sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Juhannus

Me ollaan vietetty juhannusta kotosalla. Syöty hyvin, saunottu, nukuttu paljon, grillailtu, leikitty, rentoiltu. Olen lukenut hyvää kirjaa ja miehen kanssa ollaan katsottu iltaisin ihan liian myöhään Lostia Netflixin kautta - älyttömän koukuttava sarja... Ei sillä, etteikö mökkielämäkin olisi maistunut, meidän suvuilla ei vain sellaisia ole. Naurettiinkin, että ollaan kyllä valittu toisemme ihan huonosti, nimittäin tuntuu, että lähipiirissä ei tällaisia mökittömiä pariskuntia juuri ole. ;)

Saunaan napattiin vihta ihan tuosta meidän omasta pikku pihan koivusta. Muutettuamme tähän asuntoon ihmeteltiin tuota repaleisen näköistä koivulajiketta, eikös ole aika erikoinen...? Kyseessä on Pirkkalankoivu. 

Juhannusaattona tehtiin retki Viikinsaareen, jonne on lyhyt laivamatka Laukontorilta. Oli kyllä niin kaunis ilta! Kaikkea mielenkiintoista osui matkan varrelle, kuten sorsan suurperhe sekä, kröhöm, aavistuksen omituinen makkarahampainen örkki.


Juhannuksen ruokia käytiin hakemassa Tampereen Kauppahallista, joka on tosi symppis ja vilkas paikka. Suosittelen vierailemaan! Ostettiin erilaisia tosi herkullisia leikkeleitä, uusia perunoita ja porkkanoita, lähivesistön kuhaa (mun lempparikala) ja tuoreita oliiveja erilaisin maustein. Ai että, kyllä oli hyvää! Pikku-T tykkää myös tositosi paljon kalasta ja hän söi tätä samaa ruokaa ilman leikkeleitä ja oliiveja sekä tietysti ilman lisättyä suolaa. Niin mukavaa kun poika on alkanut nyt ihan lyhyen ajan sisällä hyväksyä ruuakseen vaikka mitä uusia juttuja. Enää ruokien ei tarvitse olla sosemuodossa ja melkein kaikki maistuu loistavasti.


Miten teidän juhannus on sujunut?

4 kommenttia:

 1. lost on hyvä, silloin kun se aikanaan alkoi niin katseltiin sitä aina miehen kanssa kun ei ollut lapsia olemassakaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas meni silloin ihan ohi, ei tullut seurattua. Nyt sitten senkin edestä.

   Poista
 2. Mekään ei olla mitään mökki-ihmisiä, vaikka juhannuksena tuleekin sellainen olo että niin "kuuluisi" olla. Lapsuudessa ja nuoruudessa on toki joitain mökkijuhannuksia tullut vietettyä, mutta koska omalla perheellä ei sellaista perinnettä ollut, ei sitä aikuisenakaan osaa kaivata. Miehellä ihan sama :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kyllä tykätään mökkielämästä, mutta tosiaan kummankaan suvuilla ei ole omia mökkejä. Voisihan sitä vuokrata, mutta jotenkin ei saa aikaiseksi kun hyvien vuokramökkien kanssa pitäisi olla todella aikaisin liikkeellä. Mutta kyllähän tosi monet viettävät juhannusta ja kesää ylipäätään ilman mökkeilyä ja tosi mukavaa se on silti. :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi!