lauantai 7. kesäkuuta 2014

Terassilla

Tänään oli ihana aamu. Sain herätä virkeänä 11 tunnin keskeytymättömien yöunien (!) jälkeen siihen kun oven takaa kuului kirkkaalla pienen pojan äänellä "Onnea äiti!". Tänään mittariin rapsahti 31 vuotta, tuntuu aika paljolta, mutta hyvä ikä tämä on, ihan paras mahdollinen juuri nyt juuri minulle.


Join aamukahvini Deko-lempparilehden seurassa terassilla. Lehdestä löytyi tietysti taas vaikka mitä inspiroivaa, nappasin lempparisivustani kuvan teillekin. Tuossa ihanassa makuusopessa yhdistyy monta kaunista asiaa: Tolomeo-valaisin, Mega Dot -päiväpeitto, upea taulu, kaunis puujakkara... tunnelma on yksinkertaisesti kohdillaan.


Meillä on reilun kokoinen terassi länteen, sinne siis paistaa ilta-aurinko ja aamuisin on varjoisaa. Terassimme on komposiittimateriaalia, joka on tosi helppohoitoista eikä säikähdä kosteutta. Olen kyllä huomannut, että noihin pikku rakosiin (joita on paljon!) kertyy aika helposti likaa ja siitepölyä, joten terassia saa olla harjailemassa melko usein. Hankin laadukkaan Fiskarsin terassiharjan ja sillä on kyllä ollut tosi näppärä lakaista terde puhtaaksi. Ennen näiden kuvien ottoa huuhtaisin terassia vähän vesiletkun ja harjan kanssa, siksi laikukkuus...



Tällä hetkellä terassillamme majailee neljän hengen ruokailuryhmä, johon olen kyllä ihan tyytyväinen. Tuolit ovat Iskusta ja tykkään niistä hurjasti, koska niissä kivan ulkonäön lisäksi supermukava istua, ne ovat helppohoitoiset eikä erillisiä pehmusteitakaan tarvita. 


Pöytä pitää kyllä uusia viimeistään ensi kesäksi, se kun on vähän liian pieni. Ja olen miettinyt ihan kunnon aurinko-lepotuolinkin hankintaa. Toisaalta en ole ihan varma, milloin ehtisin tai malttaisin siinä loikoilla... ;)


Myöskin matto terassilla pöydän alla olisi aivan ihana - olisiko teillä suosituksia terassimattojen suhteen? Ruokailuryhmä on sopivasti katoksen alla, mutta tietenkin maton pitäisi siitä huolimatta olla kosteudenkestävää materiaalia, joka ei ihan pienistä säikähdä. Ja edullinenkin se saisi olla!

Asumme rivitalossa ja piha on aika perus rivitalopihanläntti. Uudiskohteessa luonnollisesti puskatkin ovat vasta istutettuja. Pieni pihamme sijaitsee kuitenkin iloksemme hieman korkeammalla kuin naapureiden talot. Se tuo mukavasti yksityisyyttä. Parasta tässä pikku pihassamme onkin sen sijainti, joka on todella rauhallinen.

Meillä on hyväkuntoinen siirtonurmi, joka kasvaa kohisten. Paljon olisi terassiosastolla tekemistä, esimerkiksi haluaisimme lisää kukkia sekä istuttaa joitain puita pihaan. Mansikka-amppelikin pitäisi kiinnittää pylvääseen... Emme ole varsinaisia viherpeukaloita, joten helppohoitoisuus ja viihtyisyys ovat terassin avainsanat.


Mutta nyt kone kiinni ja raparperipiirakan tekoon! Meille on tänään tulossa ystäväperhe Keski-Suomesta yökylään, tosi kivaa. Itse asiassa nyt uuteen kotiin muuton jälkeen on täällä zubi's bed and breakfastissa ollut melkeinpä ruuhkaa, kuusi viikonloppua putkeen buukattuna. Mutta mikäs tässä on emännöidessä, isommassa uudessa kodissa.

Mitä teillä on viikonloppusuunnitelmissa?

6 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon :) Supermukavan kuuloinen synttäripäivä sulla käynnissä! Ja tosi viihtyisän näköinen piha ja terassi teillä. Mäkin olen terassitunnelmissa: löysin tänään järjestelmällisen ja armottoman huonekaluliikekierroksen jälkeen vihdoin sopivan penkki/säilytyskalustehärpäkkeen meidän terassille -mies kokoaa sitä parhaillaan ;) Saadaan vihdoin meidän alikäytössä ollut terassiosiokin käyttöön. Ja jos ei sada, niin saiskohan sitä vihdoin öljyttyä ruokailuryhmän...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hienolta kuulostaa löytösi. Kuinkas kävi öljyämisen kanssa? Täällä ainakin oli tosi sateista eilen.

      Poista
  2. Onnea! :)

    Kivan leppoisa postaus ja viihtyisä terassi teillä!

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!