lapsille soveltuvaa aurinkorasvaa tyyliin 50 suojakertoimella, ja se suojasi kyllä ihan loistavasti. Tosin UV-suojapuku on varmasti hyvä keino sekin.

   Poista
  3. pikakommentti, mun pitäisi olla jo oikeasti päiväkodilla hups :D
   vaipat voi laittaa esim muovikassiin, ja pakata rattaiden kanssa samaan pakettiin. muovipussissa saa littasemman paketin kuin normivaippapaketti.
   ja kaikki kamat mitkä kuluu siellä (vaipat, ruuat) tuo tuliaisille sitten tilaa :)

   Poista
  4. Kiitos teille molemmille vinkeistä! Loistavia! Tässä voisi pikaisesti päätellä, että kannattaa ottaa enemmän niitä suolaisia ruokia mukaan, paikan päältä saa varmasti hedelmäsoseita (tai tekee itse) ja esim. jugurtteja, joita T on jo tottunut syömään täälläkin. Vaippoja me ei varmaan ihan hirveää määrää lähdetä viemään, just joku yksi pussillinen rattaiden kanssa samaan.

   Olen hankkinut 50-aurinkorasvaa purkillisen, mutta ajattelin suojata ensisijaisesti vaatteilla. Eli ihan perus-puuvillavaatetta ja sitten UV-suojapukua löytyy myös. Ja hattu & aurinkolasit, jos vain kaveri suostuu niitä käyttämään. Saa nähdä, nyt on vähän ollut ilmassa sellaista, että kaikki hatut revitään pois päästä.

   Poista
  5. Meidän lempparihattu on popin uvsuojahattu isolla lierillä, noin 15e. On tummansinisiä ja valkoisia, meillä on jokakoossa noita ;)

   Poista
  6. Ok, kiitos jälleen vinkistä!

   Mä olen nyt ostanut kaksi H&M:n lierihattua, niissä on ainakin nauhat, joten ipana ei saa niin helposti kiskottua pois päästään. Just tänään jäbä repi ulkona sekä pipon että arskat päästä jatkuvasti, huoh..

   Poista
 2. Näissä kuvissa on tosi ihana tunnelma. :)

  VastaaPoista
 3. Scarlet millaiset cybexit? Me tarvittaisiin mummolaan rattaat mitkä olisi näppärät säilyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä, siitä vain rataskauppoja hieromaan!

   Poista
  2. Kippuralla, laitoin sinulle sähköpostia noista rattaista :)

   Poista
  3. Hmm, ei ainakaan tuolla blogissa näkyvässä laatikossa näkynyt postia :)

   Poista
 4. Verhot näyttävät oikein freeseiltä, ehkä pieni "verholoma" teki sinulle hyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin tässä taisi nyt käydä. Vielä kun jaksaisin silittää nuo vekit pois, pellava on materiaalina vähän kinkkinen.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!