torstai 16. lokakuuta 2014

Spain in pics




Costa Blancan pitkiä rantoja. Uima-altaassa polskimista (pikku-T:n mielestä se oli kyllä uimahalli). Järjettömän hyvää Manchego-juustoa (en laskenut montako pakettia saatiin tuhottua, mutta tämä oli myös poitsun mielestä suurinta herkkua). Kauniita rakennuksia ja upeita maisemia. Auringon lämpöä. Niistä oli lomamme tehty.

Matkan tahti oli melko verkkainen, lapselle kun on annettava aikaa leikkimiseen, liikkumiseen ja olemiseen tai hermot kiristyvät kaikilla osapuolilla. Majoituimme 4h+k asuntoon, jossa kokkasimme paljon itse. Ravintolassa käytiin vain kerran päivässä, ihan riittävästi kuitenkin. Ravintolaruokailu ei nimittäin varsinaisesti ole niitä rentouttavimpia tapoja viettää aikaa kaksivuotiaan vili vilpertin kanssa ja myös pikku-T:n kananmuna-allergian takia oli helpompi kokata aika paljon itse. Ja mikäs siinä, raaka-aineet kaupoissa olivat erinomaisia ja edullisia! Itse asiassa tykkään hirveästi käydä ruokaostoksilla aika ulkomailla ollessa ja kierrellä oikein antaumuksella hyllyjen väleissä.

Omassa taloyhtiössämme oli uima-allas, jossa saimme polskia ihan keskenämme, niin rauhallista siellä oli. Oikeastaan oli aivan ihanaa, ettei kohteessa ollut muita lapsiperheitä. Sellainen hälinä puuttui kokonaan ja pikku-T:kin tuntui nauttivan kun oltiin ihan omalla porukalla, vaikka hän hyvin sosiaalinen lapsi onkin.

Lennot menivät erittäin hyvin ja myös muu matkustuspuoli. Meillä oli vuokra-auto odottamassa heti lentokentällä ja se oli loistava ratkaisu. Omalla autolla sai tehtyä kivasti retkiä lähiympäristöön. Olemme onnekkaita siinä mielessä, että meillä on lapsi, joka viihtyy aivan erinomaisen hyvin autossa, joten automatkailu on mitä helpoin ja mukavin tapa reissata. Yhden päiväretken teimme hieman kauemmas, ihanaan Cartagenan kaupunkiin. Se olikin niin kiva kohde, että ajattelin kirjoittaa Cartagenasta ihan oman postauksensa. Palataan siis vielä Espanjan tunnelmiin!

8 kommenttia:

  1. Oih, niin on nättiä. Mä olen käynyt kerran Manner-Espanjassa (Barcelonassa) ja kerran Puerto de la Cruzissa Teneriffalla. Barcelonan reissulla junailtiin kaverin kanssa myös lähelle Ranskan rajaa ja tuolloin sain jonkinlaisen päähänpinttymän, että pitää joskus päästä sinne ihan rannikolle (Costa Bravalle). Mä tykkäsin tosi paljon siitä tunnelmasta, mikä Espanjassa oli. Ehkäpä joskus, kun neitokainen on parantunut. Ja jos uskallan lentokoneeseen, olen nimittäin saanut ihan valtavan lentopelon itselleni aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Barcelonassa olen itsekin käynyt ja Teneriffalla. Me ei oltu tuolla Puerto de la Cruzissa, mutta tehtiin sinne retki ja oli aivan ihana paikka! Nyt ollaan käyty tosiaan kaksi kertaa tuolla Costa Blancalla. Mua kiinnostaisi myös Girona (Barcelonan lähellä), sinnekin pääsee Ryanairilla tästä ihan meidän vierestä. Espanja on kyllä kiva matkakohde, tunnelma on just sopivan rento. Oletko muuten lentänyt koskaan Ryanairilla? Mä olen ollut tosi tyytyväinen asiakas, olen lentänyt useita kertoja eri kohteisiin. Lennot on aina ajallaan ja homma muutenkin sujuu ilman turhaa luksushärpellystä. Lentopelko on kyllä varmasti hankala juttu, enkä osaa siihen mitään vinkkejä antaa. Mutta toivottavasti pääsette reissuun tosiaan koko perhe sitten kun tyttö on parantunut. <3

      Poista
    2. Minäkin voisin kyllä hyvinkin painella myös hieman etelämpään, vaikka tuonne Costa Blancalle. Espanjassa(kin) on niin paljon paikkoja, mitä haluaisi nähdä. Girona taitaa muuten olla juuri sitä Costa Bravan aluetta. Ai sinnekin pääsee nykyään Ryanairilla?! Toivottavasti myös parin vuoden päästä :) Ryanairilla olen lentänyt kerran, juurikin sieltä teidän kentältä, ja silloin matka suuntautui Puolan Gdanskiin. Ei mitään valittamistan Ryanairin suhteen, penkitkin olivat puolet tilavampia kuin muilla firmoilla. Ja hinta halvempi kuin menopaluu Turkuun!

      Poista
    3. Joo, kieltämättä voi miettiä pari kertaa, lähtisinkö Turkuun vai kenties Gironaan? ;) Gdanskissa en olekaan koskaan käynyt!

      Poista
    4. Pakko korjata omaa viestiäni, että enhän mä millään Ryanairilla sinne Puolaan lentänyt vaan Wizzairilla XD Menin jo itsekin sekaisin, kun lentokenttä oli kuitenkin sama.

      Poista
    5. :) No lentoyhtiö kuin lentoyhtiö, perille pääsit kuitenkin.

      Poista
  2. Ihania kuvia, vaikuttaa juuri mukavan rennolta tuo teidän reissu :)! Ja ruoka Espanjassa (ne juustot tosiaan...), slurps... Olen ollut vain kerran (siellä Barcelonassa minäkin pari vuotta sitten), mutta lähtisin koska vain uudelleen, jäi tosi hyvä maku reissusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En käsitä, miten Manchego VOI olla niin täydellisen hyvää Espanjassa. Ja miten se voi sopia KAIKEN kanssa.

      Poista

Ilahdun kommentistasi!