lauantai 15. maaliskuuta 2014

Haavelistaa uuteen kotiin

Aurinkoista lauantaita! Pieni takatalvi iski, mutta ei anneta sen häiritä, fiilis on keväinen joka tapauksessa. :) Tämän kevään paras juttu on kyllä  ehdottomasti se, että saimme kotimme myytyä ja suunta on kohti uutta. Toivottavasti lähiaikoina selviää tarkemmin tulevan kodin speksit, niin saa alkaa toden teolla suunnitella muuttoa ja uutta sisustusta. 

Meillä on melko selvät sävelet sen suhteen, minkä tyylisen uudesta kodista haluamme. Käytännössä kaikki nykyisen kodin huonekalut matkaavat mukanamme myös uusiin nurkkiin. Pois jätämme ainoastaan sohvan sekä pari vanhaa valaisinta, johon ollaan täysin kyllästyneitä. Isompia hankintoja ei tarvitse ainakaan heti tehdä, paitsi tosiaan uusi sohva sekä lisäksi olohuoneeseen tarvitaan uusi matto. Niidenkään kanssa ei ole varsinaista kiirettä ja voipi jopa olla, että sohva ja matto tulevat hetkeksi uuteenkin kotiin, nimittäin pikku-T:llä alkaa olla ajankohtaista kuivaksi opettelu. No saapa nähdä... 

Joka tapauksessa uuden kodin haavelistalla on muutamia klassikkoja ja kestosuosikkeja, joista toivon voivani toteuttaa mahdollisimman monta - pikku hiljaa.

Artek JL341 -kattovalaisin
Ikea Ställ kenkäkaappi
String Pocket hylly saarni-valkoinen
Artek E60 jakkara mustalla linoleumpinnalla

Lasten pinnatuoli (Kodin Ykkönen)
Mazen Tut Tut -naulakko, johon saa myös kirjoja
Mazen pallonaulakko


Tolomeo Lettura -lattiavalaisin


No mitäs sanotte listastani? Ei varmaan mitään suuria ylläreitä...? Tässä on nyt paljon koivupuuta ja saarnia, mutta riippuu toki tulevan kodin tyylistä, että tuleeko puun sävyjä näin paljon vai hankitaanko enemmänkin musta-valko-osastoa. Tuo Tolomeon lattiavalaisin oli muuten viime vuonna Hullut päivät -tarjouksessa, mahtaisiko käydä niin hyvä tuuri, että se olisi alessa nytkin...? Ajattelin kyseistä valaisinta olkkariin nojatuolin vierelle, saisi tehtyä kivan lukunurkkauksen.

Sohvan suhteen meillä on mieheni kanssa aika erilainen maku ja on vielä täysin kysymysmerkki, millaiseen päädymme. Samoin mattojen suhteen tunnutaan olevan ihan eri linjoilla. No, onneksi näillä ei ole mikään kiire, niin saa rauhassa etsiä sitä omaa tyyliä (lue: väitellä, hehe). Meillä on yhteisenä haaveena se, että voisimme saada uuteen kotiin jotain vanhaa, esimerkiksi kaapin tai lipaston, ja aiotaankin kierrellä kirppiksiä ja antiikkiliikkeitä niiden toivossa. Myöskin seinävärien suhteen maku on yhteinen ja ainakin yksi iso seinä tulee olemaan hyvin tummanharmaa, lähes musta. 

Ah, haaveilu on ihanaa!

2 kommenttia:

  1. Ihan sun näköisiä juttuja kyllä :)! Meilläkin oli aikanaan ekaan yhteiseen kotiin muuttaessa aikamoinen sohvaerimielisyys miehen kanssa ja melkein iski paniikki, mutta yllättävän helposti sitten löytyi se mistä molemmat tykättiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isojen huonekalujen kohdalla on kyllä välillä vähän vääntöä... Mulla on vielä siitä vähän huonot lähtökohdat tähän, että valitsin meidän nykyisen sohvan. Mies ei ollut siitä kauhean innostunut, mutta mä puhuin sen ympäri. Eikä valinta ole osunut ihan nappiin, ei olla oltu siihen kauhean tyytyväisiä. Eipä toisaalta onneksi ollut kalliskaan... Ja saahan sitä maku muuttua! :)

      Poista

Ilahdun kommentistasi!