lauantai 8. maaliskuuta 2014

Artekin pöydän pintaongelma

Meillä on ollut alle puoli vuotta normaalissa arkikäytössä uutena hankittu Artekin 82B-ruokapöytä. Pöydän pinta on pyyhitty päivittäin käytön jälkeen rätillä, ilman mitään voimakkaita pesuaineita. Lapsen ruokailuissa on käytetty aina tablettia suojaamassa pöytäpintaa.


En ymmärrä miksi pöytäpinta kuitenkin näyttää hirveän klähmäiseltä ja likaiselta, ihan sama kuinka paljon sitä pyyhkii tai on pyyhkimättä. Tilannetta on hieman hankala saada tallennettua kameralle, mutta valoa vasten pinta tosiaan näyttää siltä, kuin sitä olisi yritetty hangata jollain liian voimakkaalla aineella ja se olisi jotenkin vaurioitunut. 


 
Onko teillä kokemusta, kuuluuko Artekin laminaattipinnan käyttäytyä näin? Mitä voisin tehdä rakkaalle pöydälleni? Olisiko tässä reklamaation paikka...?

P.S. Hyvää naistenpäivää kaikille!

14 kommenttia:

 1. Meillä on sama ongelma keittiömme saarekkeen valkoisen (matta) laminaattitason kanssa. Olen pyyhkinyt sitä Fairylla, laminaattipuhdistusaineella (saimme aineen liikkeestä, josta laminaatin ostimme) sekä yleispuhdistusaineella ihan Wettex-rätillä ja kuivaan pöydän pesun jälkeen -tulos näyttää aina siltä kuin sitä ei olisi ainakaan kahteen viikkoon pesty! Meillä oli aiemmassa kodissamme tummempi laminaattitaso, enkä koskaan huomannut siinä vastaavaa ongelmaa. Eli mielenkiinnolla jään seuraamaan, josko jollain lukijalla olisi tähän jokin vinkki!

  Hyvää naistenpäivää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurja kuulla, että teilläkin on samaa ongelmaa. Olen myöskin kokeillut Fairya sekä laminaatinpuhdistusainetta, mutta kummastakaan ei ole ollut apua. Etsin vielä ennen pöydän ostamista oikein netistä tietoa siitä, miten sitä kuuluisi hoitaa eikä esim. Fairyn käyttöä missään kielletty. Vanhemmillani on sama pöytä 80-luvulta ja sitä on aina pyyhitty ihan normaaleilla pesuaineilla, enimmäkseen kuitenkin pelkällä vedellä kostutetulla rätillä.

   Poista
 2. Tervehdys. Kuulostaa kyllä oudolta. Meidän pöytä on 20 vuotta vanha eikä siinä ole tuollaista ongelmaa ilmennyt. Oletko käyttänyt kuitenkin pöytään jotain pesuaineeta vai pelkkää vettä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen käyttänyt Fairya silloin tällöin, mutta enimmäkseen ihan pelkkää vettä. Ilmeisesti nuo vanhemmat pöydät ovat parempaa laatua tässä asiassa. Tosi kurja, koska itsekin ostin tämän sillä perusteella, että kestää sitten vuosikymmeniä.

   Poista
  2. Varmaan pinnoitteessa on sitten tullut muutoksia koostumukseen. Mutta ei tuo silti normaalilta kuulosta jos et ole mitään todella vahvoja aineita ole siihen käyttänyt. Toivottavasti asia selviää valmistajan kanssa. Mutta jos jostain syystä ei ja joudutte elämään pöydän kanssa sellaisena kuin se nyt on, voisi tietysti harkita kokeilla siihen jotain voimakkaasti emäksistä puhdistusainetta, ensin tietty pieneen kohtaan.

   Poista
  3. Joo, toivotaan että asia selviää. Ja jos ei, niin tällä sitten mennään ja katsotaan mitä keksitään.

   Poista
 3. Meillä on samainen pöytä koivusena ja mitään ongelmia ei ole esiintynyt .Tuttavaperheissä pintaa löytyy valkoisen ja harmaana, sama ongelma kuin teillä, pöydät ovat paljon uudempia. Eräs työkaveri kertoi, että heillä on samainen pöytä, yli kymmenen vuotta vanha valkopintaisena ja pöytä on edelleen kuin uusi. Ostivat sitten lapselleen häälahjaksi vuosi sitten samanlaisen, pinta oli aivan järkyttävä kahden kuukauden jälkeen. Oisko vaan niin, että raaka-aineet ja pesuaineet ovat vuosien kuluessa jotenkin muuttuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei... onpas ikävä kuulla, ilmeisesti laatu on sitten oikeasti muuttunut! Olisin ottanut koivuisen pinnan, jos olisin tiennyt. :(

   Poista
 4. Kurja homma, kannattaa varmaan kysyä Artekilta, osaavatko sanoa asiaan jotain. On kuitenkin arvokas pöytä eikä edes niin kauaa teillä ollut.

  Mukavaa viikonloppua -ja naistenpäivää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täytyy kysyä Artekilta ja jälleenmyyjiltä, että mitä tässä kannattaisi tehdä. Ei tosiaan ollut ihan halpa pöytä.

   Poista
 5. Heippa! Voin käydä näyttämässä kuvaa pöytäpinnasta ostoliikkeessä, jos haluat. Uskoisin, että ratkaisu löytyy.
  Meidän ensimmäisessä pöydässä oli pinnassa jotain outoa ja taso vaihdettiin, tosin isompaan, sillä muutimme juuri silloin ja pikkusiskosikin oli tuloillaan. Tarvittiin ison perheen pöytä ja se ollut kyllä hyvä. Jotakin vaihto maksoi, mutten enää muista, mitä.
  Olen kyllä ihan reilusti pessyt pintaa jopa Vimillä, kun on pitänyt saada lehtimuste, mustkka tai värikynä pois.Pelkkä vesi ei riitä, useimmiten käytän astianpesuainetta ja jos haluan pinnan kiiltävän kiillotan pehmeällä liinalla.
  Muistat varmaan, että pöytämme päällä on myös leivottu lukuisat kerrat askartelujen lisäksi. Kalliin pöydän pitää kyllä kestää perhelämää! Eiköhän asia järjesty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Loistojuttu, jos voit käydä kysymässä heidän mielipidettään asiaan. Meillä on muutenkin nyt tulossa ko. myymälään asiointia uuden kodin myötä... ainakin muutama juttu sieltä olisi ostoslistalla, ja niille tietysti voisi neuvotella sitten jotain kivaa pakettihintaa. Palataan asiaan!

   Poista
 6. Saitteko asiaa selvitettyä? Saitteko uuden pöydän tilalle tms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupat purettiin ja saimme rahat takaisin. Artekilta olisi kyllä mielenkiintoista kuulla, mitä mieltä olivat pöydästä, mutta sitä en ole ainakaan vielä kuullut.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!