lauantai 14. kesäkuuta 2014

Golden Bell

Meille saapui tällä viikolla uusi valaisin, Artek A330S, joka myös kultakello-nimellä tunnetaan. Tätä Alvar Aallon alun perin Savoy-ravintolaan v. 1939 suunnittelemaa valaisinta saa monissa väreissä nykyään, mutta lempinimensä mukaisesti kullansävy on se alkuperäisin ja varmasti myös suosituin.

Itse asiassa meille tuli kaksi kappaletta näitä, toinen kromin sävyssä, mutta se palautetaan. Kaksi tällaista valaisinta olohuonetilassa oli jotenkin liikaa ja päädyttiin pitämään se, kumman sävystä enemmän tykättiin. Mieheni piti kuvien perusteella ensin enemmän kromista, mutta livenä hänkin myönsi kultaisen upeuden. Se on upea, ripaus luksusta sopivan simppelissä muodossa!Kiiltävä pinta heijastaa kivasti valoa ympäriltään - tässä tapauksessa myös kuvaajan hahmon. Tuota valaisimen korkeutta pitää ehkä hieman vielä laskea, jotta on tasapainoisemman näköinen. Pikkuruinen valaisin keskellä suurta huonetta, heh. Toimii silti yllättävän hyvin, taitaa olla kokoaan suurempi ego tällä kellosella.

Yksi asia kuitenkin unelmien valaisinpakettia avatessa ärsytti: Made in China. Niinpä tietysti. Mitäköhän Alvar tuumisi tästä?

12 kommenttia:

 1. Onpa kellonen suloinen!
  Olen tykännyt omasta hopeisesta kovasti. Tosin yleisvaloa se ei anna, vaan valaisee vain alaspäin. Syksymmällä näet, miten valaisuteho riittää olohuoneessanne.
  Ihmettelin, kun meillä tuli tummia pilkkuja hopeiseen pintaan ja kävin kysymässäkin, miten kovin kupua voi pestä. Sain pilkut pois, kun oikein kunnolla hankasin. Olin pyyhkinyt liian hellällä kädellä!
  Kulta muuten näyttää tosi elegantilta teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, että kello valaisee vain alaspäin. Olen silti ihan positiivisesti yllättynyt pikkuruisen valaisimen valotehosta. Meillä on monta valonlähdettä olkkarissa, mutta syksyllä sitten näkee tarvitaanko vielä tehostusta.

   Poista
 2. Ihailen noita teidån portaita :) oliko ne valkoiset vai maalasitteko itse? Mietin samaa projektia meille..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli alun perin tällaiset. Tykkään valkoisen ja männyn (?) yhdistelmästä itsekin. Me mietittiin, että jossain vaiheessa voisi maalata kaiteet mustaksi!

   Poista
 3. meillä on kokonaan mäntyä ja eteinen on tosi pimeä, miltei aina pitää olla valot :/ toi valkoinen saattaisi keventää kyllä kivasti.. kohta alkaa sormet syyhytä ja poiketa ainakin kyselemässä neuvoa että kuinka vaativa projekti. mies vallan ihastuu jos sen koko kesäloma menee portaiden parissa puuhaillen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavasti keksitkin tekemistä miehelle koko loman ajaksi ;) Ei ihan pikku projekti maalaus varmasti, mutta ihanasti tuovat valoa nuo vaaleat osat! Ihan kokovalkoisetkin vois olla kauniit, mutta mä tykkään puun sävyistä, joten nämä sopii meille.

   Poista
 4. meillä on puun väriä näkyvissä ovien karmeissa, ei olla maalattu peittoon =) ja ehkä kuitenkin valkoiset askelmat häiritsisivät, koska lika niissä näkyy heti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ihan totta, valkoinen olisi tosi arka väri tuollaiselle paikalle!

   Poista
 5. Upea! :) itse olen miettinyt tätä meidän eteiseen valkoisena ♥

  - P -

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!