maanantai 4. elokuuta 2014

Ravintolavinkki Tallinnassa: Chakra

Minä ja mieheni olemme suuria intialaisen ruuan ystäviä, joten pitihän sitä Tallinnassakin päästä kokeilemaan intialaista ravintolaa - ja löysimmekin oikean helmen. Tämä Chakra -ravintola sijaitsee Tallinnan vanhassa kaupungissa osoitteessa Bremeni Käik 1.

Jo sisäänkäynti upealle vanhalle sisäpihalle on vaikuttava... 


Ja kesäaikaan terassilla voikin syödä mukavasti. 


Tallinnassa oli ylipäätään panostettu paljon terasseihin ja niiden kukkaloistoon. Aivan ihanaa kesätunnelmaa!


Terassilla oli paljon väkeä syömässä, joten me suuntasimme meluisan seurueemme (neljä aikuista ja kolme alle neljävuotiasta lasta) kanssa suosiolla viileisiin sisätiloihin. Ja se kyllä kannatti, nimittäin ravintolan sisustus oli aivan huikea.


Keskiaikaiseen, jykevään rakennukseen oli onnistuneesti yhdistetty itämaisia elementtejä. Olin aivan lumoutunut, tunnelma todellakin oli kohdallaan. Itämaiset vaikutteet sisustuksessa ovat aina viehättäneet mua kovasti, vaikka en omassa kodissani niitä osaakaan tällä hetkellä oikein käyttää.


Sisustus oli mietitty viimeistä piirtoa myöten. Katoissa roikkuivat runsaat tekstiilit ja hienot valaisimet.


Ja myös ruoka oli täydellisen hyvää sekä annokset suuria. Me taisimme sortua tilaamaan vähän liikaakin ruokaa, mutta intialaista kuuluukin syödä isolla porukalla niin, että saa maistella monia erilaisia curryja ja maustekastikkeita. Mä ainakin syön aina liikaa intialaista... se on ehkä ainut huono puoli kyseisessä ruuassa. ;)

Ruoka ei kyllä ihan vetänyt vertoja Nanda Deville Tampereella, se on yksinkertaisesti ihan paras intialainen ravintola. Miljöön puolesta Chakra tosin vetää pidemmän korren ihan ehdottomasti. Tässä kohtaa on kyllä muistutettava, etten ole koskaan käynyt Intiassa, joten mielipiteeni intialaisesta ruuasta perustuu lukuisissa muissa maissa syötyyn intialaiseen. Toivottavasti pääsen vielä joskus nauttimaan näistä makuelämyksistä ihan paikan päälle saakka.


Voin siis lämpimästi suositella tätä ravintolaa Tallinnan reissaajille!

4 kommenttia:

 1. No on kyllä vähän eri meininki kuin täkäläisissä intialaisissa :) Upea sisustus! Ulkomailla tykkään erityisesti juuri siitä, miten erilaisia moderneja sisustuksia on yhdistetty vanhaan miljööseen niin onnistuneesti. Tallinnan lisäksi ainakin Barcelonassa olen ihastellut vastaavia erityisen paljon.

  Itse en ole niin perehtynyt intialaiseen ruokaan, että osaisin kovin paljoa vertailla ravintoloita keskenään. Pidän kyllä intialaisesta (ja etenkin nepalilaisesta!) ruuasta. Näin harjaantumattomiin makunystyröihin Porin uudehko Yak & Yeti -ravintola (http://www.yakandyeti.fi) oli varsin mainio. (Ravintola mainostaa olevansa nepalilainen, mutta intialaiset vaikutteet ovat kyllä nähdäkseni myös vahvat.) Kannattaa testata kun seuraavalla kerralla käytte tällä suunnalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Chakran sisustus oli kyllä aivan ihana! Ja tosiaan muutenkin Tallinnassa oli panostettu paljon sisustuksiin, mm. upeita terassien sisustuksia paljon. Harmi, etten ehtinyt kuvailla niitä.

   Kiitos tuosta ravintolavinkistä Porissa. Me käytiin viime reissulla testaamassa uusi thaimaalainen ja se oli ainakin loistava. En muista nimeä, mutta sijaitsee siinä vanhaa Anttilaa vastapäätä.

   Poista
  2. Mä taas en ollut huomannut tuota thaimaalaista ollenkaan, kiitos itsellesi vinkistä :) Pitää kokeilla sitä seuraavaksi.

   Poista
  3. Siellä oli kyllä ihanaa ruokaa, kannattaa ottaa pad thai, se oli meidän koko seurueen suosikki.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!