perjantai 8. elokuuta 2014

Uutta olkkarissa, uutta arjessa

Juuri nyt perjantai-ilta tuntuu todella hyvältä. Ansaitulta. Onnelliselta. Istuskelen tunnelmavalaistuksessa sängyllä (kohta kutsuu unten maat) ja pieni mies tuhisee syvässä unessaan viereisessä huoneessa. Isompi mies on reissussa, ollut useamman päivän tällä viikolla, joten olen hoidellut pikku-T:n päiväkotikuviot ja muun arjen pyörityksen itsekseni. Jos ensimmäisestä syksyn päiväkotiviikosta uudessa hoitopaikassa on selvitty kunnialla näissä olosuhteissa, niin viikonloppu saakin tuntua ansaitulta, vai mitä?


Tällä viikolla meille on saapunut pari uutta sisustusjuttua. Hay Tray -tarjotinpöytä nyt ei esittelyjä kaipaa, se on niin monesti nähty sisustusblogiklassikko. Mietin tämän kauniin pöydän hankintaa pitkään, juurikin siksi, etten halua sisustuksemme olevan liian "blogivaikutteinen" - mietin pidänkö pöydästä ihan oikeasti vai vain siksi, että se on niin suosittu. Jos tiedätte mitä tarkoitan... 

Mutta päädyin siihen, että kyllä, pidän pöydästä todellakin ihan oikeasti, enkä ihmettele sen suosiota, niin upea se on. Päätöstä helpotti sekin, että mieheni tykästyi tähän pöytään kovasti ja halusi juuri tämän mustan meille. Ja kyllähän se istuu kuin nenä päähän niin värinsä, ilmavuutensa kuin mittasuhteidensakin puolesta.


Kalanruotokuvioinen metallikori on puolestaan löytö Prismasta. Tämä kori kuuluu S-ryhmän oman House-merkin uuteen Onni-sarjaan, joka sisältää todella tyylikkäitä ja mukavan edullisia tuotteita syksyiseen kodin sisustukseen. Tuotteet on suunnitellut suomalainen muotoilutoimisto Muovo ja ainakin osaa valikoimasta pääsee kurkkaamaan Prisman verkkokaupassa. Tässä sarjassa oli myös erityisen hieno lehtiteline ja lyhty, joita jäin vielä miettimään. Veikkaan, etten ole ainut bloggaaja, joka tästä mallistosta tänä syksynä kirjoittaa. :)


Torkkupeitolle on nyt ihan ikioma paikka. :) 


Muotokieleltään pöytä ja kori sopivat mielestäni kivasti Ikeasta hankittuun lampunjalkaan.


Uudelle sohvapöydälle alkoi välittömästi kertyä trendikkään värikäs ja harkitun huoleton asetelma. Näyttely on vaihtuva. Eikös se niin mennyt, että kun sisustuksen suuret linjat ovat rauhallisissa perusväreissä, niin väriä on helpppo tuoda kauden ajankohtaisilla pienesineillä?


Pieni poikani oli ihan että jes, vihdoin te hankitte mulle tähän näin upean ajotason!


Olohuoneessa ei ole edelleenkään verhoja. Olemme vähän miettineet tuonne nurkkaan verhoa pehmentämään tilaa ja peittämään kotelointia, sellaista lyhyttä verhotangonpätkää vain. Tässä asiassa kaipaisin kuitenkin ulkopuolisen mielipidettä, mitä sinä tekisit? Verholla vai ilman?


Miten "yh-mutsi" onnistuu nappailemaan tavallisen työ- ja päiväkotipäivän, ruuanlaiton ja  oheistoimintojen jälkeen näin seesteisiä sisustuskuvia? No Kaapon avulla tietenkin! Kaapo on meillä ihan hitti ja oikeastaan tällä hetkellä ainut ohjelma, jota pikku-T pyytää katsoa. Meillä katsotaan, hassua kyllä, paljon vähemmän nykyään lastenohjelmia telkkarista kuin vaikkapa vuosi sitten. Mutta kyllä niitä silti katsotaan, sen verran suuri pelastus on välillä hakea iPadilta Kaapo pyörimään ja pieni poika vangittua sen maailmaan.


Illan kauppareissulla käytävillä raikui 2-vuotiaan pojan laulu. Maailma muuttuu, niin minäkin, oppaiksi vanhemmat värväsin... vaikea varttua, itkua parkua, muistaa myös iloita Kaapo... :D

Tuosta vaikeasta varttumisesta tuli mieleeni, meillä on ollut viime aikoina ihmeen seesteistä. Olisikohan hieman rauhallisempi vaihe pienen oman tahdon etsijän elämässä? T on aina ollut aika herkkä ja kriittinen itseään kohtaan ja uskonkin, että iso osa kiukusta on johtunut turhautumisesta. Nyt kun taitoja alkaa karttua ja kielellinen ilmaisukin on kehittynyt paljon, niin yhdessäolo on koko ajan mielekkäämpää ja kärsivällisyyttä on lapsella paljon enemmän.

Uudessa päiväkodissa T sai ensimmäisen viikon jälkeen kehuja keskittymiskyvystään leikeissä sekä innokkuudestaan osallistua kaikkeen mahdolliseen. Ja tässä on yksi todella iloinen ja helpottunutkin äiti, on mulla vaan erinomaisen reipas ja ainutlaatuisen hauska pieni poika. Olen varmasti sanonut näin jo kymmenen kertaa, mutta juuri nyt on ihan mahtavinta olla äiti, tämä on nii-iiin parasta aikaa tähän asti.

Tulipas sekalainen postaus... no väliäkös tuolla. Kertokaahan nyt, millainen viikko teillä on ollut?

16 kommenttia:

  1. Voi ei, ihana Kaapo! :D Meilläkin tuo oli ihan ehdoton hitti-suosikki vuosi sitten, niitä katsottiin niin monta kertaa että osasin ulkoa jo kaikki sanonnat ja juonenkäänteet! Tällä hetkellä S:n suosikki taitaa olla Milli ja Molli, youtubesta sekin! Minustakin reilu 2-vuotiaan kanssa oli ihanaa, mutta kolmevuotiaan kanssa vasta hauskaa onkin! Tosin, näin se taitaa mennä, aina vaan paranee ajan myötä :) Olohuone näyttää tosi kivalta, itse tykkään verhottomasta ilmeestä, tosin meidän oli pakko hankkia verhot kotiin kaikumisen vuoksi. Toisaalta verhot pehmentävät, ja koti näyttää viimeistellyltä, mutta puolensa kummassakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon, että 3-vuotiaan kanssa on superkivaa! Meillä on muuten myös hieman tuota kaikumisongelmaa, joten verho voisi olla siinäkin mielessä toimiva juttu.

      Poista
  2. Hieno tuo lampun jalka. T'äytyypä laittaa korvan taakse ensi Ikean visiittiä varten. Ja kyllä vaan, meilläkin Kaapo on ainioa keino saada esimerkiksi aikaa syödä oma aamupala rauhassa. :)

    VastaaPoista
  3. Upeat sisustuslöydöt olette tehneet! Sopii teille kuin nenä päähän: musta väri tuo ryhtiä, mutta samalla ovat kevyitä (sekä pöytä, kori että lamppu). Ja tuo pöytä on varmasti tosi käytännöllinen myös: jotenkin mietin että oliskohan meillekin hyvä kun reuna hiukan estäisi uteliaita kuonoja tutkimasta mitä pöydällä on ;) Nojaa, juuri nyt meidän olkkariin ei "kahvipöytää" mahdu, mutta tuo on kyllä niin hieno!

    Minusta tuohon teidän nurkkaan kyllä sopisi verho oikein hyvin. Ihan ensimmäisenä tulee omaan mieleeni ihan joku vaalea, kenties yksivärinen ja hiukan jopa läpikuultava puuvilla/pellavaverho. Ei peitä valoa, mutta olisi raikas tumman seinän vierellä ja toisi tosiaan pehmeyttä tilaan.

    Ja niin sivuhuomiona tuli mieleen: musta on mahtavaa, että S-ryhmä on alkanut suosia kotimaisia suunnittelijoita noissa mallistoissaan. Jokunen aika sitten oli se Polkka Jamin kuosi ja nyt nämä. Hieno juttu! Paitsi että ovat supertyylikkäitä (minusta Housen imago on noussut kohisemalla näiden yhteistöiden myötä!) niin suosin aina mieluusti edes jollain asteella kotimaista. Win-win :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja hienoa kuulla että uudessa päiväkodissa alku on lähtenyt noin hienosti käyntiin :)

      Poista
    2. Kiitos paljon! Olen samaa mieltä, että musta väri tuo ryhtiä, mutta nuo ilmavat muodot ovat samalla keveät. Ja hei, jos tuohon pöydälle kaatuu punaviini, niin eipä ole ensimmäiseksi valkoisella matolla. ;)

      Olen miettinyt juuri tuollaista verhoa mitä ehdotitkin, eli valkoista tai luonnonvalkoista puuvillaa/pellavaa. Meillähän on nyt ruokailutilan ikkunassa valkoista pellavaa, sellainen laskosverhokappa, postailen siitä jossain vaiheessa.

      Olen samaa mieltä myös tuosta House-malliston imagosta. Kiva, että ovat käyttäneet suomalaisia suunnittelijoita, jälki on upeaa. Tuolla verkossa ei ainakaan vielä ollut läheskään kaikki malliston ihanuudet esillä! Tämä kori oli kylläkin Made in China, että ihan kotimaisesta ei voida puhua, mutta tietysti edullinen hinta ja Made in Finland ei sitten olisikaan niin yksinkertainen yhtälö.

      Poista
  4. Ihanan oloinen blogi sinulla! Ekaa kertaa eksyin sivuillesi ja täytyykin alkaa seuraamaan. Ihastelin itsekin tänään Prismassa noita House-malliston koreja :)

    VastaaPoista
  5. Hyvältä näyttää! :) Tuo kori tekisi mieli hankkia omaankin kotiin - ei niitä sattunut olemaan pienemmässä koossa?

    VastaaPoista
  6. Ihanalta näyttää! :) onko tuo teidän pöytä 60x60 vai 60x40? Näyttäisi ettei ole kovasti sohvaa matalampi, tosi hyvin sopii ja varmasti kätevä. :) meillä on noista koreista se isompi ja loistavasti mahtuu terassin peitot ja talvella makkarin päiväpeitto jne. :) kerrankin edullinen ja nätti ;)

    Hienosti olet kyllä selvinnyt, vaikka "yh-äitinä" varmasti ollut raskas viikko ♥

    - P -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos P. Meidän pöytä on 60x60, korkeus siinä taitaa olla 40 cm, on kyllä just passeli.

      Tuo isompikin kori on kyllä hieno ja siihen mahtuu tosiaan reilusti enemmän tavaraa.

      Poista
  7. Mä hommasin myös tuon Trayn pitkän jahkailun päätteeksi. Olen aina pitänyt siitä, mutta jäi ostamatta kun en haluaisi kaikkien pitävän kotiani ihan blogisopulimestana :D Mutta nyt mulle tuli uusi sänky, joka on vanhaa reilusti korkeampi. Sen viereen korkeampi suorakaiteen muotoinen Tray sopi juuri kuin nakutettuna yöpöydäksi. Ja onhan se vaan kyllä tosi kaunis ja raikas. Mustana tosi kivan näköinen valkoista seinää ja verhoa vasten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katoinkin sun insta-kuvasta, et älyttömän hyvin sopi se korkeampi malli sängyn vierelle! Sopis muuten munkin yöpöydäksi...! Mullahan on nyt vaan jakkara tällä hetkellä yöpöytänä.

      Poista

Ilahdun kommentistasi!