maanantai 24. kesäkuuta 2013

Muutosten tuulia


Muutoksen tuulet puhaltavat, nimittäin nyt on jäljellä enää pari kuukautta kotiäitiyttä minulle, syyskuussa palailen työelämään. Ihan hullua, meidän pikku-T menee päiväkotiin, ihan varmasti juuri eilenhän pitelin alle kolmekiloista tuhisevaa pikku prinssiä sylissäni! Arki tulee muuttumaan tosi paljon ja vähän jännittää, että kuinka sitä sitten jaksaa kaikkea, arjen pyöritystä ja sitä kuuluisaa ruuhkavuosien rumbaa. Onneksi T sai päiväkotipaikan tästä ihan meidän vierestä, lyhyt matka varmasti helpottaa aamuja ja iltapäiviä. Ja uskon tai ainakin kovasti toivon, että poitsu tulee viihtymään päiväkodissa hyvin.

Olen tosi fiiliksissä töihin paluusta, jo keväällä alkoi nimittäin tuntua siltä, että haluaisin palailla työelämään ja uusien haasteiden pariin. Edessä onkin tosiaan uutta, nimittäin siirryn ihan uudenlaisiin tehtäviin, joita odotan innolla. Työkenttä tulee muuttumaan paljon, vaikka työskentelenkin edelleen saman yrityksen palveluksessa, siirryn nimittäin esimiestehtävistä asiantuntijapuolelle.

Huomaan, että ajatukset ovat jatkuvasti jo syksyssä. Toimistokelpoisissa vaatteissa, T:n päiväkotitarvikkeissa, mahdollisessa toisen auton hankinnassa (jota yritän välttää viimeiseen asti) jne. Nyt on kuitenkin vielä pitkä ihana kesä edessä, joten yritän olla miettimättä liikaa. Tätä blogiakin olen pohtinut, koska tämähän alkoi äitiyslomaharrastuksena. Olin kyllä jo aiemmin haaveillut blogin kirjoittamisesta, mutta tuntui, että työkiireiden lomassa en olisi ehtinyt panostaa siihen haluamallani tavalla. Lähtökohtaisesti zubin nurkka ei silti hiljene syksyllä, vaikka päivitystahti saattaa vähän hidastuakin.

Minkä ikäisenä teidän lapsenne ovat aloittaneet päivähoidon ja miten alku on mennyt? 
Entä miltä oma töihinpaluu on tuntunut perhevapaiden jälkeen?

15 kommenttia:

 1. Ei vitsit... Juurihan T. syntyi. :)
  Minne tää aika menee?
  Meidän Pikkuinen aloitti 2,5v päiväkodin, mutta aikaisemminkin olisin voinut hänet sinne laittaa. Omat opinnot mahdollistivat silloin hoitamaan häntä kotona niin pitkään.
  Mutta nyt nauti hetkestä, sitä duunia sä kerkeet painamaan "loppuelämän"... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, justhan se pikku mies vasta syntyi. Ja nyt leikkii tuossa lattialla junallaan ja käveleekin vähäsen. :)
   Ja kyllä mä nautin hetkestä, ei pidä miettiä liikaa syksyä! Ehkä vielä jossain vaiheessa pidän jonkun hoitovapaapätkänkin, saa nähdä...

   Poista
 2. Voi, kivoja juttuja tiedossa :) Onneksi on kesä aikaa vaan olla vielä, syksyllä on sitten hyvä draivi tarttua uusiin haasteisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kivoja juttuja tosiaan tiedossa ja mukavaa viettää tätä ihanaa kesääkin vielä pitkä pätkä ennen niitä.

   Poista
 3. Meidän lapsi ei ole päivähoidossa ollut, mutta töihinpaluu oli ihanaa :) Jos hoitopaikka on kotia lähellä ja molemmilla suht. lyhyet työmatkat, varmasti arki alkaa sujua hyvin! Tuon ikäinen monesti sopeutuu nopeasti hoitoon, varsinkin jos lapsi on tottunut olemaan kodin ulkopuolella hoidossa silloin tällöin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme onnekkaita, molemmilla on n. 10 min. työmatkat (omalla autolla, julkisilla meneekin sitten paljon pitempään ja siksi sitä auton hankintaa mietinkin) ja T:n päiväkotimatka n. 150 metriä. ;) Uskon kans, että T sopeutuu ihan hyvin hoitoon, on ollut jonkin verran aiemmin hoidossa ja hyvin on mennyt. Mutta toki se vähän hurjaa on, ettemme enää olekaan läsnä pienen päivissä koko ajan ja näe "kaikkea".

   Poista
 4. Kuulostaa ainakin arjen käytännön sujumisen kannalta ihan luksukselta teidän työmatkojen lyhyys ja T:n päiväkotimatka :).

  Meillä menee tyttö elokuussa hoitoon ja vähän jännittää äitiä ;D. Melkein eniten mua stressaa yleisesti se työ+hoitokuskaukset+työmatkat-kuvio arjen sujumisen kannalta kuin se, että tottuuko tyttö itse hoitopaikassa olemiseen. Meillä menee kummallakin (nopeimmalla vaihtoehdolla) työmatkaan yli puoli tuntia ja päivähoitopaikka tytölle tuli hankalasta paikkaa julkisten yhteyden kannalta ja meillä on vain yksi auto. No, on siitä ja varmaan hankalammistakin yhdistelmistä muutkin selvinneet!

  Ja tosiaan sekin tuntuu oudolta, että sitten lapsi on arkisin ison osan hereilläoloajastaan jonkun muun hoteissa kuin vanhempien. Ei ole enää vanhemmat aina näkemässä ekana uusia taitoja tai lohduttamassa kun harmittaa. Sniif :P.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No teillä on sitten samat haasteet edessä syksyllä, oikein paljon onnea matkaan! Varmasti kaikki sujuu hyvin sielläkin päässä. Mä kans mietin, että poitsuhan on suurimman osan hereilläoloajastaan päiväkodissa, mut ei ehkä olekaan. Koska 8-16 välille mahtuu kuitenkin monta tuntia päiväunta. ;)

   Poista
 5. Olit itse samanikäinen kuin T. päiväkotiin mennessäsi. Hoitoasiat menivät hyvin ja asiaa auttoi, että oma mummusi oli yksi hoitotädeistä.(Harvinaista luksusta!) Siskosi oli lisäksi turvana.
  Minusta on aina ollut hyvä olla työelämässä. Tulee muuta ajateltavaa kotijuttujen lisäksi, samoin työelämä saa tavallisen elämän raamit ympärilleen, ja parisuhteellekin on hyvä, että aikuispiiri laajenee. Kotona olosta tulee tosi arvokasta ja viikonloput varsinkin ovat ihania. Kurjaa olivat oikeastaan vain aikaiset aamut, talvipukemiset ja tietysti sairastelut. Niistäkin selvittiin.
  Ei kannata vielä ostaa mitään isompaa tai hankkia kovin arvokkaita asioita. Aika nopeasti sitten huomaa, mitä oikeasti tarvitaan. On ehkä vaikeata kuvitella, millaista elämä päiväkodin ja työn ympärillä on. Kaikki sujuu varmasti hyvin!
  Nauti nyt vaan kotielämästä ja kesästä!Tervetuloa tänne mummilaan käymään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, niitä talvipukemisia en tosiaan odota kovin innolla, ja pimeitä aamuja... no mutta, te olette selvinneet siitä kahden lapsen kanssa, eiköhän mekin. :) Enkä olekaan hankkimassa mitään isoa/arvokasta, paitsi ehkä sen auton, ja senkään kanssa ei ole mitään kiirettä.

   Kiitos, kyllä me taas tullaan. Mut ei jakseta koko ajan olla pakkailemassa, joten tulkaahan tekin tänne päin!

   Poista
 6. Kiva, että T on saanut paikan lähipäiväkodista. Kyllä se uusi arki on mukavaa vaihtelua ja erilaista kotona olon jälkeen - ja hyvin se sujuu. :)

  Meillä esikoinen oli 1v 7kk ryhmikseen mennessä. Hyvinhän se hoidon aloitus meni, tyttö osasi onneksi jo puhua silloin aika mukavasti, joten sekin auttoi asiaa. Tytöt oli menossa nyt syyskuun lopussa päiväkotiin, pienempi silloin siis 1v 5kk. Mä en raaskisi (taaskaan) vielä viedä, vaikka töihin meno oiskin ihan jees. Nyt näyttää siltä, että mun hoitovapaa jatkuu, koska miehelle tuli kutsu rauhanturvahommiin. Eli ollaan tässä totuteltu uuteen suunnitelmaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kävi kyllä hyvä tuuri kun T sai paikan juuri tuosta viereisestä päiväkodista, mistä toivottiinkin. :) Meidän T ei kyllä puhu vielä yhtään mitään, olisikin hyvä jos hän oppisi edes jotain sanomaan ennen hoidon alkua...

   Mukavaa hoitovapaan jatkoa sulle! Miehesi ilmeisesti lähtee sitten vähän pidemmäksi aikaa ulkomaille?

   Poista
  2. Puolen vuoden pesti on kyseessä, joka voi mahdollisesti jatkua puolella vuodella. Maanantaina alkaa koulutus ja jos kaikki menee hyvin, reissuun lähtö on syyskuun alussa.

   Poista
 7. Itsellänikin muutoksen tuulet puhaltavat ja odottelen syksyä jo oikein innolla. Huomaan ajattelevani myös monia syksyn asoita, vaikka yritän kyllä nauttia tästä kauan odotetusta kesästäkin. Uudet jutut ovat virkistäviä ja jännittäviä, joten tsemppiä kovasti uusien haasteiden pariin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sarafina ihanasta kommentistasi. Niinhän se on, että uudet jutut virkistävät ja pieni jännitys on kivaa välillä elämässä. Oikein paljon onnea sullekin uuden alun syksyyn! Ja ihanaa kesää ennen sitä!

   Poista

Ilahdun kommentistasi!