sunnuntai 17. elokuuta 2014

Bye bye Artek, hello Ikea

Artek-pöytämme haettiin pois pari viikkoa sitten ja kaupat purettiin. Haikeana luovuin pöydästä, mutta toisaalta helpottuneena. Jos laatu ei vastaa odotuksia, on parempi antaa mahdollisuus jollekin muulle.


Tämänhetkinen elämäntilanteemme vaatii pöydältä paljon. Sen pitää palvella helppohoitosuudellaan arjessa ja taipua tarpeen mukaan isonkin vierasjoukon tarpeisiin. Meillä käy paljon lapsiperheitä vieraina, enkä halua missään nimessä pöytää, jota joudun varomaan. 

Kiersimme kaikki mahdolliset huonekaluliikkeet, mutta sopivaa pöytää ei tullut vastaan. Teettäminen olisi ollut yksi vaihtoehto, mutta sen verran arvokas sellainen, että päätin jättää sen hautumaan ja odottamaan mahdollista tulevaisuuden toteutusta.


Ikeahan se lopulta pelasti. Bjursta-pöytä on jatkettava ja sen ääreen mahtuu vaivatta vaikka 12 hengen porukka. Normaalimitassaan pöytä on juuri sopiva kuudelle tuolille, passeli meidän perheen arkeen. 199 euron hinta tuntui myös varsin hyvältä diililtä tähän kohtaan. Pinta on kaunis, koska puun syyt näkyvät petsin läpi ja pinta myös hohtaa hieman valoa vasten. Lika on helppo pyyhkiä pinnalta pois, eikä mitään laikkuja jää. Tähän saakka olen ollut tähän pöytään erittäin tyytyväinen. Eihän tämä Ikean pöytä missään nimessä kauneudessaan vedä vertoja Artekin muotoilulle, ei tietenkään. Mutta minkäs teet... 

Pöytä on aika jykevä ja valkoiset tuolit sen seurana saavat kokonaisuuden näyttämään aivan liian valkoista hohtavalta, aivan liian tylsältä. Niinpä tässä taitaa olla vain yksi vaihtoehto, toteuttaa unelma uusista ruokapöydäntuoleista. ;) Jotain muuta kuin valkoista ja jotain siron ilmavaa. 

Mulla on tunne, että tästä ruokaryhmästä tulee vielä hieno, palataan aiheeseen kun projekti etenee.

2 kommenttia:

  1. Varmasti fiksu päätös! Meillä oli tuo sama Bjursta-pöytä Porvoon kodissa, ensin ruokapöytänä ja myöhemmin työpöytänä. Lopulta saatiin se vielä myytyä melkein uuden hinnalla eteenpäin. Tuosta pöydästä lähti kaikki lika helposti pois, myös kuulakärkikynän ja tussin jäljet. Helppohoitoinen pöytä on kyllä arjen pelastus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuokin on muuten hyvä, että nämä Ikean kalusteet yleensä löytää uuden kodin melko vaivattomasti tarvittaessa. Hyvä tietää, että tahratkin lähtee helposti!

      Poista

Ilahdun kommentistasi!