keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Uuden kodin sävyistä

Uuteen kotiimme muutosta on nyt sovittu rakentajan kanssa ja pääsemme muuttamaan pääsiäiseksi. Aivan ihanaa! Uusi kotimme on rivitalon päätyhuoneisto, kooltaan 103 m2 kahdessa tasossa. Koska kyseessä on uudiskohde eikä asunto ole vielä aivan valmis, ehdimme vaikuttaa joihinkin pintamateriaaleihin. Valitsimme lattian ja seinien sävyt sekä teimme muutamia hienosäätöjä keittiöön.

Keittiö on Topi-Keittiöiden Luoto-sarjaa harmaanruskeana. Miellyttää kyllä meidän silmäämme kovasti. Seinät ja kodinkoneet ovat valkoiset, taso harmaa laminaatti ja ovet tosiaan tuollaista puunsävyä. Lattiassa on harmaa laatta. Samaa Luoto-sarjaa on myös kaikissa makuuhuoneissa kaapistojen muodossa sekä kylpyhuoneessa ja kodinhoitohuoneessa. Näin koko asunnon linja kiintokalusteiden suhteen on yhtenäinen, vain puun sävyt vaihtelevat hieman. Meillä on esimerkiksi makuuhuoneiden kaapistot hieman tummempaa puuta ja taas kodinhoitohuoneessa vaaleampaa.
kuvat: topi-keittiot.fi

Lattiamateriaalin suhteen päädyimme tosi perinteiseen ratkaisuun, kolmesauvaiseen tammiparkettiin. Parketti ei ole valkolakattu vaan ihan ns. tavallinen. Eteis- ja keittiötiloissa on harmaa kivilaatta ja koko asunnossa vesikiertoinen lattialämmitys. Tammiparketin kaveriksi tulee valkoiset jalkalistat, ne korostavat kivasti puun sävyä.

kuva: suomela.fiOlohuoneeseen tulee iso seinä Tikkurilan tummanharmaalla Y500 Takorauta-sävyllä. Toinen olohuoneen isoista seinistä tulee puolestaan kauniin greigeksi, sävyksi valitsimme Tikkurilan X487 Laastin. Samaa Laasti-sävyä tulee pikku-T:n huoneeseen ja Takorautaa vierashuoneeseen. Päämakuuhuoneeseen tulee puolestaan sävy L487 Kontiainen, joka on hieman enemmän ruskeaan taittava harmaa. Tapetteja ei tässä vaiheessa tule ollenkaan, lähdetään näillä maalauksilla liikkeelle. Parasta on kyllä se, että rakennusliike viimeistelee asunnon sälekaihtimia, terasseja ja seinämaaleja myöten meille muuttovalmiiksi!

Takorauta
Laasti
Kontiainen


Tässä siis pieni katsaus tuleviin sävyihin. Näiden kuvien perusteella sävymaailmasta saattaa saada aika tumman käsityksen, mutta todellisuudessa kodin yleisilme on kuitenkin varsin vaalea - valkoista seinää on melko paljon ja onhan meillä tosi paljon vaaleita huonekalujakin.

Näistä perusjutuista sitten lähdetään rakentamaan sitä omaa kotia ja kodikkuutta. Varmasti aluksi tulee olemaan todella keskeneräistä, mitenkään ei ole varaa sisustaa kotia ns. kerralla valmiiksi. Toisaalta en niin haluakaan, pikku hiljaa muodostuu se oma kokonaisuus ja ympärille tavarat, jotka kertovat oman kodin tarinaa. Näiden sävyjen pohjalle sitä on hyvä lähteä luomaan.

16 kommenttia:

 1. Voi, kuulostaa tosi hyvältä! Kauniita, hillittyjä sävyjä tulossa teille, mutta mitäpä muutakaan. :) Nyt täytyy sitten malttaa pääsiäiseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulpu. Kyllä tekisi mieli jo heti muuttaa, mutta eihän tässä pitkä aika ole enää!

   Poista
 2. Onko kotinne lähellä vanhaa,muuttuuko päiväkoti? Meillä myös asunnon vaihto edessä,mutta emme haluaisi luopua ihanasta päiväkodista ja Se rajaa vaihtoehtoja.Teille tulee Ihana pääsiäinen ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotimme ei ole kovin kaukana vanhasta, mutta toisen kunnan puolella, joten joudumme vaihtamaan päiväkotia. T saa onneksi olla elokuuhun asti nykyisessä, sitten pitää vaihtaa. Haikeaahan se on kun ollaan tykätty todella paljon nykyisestä päiväkodista ja T:llä on siellä paljon kivoja leikkikavereita, mutta uskon että samoin tulee olemaan uudessa. Muutamme alueelle / taloyhtiöön, jossa on todella paljon pieniä lapsia ja siten varmasti myös paljon leikkikavereita, se on kivaa!

   Poista
 3. Kauniilta näyttää, etenkin tykkään maalisävyistä. Kokonaisuus tulee varmasti olemaan hieno. Pääsiäiseen ei ole enää pitkä aika :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sandella. Ei tosiaan ole montaakaan viikkoa. Pitäisi alkaa pian pakkailemaan...

   Poista
 4. Vautsi, oikein ihka uuteen kotiin! Kivoja sävyjä ja erityisesti tykkään noista keittiön kaapistoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Helchu, mä kans tykkään tuosta keittiömallistosta.

   Poista
 5. Oi miten ihanalta näyttää! Ja hitsi, jostain syystä haaveilen itse kovasti kivilattiasta keittiössä. Kerro sitten käyttökokemuksia :) Kaikki kovasti varoittelevat että on niin kova, mutta en mä nyt muutenkaan tapaa tiputella astioita... ja lattialämmitys joka puolella, ah.... (On kuulemma ihanan lisäksi fiksu muutenkin, joku minua viisaampi kehui ettei koskaan enää rakentaisi ilman sellaista.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo lattialämmitys on mahtava juttu (kaukolämmöllä) - ei tarvitse yhtään miettiä pattereita huonekalujen sijoittelussa! Tuo keittiön ja eteisen lattia vähän mua epäilyttää kans, että montakohan kuppia ja kippoa onnistun rikkomaan. Toisaalta eipähän tarvitse varoa parkettia sitten, esim. kodinhoitotiloihin kulku on pelkän laattalattian kautta. Ajattelin, että keittiöön tulee kuitenkin matto, se vähän pehmentää. Ruokailutilassa meillä on parketti, se on yhtenäistä tilaa olohuoneen kanssa. Laminaatti on ollut ihanan helppo, kun sitä ei tarvitse niin varoa, mutta haluttiin nyt parketti kuitenkin.

   Poista
  2. Meillä myös lattialämmitys ja ihana on,mutta....mattoja ei kuulemma saisi käyttää,estävät lämmönsiirtymistä.Pakkasilla sen kyllä huomasi,mutta en vielä ajatellut luopua kuitenkaan.Ihana värimaailma teille tulossa.

   Poista
  3. Ohoh, ei mattoja... vaikka aika loogistahan tuo on. Kyllä meille silti mattoja tulee, mutta on kiva antaa kauniin lattiankin olla esillä, eli ei liikaa missään nimessä :)

   Poista
 6. Näyttää tosi hyvältä teidän uuden kodin sävyt! Värimaailma on niin mun makuun. Liian harvoin tulee kommentoitua tänne, mutta kaikki postauksesi luen! Toivottavasti nähdään pian! <3

  t. Sini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sini! Ihana kuulla että olet siellä linjoilla. Toivottavasti saan sut vieraaksi meidän uuteen kotiin kesällä!

   Poista
 7. Ihanalta näyttää sävyt! Kiva että uusi koti löytyi ja pääsette muuttamaan noinkin pian. Meillä on menossa myös uuden kodin etsintä, kun nykyinen kaksio alkaa käydä ahtaaksi pikkumiehen kasvaessa. Olisi mukavaa, kun pojalla olisi jo oma huone - tietysti olisi ihanaa sisustella sitä, mutta lähinnä nukkumisjärjestelyjen takia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos henna! Onnea paljon myös teille uuden kodin etsintään! :) Oma huone nukkumista varten on kyllä ollut meillä ihan hyvä järjestely.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!